Stoiximan Super League

Ο Ολυμπιακός «σφυροκοπάει» χωρίς έλεος

Ήταν ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι του Ολυμπιακού, ένα ακόμα ματς στο οποίο οι ερυθρόλευκοι επιβεβαίωσαν πως είναι η ομάδα που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Γράφει ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ήταν ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα, ένα ακόμα ματς στο οποίο οι ερυθρόλευκοι επιβεβαίωσαν πως είναι η ομάδα που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Κι αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο Ολυμπιακός συνεχίζει να παίζει σε πολύ υψηλούς ρυθμούς, σε επίπεδο έντασης που δεν μπορούν ν’ ανταποκριθούν οι αντίπαλοι του.

Φάνηκε αυτό και στο παιχνίδι απέναντι στην Λάρισα, ένα ματς που οι παίκτες της ομάδας του λιμανιού έδειξαν προσοχή από το πρώτο λεπτό. Κι αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ο τρόπος με τον οποίο ξεκινάει τα παιχνίδια του ο Ολυμπιακός, ειδικά τον τελευταίο μήνα.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν «σφυροκοπάει» τις αντίπαλες άμυνες από την πρώτη κιόλας επίθεση που κάνει στο ματς. Προσέξτε πως οι ερυθρόλευκοι έκαναν την πρώτη καλή φάση στο ματς με τους Θεσσαλούς, στο δεύτερο μόλις λεπτό του παιχνιδιού. Κι εδώ είναι το μεγάλο κέρδος για τον Ολυμπιακό.

Η πίεση που ασκούν οι ερυθρόλευκοι από το πρώτο λεπτό παίζει μεγάλο ρόλο για την εξέλιξη του αγώνα και τώρα που οι πειραιώτες βρίσκουν και πιο εύκολα δίχτυα, μπορούν να κάνουν πιο εύκολη την ζωή τους, όπως το έκαναν στο ματς με την Λάρισα.

Η εικόνα της ομάδας του Μαρτίνς στο πρώτο μέρος ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. Θαρρείς και υπήρχε μια ομάδα στο γήπεδο που έκανε ότι ήθελε στην αντίπαλη άμυνα. Κι αυτό έγινε απέναντι στην Λάρισα, που την περασμένη εβδομάδα έμεινε όρθια στο ΟΑΚΑ με δέκα παίκτες σε όλο το ματς. Που δεν έχασε από την ΑΕΚ και ηττήθηκε πολύ δύσκολα στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ.

Η ανωτερότητα του Ολυμπιακού όμως φαίνεται από την αδυναμία των Θεσσαλών ν’ ακολουθήσουν τον ξέφρενο ρυθμό των πειραιωτών. Και ένα θέμα που αντιμετωπίζουν όλες οι ομάδες στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό είναι ότι δεν ξέρουν ποιον να πρωτοφυλάξουν.

Από την μία Γκιγιέρμε και Νάτχο, από την άλλη ο Φορτούνης. Μια τριάδα που έβγαζε «φωτιές» από τον άξονα. Από τα δύο άκρα ο Ποντένσε και ο Λάζαρος (χθες ο Μασούρας) και παράλληλα συμμετοχή των μπακ στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που ρολάρει γιατί έχει πλάνο. Είναι μια ομάδα που μπορεί να επιτεθεί με πολλούς τρόπους και με γρήγορο ρυθμό. Κι αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για όλες τις αντίπαλες άμυνες. Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για την ομάδα του λιμανιού ότι συνεχίζει να παίζει έχοντας αστείρευτες δυνάμεις, έχοντας δημιουργία και νέες ιδέες να ξεδιπλώσει στο χορτάρι. Με λίγα λόγια είναι μια ομάδα που χαίρεσαι να την βλέπεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x