Champions League

Ο Ολυμπιακός πρέπει να φτάσει στα… άκρα

Οι ερυθρόλευκοι καλούνται πλέον να τελειώσουν την δουλειά το βράδυ της Τρίτης στον Πειραιά για να προχωρήσουν στον τρίτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Το πρώτο βήμα έγινε για τον Ολυμπιακό στην Τσεχία, με την ομάδα του λιμανιού να αποσπά την ισοπαλία (0-0) στην έδρα της Βικτόρια Πλζεν. Οι ερυθρόλευκοι καλούνται πλέον να τελειώσουν την δουλειά το βράδυ της Τρίτης στον Πειραιά για να προχωρήσουν στον τρίτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός δεν είναι ακόμα έτοιμος όπως δεν είναι καμιά ομάδα αυτή την περίοδο. Γι’ αυτό και χαρακτηρίζεται πολύ σημαντική η εκτός έδρας ισοπαλία απέναντι στους Τσέχους, καθώς δεν χωρά αμφιβολία πως τον πρώτο λόγο για πρόκριση έχει πλέον η ελληνική ομάδα.

Αυτό που οφείλει να βελτιώσει ο Ολυμπιακός στη ρεβάνς με τους Τσέχους είναι το δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού και παρακολουθώντας κάποιος το χθεσινό ματς, διακρίνει τις αδυναμίες που υπάρχουν στα άκρα της αμυντικής διάταξης της Πλζεν.

Κι εκεί πρέπει να «χτυπήσει» ο Ολυμπιακός τους Τσέχους, με τον Πέδρο Μαρτίνς να περιμένει περισσότερα πράγματα από τους ακραίους του μπακ στο συγκεκριμένο θέμα.

Οι δύο ακραίοι αμυντικοί των ερυθρόλευκων θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού κι αυτό θα επισημάνει ο Πορτογάλος τεχνικός στους παίκτες του, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ομάδας του λιμανιού για την ρεβάνς.

Ο Μαρτίνς θέλει περισσότερα ανεβάσματα από τους μπακ στο δεύτερο παιχνίδι απέναντι στην Βικτόρια κι εκεί θέλει να «χτυπήσει» τους Τσέχους, κάτι που δεν έγινε ή τουλάχιστον δεν έγινε στον βαθμό που ήθελε ο Πορτογάλος στο πρώτο παιχνίδι.

Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να «τρυπήσει» την άμυνα της Βικτόρια από τα δύο άκρα τότε θα γίνουν πιο εύκολα τα πράγματα και στην κυκλοφορία της μπάλας από τον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει βέβαια να παρουσιαστούν πιο επιθετικοί στην ρεβάνς αλλά είναι δεδομένο πως θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή στο ματς του Καραϊσκάκη. Οι παίκτες του Ολυμπιακού θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι για να πετύχουν τον στόχο τους και όλοι καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό θα είναι ένα γρήγορο γκολ στην ρεβάνς.

*Μεγάλη υπόθεση για την ομάδα του λιμανιού η εμφάνιση του Ρούμπεν Σεμέδο. Ο Πορτογάλος στόπερ ήταν εντυπωσιακός και ο Μαρτίνς ήξερε πολύ καλά γιατί επέμενε για την απόκτηση του συμπατριώτη του.

*Πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό ότι και ο Μπα ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του αγώνα, αντικαθιστώντας τον Αβραάμ. Ήταν καλός ο νεαρός αμυντικός και έδειξε ωριμότητα στο παιχνίδι του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x