Stoiximan Super League

Ο Παπαδόπουλος αλλοίωσε το αποτέλεσμα και αποτελείωσε τον τραγικό Παναθηναϊκό!

Τα είχε όλα… ο Παπαδόπουλος του έλειπε! Ο κάκιστος Παναθηναϊκός έχασε 1-0 στην Κέρκυρα, αλλά δικαίως φωνάζει για κόκκινη του Γρομητσάρη στο 0-0 και πεντακάθαρο πέναλτι στο φινάλε της αναμέτρησης!

Τραγική εμφάνιση, τραγική διαιτησία…

Ο Παναθηναϊκός ήταν για άλλη μία φορά κάκιστος, χάνοντας 1-0 στην Κέρκυρα από την ομώνυμη ομάδα, αλλά δικαίως φωνάζει για τα (μη) σφυρίγματα του διαιτητή Παπαδόπουλου, που αλλοίωσαν ξεκάθαρα το αποτέλεσμα, καθώς, ακόμη και με αυτή την εμφάνιση, το «τριφύλλι» θα μπορούσε, έστω, να μη χάσει στο νησί των Φαιάκων.

Στο 11', λοιπόν και ενώ η αναμέτρηση ήταν στο 0-0, ο ρέφερι από τον σύνδεσμο της Μακεδονίας δεν έχει δει το τράβηγμα του Γρομητσάρη στον Τσάβες, ο οποίος έβγαινε τετ-α-τετ (άρα ο 26χρονος στόπερ έπρεπε να αποβληθεί) και στο φινάλε, στο 88' συγκεκριμένα, το πεντακάθαρο πέναλτι του Σοϊλέδη πάνω στον Καμπέσας!

Παρ' όλα αυτά, οι «πράσινοι» ήταν, πραγματικά, αποκαρδιωτικοί, με μόλις μία φάση προς την εστία της Κέρκυρας -και τους Μουνιέ, Χίλιεμαρκ να κάνουν το ντεμπούτο τους, αλλά να μην καταφέρνουν να ξεχωρίσουν, δείχνοντας πώς θέλουν δουλειά ακόμα, προκειμένου να «μπουν» στην ομάδα.

Αρνητικός πρωταγωνιστής (πέρα από τον Παπαδόπουλο), ο Κουτρουμπής, με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να κάνει ένα ανόητο χέρι στο 17', μέσα στη μεγάλη περιοχή της ομάδας του και τον Επστάιν να μην αστοχεί από τα 11 βήματα, χαρίζοντας τη μεγάλη νίκη στους νησιώτες, που πανηγυρίζουν τους πρώτους βαθμούς τους στη φετινή Σούπερ Λίγκα. Από την άλλη, οι «πράσινοι» είναι στην τελευταία θέση, με μηδέν βαθμούς…

Πώς έπαιξε


inner
Στο 4-4-1-1 του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο Βλαχοδήμος ήταν και πάλι κάτω από την εστία, έχοντας μπροστά του, στο κέντρο της άμυνας, τους Κουτρουμπή, Κολοβέτσιο, με τους Γιόχανσον και Χουλτ στα άκρα. Κουρμπέλης και Χίλιεμαρκ αγωνίστηκαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο Λουντ έπαιξε στο δεξί «φτερό», ο Μουνιέ στο αριστερό και στην επίθεση ο Τσάβες, με τον Λουτσιάνο πίσω του.

To ματς


Πιο ζωηρά μπήκε η Κέρκυρα στην αναμέτρηση, δίχως, ωστόσο, να απειλεί την εστία του Βλαχοδήμου -με εξαίρεση, ίσως, το κακό σουτ, στην κίνηση, από τον Επστάιν, στο 8', με τον Γερμανό να στέλνει την μπάλα ψηλά, άουτ. Τρία λεπτά αργότερα είχαμε τη φάση για την οποία δικαίως φωνάζει ο Παναθηναϊκός, καθώς ο Γρομητσάρης έπιασε τον Αντρές Τσάβες από τη μέση, ενώ ο Αργεντινός έβγαινε μόνος του με το τέρμα, γκρεμίζοντάς τον, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Γιαννακόπουλου. Πεντακάθαρη παράβαση και αποβολή για τους γηπεδούχους, με τον διαιτητή Παπαδόπουλο να λέει «παίζετε»!

Ακολούθησε ένα διάστημα όπου το «τριφύλλι» πίεσε, χωρίς, όμως, να δημιουργεί φάσεις, για να φτάσουμε στο 17'… Ο Κουτρουμπής, ενώ δεν πιεζόταν, έκανε χέρι στην προσπάθειά του να γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακά του, με τον ρέφερι της αναμέτρησης να δείχνει (σωστά) την άσπρη βούλα και κίτρινη κάρτα στον αρχηγό του Παναθηναϊκού -που τραβούσε τα μαλλιά του. Ο Επστάιν δεν αστόχησε από τα 11 βήματα και έβαλε τους Φαίακες -μέσα σε ντελίριο στο κατάμεστο στάδιο της Κέρκυρας-
μπροστά στο σκορ!

inner
Δύο λεπτά αργότερα, δε και πριν η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη προλάβει να συνέλθει από το σοκ του 1-0, οι γηπεδούχοι, λίγο έλειψε να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, αλλά ο Παμλίδης, που έκανε το πλασέ από κοντά, έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Βλαχοδήμου! Στην αμέσως επόμενη φάση (21'), μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Χίλιεμαρκ βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, μόνος του, ουσιαστικά, αλλά δεν έβαλε καλά το πόδι του, για την πρώτη φάση του Παναθηναϊκού, που ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έκλεισε την Κέρκυρα στα καρέ της από το 30' και ύστερα.

inner
Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, μάλιστα, είχε μια καλή ευκαιρία για την ισοφάριση, αλλά, έπειτα από την εξαιρετική σέντρα του Τσάβες, ο Λουτσιάνο, που είχε τον χρόνο ακόμη και να στοπάρει την μπάλα και να σουτάρει, έκανε μία απογοητευτική κεφαλιά, μόνος του απέναντι από τον Γιαννακόπουλο. Στο 32', οι «πράσινοι» είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους και μάλιστα, διπλή: Έπειτα από νέο γύρισμα του Τσάβες (που είχε μετατραπέι σε δημιουργός), ο Χίλιεμαρκ έκανε το πλασέ, απέκρουσε ο Γιαννακόπουλος, ο Λουντ πήρε το «ριμπάουντ», σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά έστειλε ψηλά την μπάλα, άουτ. Σε μία φάση όπου, αν ο Φινλανδός έδινε στον Μουνιέ, ο Γάλλος είχε μπροστά του κενή εστία!

inner
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ουζουνίδη να βάζει στη θέση του -νευρικού- Λουτσιάνο τον Μολίνς, ο οποίος ήταν… όαση για την ομάδα του. Στο 52', ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, Ντένις Επστάιν, έχασε μεγάλη ευκαιρία, για να «καθαρίσει» τη νίκη, με τον Βλαχοδήμο να του λέει «όχι». Από εκείνο το σημείο και ως το 80'… τίποτα! Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ρίσκαρε, βγάζοντας τον Κολοβέτσιο (69') και βάζοντας στη θέση του τον Άλτμαν, ώστε οι «πράσινοι» να γίνουν πιο επιθετικοί, αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάση, με εξαίρεση την τεράστια, δέκα λεπτά πριν το 90'!

Έπειτα, λοιπόν, από την τρομερή πάσα, με τακουνάκι, του Μολίνς στον Άλτμαν και τη σέντρα του Ισραηλινού από αριστερά, στο δεύτερο δοκάρι, ο Καμπέσας έπιασε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γιαννακόπουλου. Για να έρθει το τελειωτικό «χτύπημα» για τον Παναθηναϊκό από τον διαιτητή Παπαδόπουλο, στο 88'… Ο Σοϊλέδης βρήκε τον εξτρέμ από Εκουαδόρ στο πόδι, πάνω στην προσπάθειά του από δεξιά, για σουτ, με τον ρέφερι από τη Μακεδονία, ωστόσο, να λέει (όπως και στο 11') «παίζετε», στερώντας από τους «πράσινους» τη μεγάλη ευκαιρία να πάρουν κάτι καλό στην Κέρκυρα, έστω και με αυτή την εμφάνιση.

inner

inner

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Κέρκυρα (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Σπίνουλας, Σοϊλέδης, Γκομές, Επστάιν (79' Κόντος), Μπαλάφας (86' Ζορμπάς), Σιόντης, Ντουαλά, Παμλίδης (69' Αρτυματάς)

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιοχάνσον, Χούλτ, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος (67' Μολίνς), Κουρμπέλης, Χίλιεμαρκ, Μουνιέ (61' Καμπέσας), Λούντ, Λουτσιάνο (46' Άλτμαν), Τσάβες.

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Κέρκυρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x