Stoiximan Super League

Ο Πέδρο Μάρτινς και δυο αγορές με μεγάλο ενδιαφέρον

Οι επόμενες μέρες θα είναι πολύ σημαντικές και σε ό,τι αφορά το θέμα προπονητή. Γράφει ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος.

Ο Όσκαρ Γκαρθία αποτελεί από χθες και τυπικά παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού και ήταν μια σωστή απόφαση των ερυθρόλευκων από την στιγμή που ήταν δεδομένο πως ο Ισπανός δεν θα συνέχιζε και την επόμενη περίοδο. Πρώτο όνομα λοιπόν στην λίστα με τους υποψήφιους προπονητές του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν είναι ο Πέδρο Μάρτινς, με τον Πορτογάλο να έχει αυτή τη στιγμή ξεκάθαρο προβάδισμα. Ο Ολυμπιακός γνωρίζει πολύ καλά τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον 47χρονο τεχνικό και αυτό επειδή είχε ενδιαφερθεί άλλες δυο φορές για την πρόσληψη του Πορτογάλου.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί σε περίπτωση συμφωνίας των πειραιωτών με τον Πέδρο Μάρτινς είναι και ο δρόμος στον οποίο θα κινηθεί η ομάδα του λιμανιού και σε μεταγραφικό επίπεδο. Σε περίπτωση λοιπόν που οι ερυθρόλευκοι συμφωνήσουν με τον Μάρτινς, τότε ανοίγουν πόρτα στην αγορά της Πορτογαλίας αλλά και της Βραζιλίας. Κι αυτό επειδή οι Πορτογάλοι προπονητές δίνουν πολύ μεγάλη προσοχή στην Βραζιλία και δεν είναι τυχαίο πως πολλοί Βραζιλιάνοι παίκτες έχουν ως πρώτο ευρωπαϊκό σταθμό της καριέρας τους την Πορτογαλία.

Είναι επίσης δεδομένο ότι στο πορτογαλικό πρωτάθλημα υπάρχουν περιπτώσεις παικτών που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί πως είναι νωρίς ακόμα να μιλήσει κάποιος για μεταγραφές, από την στιγμή που δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία με τον Πέδρο Μάρτινς ή με κάποιον άλλο προπονητή. Ωστόσο καταλαβαίνει εύκολα κάποιος πως αν ο Μάρτινς είναι ο νέος τεχνικός των ερυθρόλευκων είναι λογικό να δείξει ενδιαφέρον για παίκτες που θα γνωρίζει καλά. Οι επόμενες μέρες θα είναι πολύ σημαντικές και σε ό,τι αφορά το θέμα προπονητή και στόχος των ιθυνόντων της ομάδας του λιμανιού είναι να συμφωνήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα με τον νέο τεχνικό.

Αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί είναι ότι στην Πορτογαλία θεωρούν πολύ πιθανή την συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Πέδρο Μάρτινς και μάλιστα αναφέρουν πως οι πειραιώτες προσπαθούν να δελεάσουν με μια εντυπωσιακή πρόταση τον 47χρονο τεχνικό. Στο μεγάλο λιμάνι έχουν καταλήξει πως αυτός είναι ο προπονητής που ταιριάζει στο πλάνο της επόμενης περιόδου και όλοι πλέον περιμένουν τις εξελίξεις. Το σίγουρο πάντως είναι πως αν ο Ολυμπιακός συμφωνήσει με τον πρώην τεχνικό της Γκιμαράες, τότε θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη και η δραστηριοποίηση στην αγορά της Πορτογαλίας για την μεταγραφική ενίσχυση των πειραιωτών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x