Europa League

Ο Ολυμπιακός τους «χτύπησε» από παντού!

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για τον νέο Ολυμπιακό, που κατάφερε να «σφυροκοπήσει» τη Λουκέρνη στο πρώτο του επίσημο ματς και τον τρόπο με τον οποίο το κατάφερε.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε τον στόχο του και μάλιστα με το παραπάνω, στο χθεσινό παιχνίδι με την Λουκέρνη για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Οι ερυθρόλευκοι πήραν μια μεγάλη νίκη με 4-0 και επί της ουσίας εξασφάλισαν την πρόκριση τους στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Είναι όμως πολύ σημαντικό να επισημανθεί ότι οι πειραιώτες πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση και έστειλαν μηνύματα αισιοδοξίας για την συνέχεια. Έπαιξε καλή μπάλα ο Ολυμπιακός και είναι μεγάλη υπόθεση ότι είχε δημιουργία στο παιχνίδι του.

Οι Ελβετοί δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό της ομάδας του λιμανιού και είναι αναμφίβολο ότι οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να εκμεταλλευτούν όλα τα προβλήματα που είχε στα μετόπισθεν η ελβετική ομάδα.

Κι αυτό το πέτυχε γιατί βρήκε τρόπους να επιτεθεί από παντού! Δεν είναι υπερβολή. Παρατηρήστε την δουλειά που έκανε ο Φορτούνης από τον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ο διεθνής μέσος είχε ρόλο «μαέστρου» στο χθεσινό παιχνίδι και θύμισε τον παλιό καλό Φορτούνη.

Δείτε επίσης τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκαν οι δύο ακραίοι επιθετικοί του Ολυμπιακού. Η ομάδα του λιμανιού βρήκε δημιουργία και από τον Λάζαρο και από τον Ποντένσε, με ωραίες ατομικές ενέργειες αλλά και καλές συνεργασίες.

Ο Χριστοδουλόπουλος κατάφερε μάλιστα να πετύχει και δύο γκολ, αποδεικνύοντας από την πρώτη του επίσημη συμμετοχή με τα ερυθρόλευκα, πως μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του Πειραιά. Ο Ποντένσε επίσης απείλησε την εστία της Λουκέρνης ολοκληρώνοντας ωραίες δικές του ενέργειες.

Θα πρέπει επίσης να σταθεί κάποιος στα πολλά ανεβάσματα των δύο ακραίων μπακ του Ολυμπιακού, καθώς τόσο ο Τσιμίκας όσο και ο Ελαμπντελαουί έκαναν πολλές κούρσες. Πρόσφεραν στηρίγματα στους εξτρέμ και παράλληλα υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις που βγήκαν στην «πλάτη» της άμυνας τη Λουκέρνης για να κάνουν την σέντρα.

Τέλος, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Ολυμπιακός έκανε δύσκολη την ζωή της ελβετικής άμυνας και στις στατικές φάσεις. Η δουλειά που έκαναν οι ερυθρόλευκοι στο Ρέντη απέδωσε «καρπούς». Οι πειραιώτες βρήκαν γκολ από εκτέλεση κόρνερ με την κεφαλιά του Λάζαρου ενώ υπήρξαν πολλές ακόμα περιπτώσεις που απείλησαν στον αέρα.

Γενικά ο Ολυμπιακός είχε πλουραλισμό στο παιχνίδι του και κατάφερε να «σφυροκοπήσει» από παντού την άμυνα της ελβετικής ομάδας, που δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στην πίεση που άσκησαν οι ερυθρόλευκοι.

Είναι μεγάλη υπόθεση για τους πειραιώτες ότι θα πάνε στην ρεβάνς στην Ελβετία έχοντας ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρόκριση στα πλέι οφ. Αυτό δίνει την δυνατότητα στον Πέδρο Μαρτίνς και τους παίκτες του να να δουλέψουν με ηρεμία και σε πολύ καλό κλίμα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό ενόψει της συνέχειας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x