Stoiximan Super League

Ο Ολυμπιακός πρέπει να εκμεταλλευτεί την ευρωπαϊκή του εμπειρία

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Κράσνονταρ στο Καραϊσκάκη.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός μετράει αντίστροφα για τον μεγάλο αυριανό αγώνα με την Κράσνονταρ στο Καραϊσκάκη και οι ερυθρόλευκοι θέλουν να κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα για την υλοποίηση του στόχου τους, την πρόκριση δηλαδή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το αυριανό ματς με την ρωσική ομάδα είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό για τους πειραιώτες κι ένα στοιχείο που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης, είναι η εμπειρία του Ολυμπιακού από παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ.

Γιατί είναι προφανές πως η κόντρα των ερυθρόλευκων με την Κράσνονταρ θα μπορούσε κάλλιστα να είναι παιχνίδι από γκρουπ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το εκμεταλλευτεί η ελληνική ομάδα.

Οι Ρώσοι είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος, μια ομάδα με σπουδαίο ρόστερ αλλά δεν έχει τις εμπειρίες και τις παραστάσεις του Ολυμπιακού στην Ευρώπη.

Και δεν χωρά αμφιβολία πως η εμπειρία μιας ομάδας μετράει πολύ, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε προκριματικά του καλοκαιριού.

Αυτή την εμπειρία λοιπόν πρέπει να την εκμεταλλευτεί η ομάδα του Πειραιά και σε συνδυασμό με την δύναμη της έδρας, ο Ολυμπιακός μπορεί να πετύχει τον στόχο του.

Δείτε για παράδειγμα το πώς ξεκίνησαν οι ερυθρόλευκοι στα δύο προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια τους.

Με δύναμη και ορμή και στα πρώτα λεπτά είχαν δύο δοκάρια, τόσο απέναντι στην Πλζεν όσο και κόντρα στην Μπασάκσεχιρ.

Και οι παίκτες που είναι στο ρόστερ του Ολυμπιακού έχουν παίξει (οι περισσότεροι) μαζί πέρυσι στην Ευρώπη, με την ομάδα του Πειραιά να αποκλείει την Μίλαν.

Κι αν προσθέσει κάποιος την παρουσία ενός πολύ έμπειρου παίκτη, του Ματιέ Βαλμπουενά, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει τρόπο για να εκμεταλλευτεί την εμπειρία του.

Τώρα σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των Ρώσων, οι ερυθρόλευκοι πρέπει να κάνουν σωστή διαχείριση του αγώνα απέναντι σε μια πολύ δυνατή αντίπαλο και γι’ αυτό τον λόγο ο Μαρτίνς επιμένει πολύ στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Ο Πορτογάλος δεν σταματά να λέει στους παίκτες του για την ταχύτητα με την οποία βγαίνει η Κράσνονταρ στις αντεπιθέσεις και ζητάει γρήγορες επιστροφές.

Ξέρει καλά ο προπονητής του Ολυμπιακού ότι η ρωσική ομάδα δεν πρέπει να βρει κενούς χώρους κι έχει επισημάνει στους παίκτες του πως πρέπει να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό στο ματς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x