Stoiximan Super League

Ο ΠΑΟ έπαιρνε τον Λεβαντόφσκι με 500 χιλιάρικα!

Το ποσό με το οποίο ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να αποκτήσει τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος χθες πέτυχε 5 γκολ μέσα σε 9 λεπτά με τη φανέλα της Μπάγερν, αποκάλυψε ο Γιάτσεκ Γκμοχ στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ένας από τους παίκτες που είχαν απασχολήσει τον Παναθηναϊκό πριν από πολλά χρόνια ήταν ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, όμως το ενδιαφέρον του «τριφυλλιού» δεν μετουσιώθηκε σε επίσημη πρόταση.

Χθες ο Πολωνός επιθετικός, προερχόμενος μάλιστα από τον πάγκο, πέτυχε πέντε γκολ σε εννέα λεπτά, για την Μπάγερν Μονάχου στη νίκη επί της Βόλφσπουργκ. Ο Γιάτσεκ Γκμοχ, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τον Πολωνόι άσο, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και θυμήθηκε το παρασκήνιο για το ενδιαφέρον του «τριφυλλιού» για τον διεθνή Πολωνό επιθετικό.



«Ήταν στη Β’ Εθνική και μετά πήγε στην Λεχ Πόζναν. Αργήσαμε 24 ώρες, έψαχνα μέσω της οικογένειάς του να έρθω σε επαφή μαζί του, είχε αγώνα και ήμουν απασχολημένος και έτσι πήγε στη Λεχ», τόνισε ο 76χρονος προπονητής, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον συμπατριώτη του στην εθνική ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε Γιάτσεκ Γκμοχ στην εκπομπή «PICK ‘N’ GOAL» με τους Αλέξη Σπυρόπουλο και Θανάση Ασπρούλια

Ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Προύσκοφ και πήγε στη Λεχ Πόζναν. Κάποιοι προπονητές εντόπισαν πως είχε πρόβλημα στη μέση και δούλεψε πολύ για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Εμείς (με τον Παναθηναϊκό) προσπαθήσαμε να τον φέρουμε, όταν ήταν ο κ. Πατέρας και τεχνικός διευθυντής ο Αντωνίου, τον είχαμε εντοπίσει και μου έδωσαν το «ΟΚ» για να προχωρήσω την υπόθεση.

Ήταν στη Β’ Εθνική και μετά πήγε στην Λεχ Πόζναν. Με σωστό τρόπο και χρόνο προχωράει βήμα-βήμα στην καριέρα του. Τότε αργήσαμε για 24 ώρες, έψαχνα μέσω της οικογένειάς του να έρθω σε επαφή μαζί του, είχε αγώνα και ήμουν απασχολημένος και έτσι πήγε στη Λεχ. Τον παρακολουθούσαμε από την αρχή και στη συνέχεια μαζί με τον Βαζέχα και λέγαμε πως έπρεπε να τον πάρουμε, όμως η τιμή του ήταν διαφορετική και έπρεπε να δώσουμε 5 εκατ. ευρώ στη Λεχ Πόζναν! Από το Προύσκοφ θα τον έπαιρνε με 500.000 ευρώ ο Παναθηναϊκός.

Ο Ολυμπιακός ήταν τυχερός που δεν έπαιξε καλά στο Καραϊσκάκη, αν και ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά καλός με την Μπάγερν στο πρώτο ημίχρονο. Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που δεν μπορείς να τον χαρακτηρίσεις, είναι πραγματικά δύσκολο να τον προσδιορίσεις.

Δεν ξέρουμε πραγματικά το ταλέντο του. Τον Ρόμπεν και άλλους από την Μπάγερν τους ξέρουμε, όμως ο Λεβαντόφσκι είναι απρόβλεπτος.

Στην Πολωνία έχουν ειδικούς προπονητές για τους επιθετικούς, όπως στην Ελλάδα υπάρχουν γυμναστές τερματοφυλάκων. Είναι πολύ καλός σκόρερ και έχει κάνει ειδική προπόνηση για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Κάνεις φυσική κατάσταση και ατομική προπόνηση για κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά. Ο κάθε παίκτης κάνει ατομική προπόνηση, κάτι βασικό για την εξέλιξη της καριέρας του.

Ο Λεβαντόφσκι ξεχωρίζει από άλλους παλαίμαχους Πολωνούς ποδοσφαιριστές, όπως ο Λάτο και άλλοι παγκόσμιου βεληνεκούς παίκτες. Είχε παίξει και με την Αργεντινή και τους είχαμε δυσκολέψει όταν ήμουν στον πάγκο της εθνικής. Μπορούσε να κερδίσει μόνος του παιχνίδια. Έκανε φανταστικές ενέργειες, αλλά δεν μπορούσε να παίξει πρέσινγκ κόντρα στους Αργεντινούς. Σε αυτό οφείλεται η μέτρια φυσική κατάσταση που είχε εκείνη την περίοδο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x