Champions League

Ο «Πρίγκιπας» Ζαρντίμ, είχε τα…κανόνια

Η Μονακό του Ζαρντίμ με πρωταγωνιστές τους Μουτίνιο, Μαρσιάλ, Μπερμπάτοφ, πήρε μεγάλο «διπλό» 3-1 απέναντι στην Άρσεναλ και αγκάλιασε την πρόκριση στα προημιτελικά.

Ο στρατηγός Ζαρντίμ, ο μαέστρος Ζοάο Μουτίνιο, η άμυνα-γρανίτης των Μονεγάσκων με κορυφαίους τους Γουάλας, Φαμπίνιο και Αμπντενούρ και οι υπέροχοι Κοντογκμπιά (το 0-1 στο 38’), Μαρσιάλ (ασίστ για το 0-2) και Μπερμπάτοφ (το 0-2 στο 53’), έκαναν κομμάτια την Άρσεναλ μέσα στο «Εμιρεϊτς», ενώ είχαν ευκαιρίες και για άλλα γκολ. Ο Καράσκο στο 94ο έδωσε τη χαριστική βολή στην Άρσεναλ με το 3-1. Μοιραίος για την Άρσεναλ ο Ζιρού που έχασε τα άχαστα στο 46’, 52’ και 57’ με αποτέλεσμα την αλλαγή του να πανηγυρίσουν (κυριολεκτικά) οι οπαδοί της Άρσεναλ. Το σκορ μείωσε ο Τσάμπερλεν στο 91’ με ωραίο σουτ.

Το ματς

Η Άρσεναλ θέλησε να μπει πολύ δυνατά στο παιχνίδι, θέλοντας να βρει νωρίς τον δρόμο προς τα δίχτυα, για να μπορέσει να διαχειριστεί καλύτερα την κατάσταση. Ωστόσο, μετά από πολύ καλό πρώτο πεντάλεπτο για τους γηπεδούχους, ο Ζαρντίμ άλλαξε τη διάταξη του από 4-3-3 σε 4-1-4-1 (Φαμπίνιο μπροστά από τα μπακ και Κοντογκμπιά δίπλα σε Μουτίνιο) με αποτέλεσμα να κλείσει τους διαδρόμους και ν’ αρχίσει σταδιακά η ομάδα του να εξασφαλίζει και κατοχή μπάλας. Μέχρι το ημίωρο, η Άρσεναλ δεν είχε καταφέρει να δημιουργήσει κάποια καλή φάση, πέραν εκείνης του Γουέλμπεκ στο 2ο λεπτό.

Στο 33ο ο Σάντσεζ με πλασέ και στο 37ο ο Ζιρού, δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο και στο αμέσως επόμενο λεπτό η Μονακό, βρήκε την ευκαιρία να «χτυπήσει» στον ανοικτό χώρο. Ο Κοντογκμπιά, βρήκε ανοικτό πεδίο μπροστά του, σούταρε από μακριά, η μπάλα εξοστρακίστηκε στον Μέρτεσάκερ και κατέληξε στην εστία του Οσπίνα για να γίνει το 0-1 που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, μια ωραία προσωπική ενέργεια του Αλέξις Σάντσεζ φέρνει τον Ζιρού, ν’ αστοχεί από απόσταση αναπνοής, ενώ στο 52ο με κεφαλιά έκανε το ίδιο ακριβώς με το κεφάλι. Στο 53ο ο Φαμπίνιο κλέβει την μπάλα, πετάει για τον Μαρσιάλ στον κενό χώρο, αυτός δίνει έτοιμο γκολ στον Μπερμπάτοφ, με τον Βούλγαρο να γράφει το 2-0 για τους Μονεγάσκους.

Στο 57ο ο Ζιρού, χάνει άλλη μια μοναδική ευκαιρία, όταν μετά από ασθενή επέμβαση του Σούμπασιτς σε σουτ του Αλέξις, πετάει την μπάλα στα… ουράνια. Ο Βενγκέρ στο 60ο λεπτό τον αντικαθιστά με τον Γουόλκοτ. Αμέσως μετά σε ακόμα μια αντεπίθεση ο Ντιράρ, δίνει στον Μουτίνιο, αυτός με μαγικό τακουνάκι στον Μαρσιάλ που θα νικηθεί στο τετ-α-τετ από τον Οσπίνα. Αμέσως μετά ο Μουτίνιο σουτάρει λίγο έξω.

Η Άρσεναλ χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 64ο με Γουόλκοτ και Γουέλμπεκ να μην μπορούν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα με τον Σούμπασιτς αρχικά και τον Γουάλας στην δεύτερη φάση να σώζει την εστία της Μονακό. Κάπου εκεί ο ρυθμός του ματς έπεσε πολύ, με τον Ζαρντίμ να κάνει τις αλλαγές του. Ο Τσάμπερλεν με εντυπωσιακό σουτ μείωσε σε 1-2, όμως ο Φερέιρα Καράσκο, μετά από εξαιρετική πάσα του Μπερνάρντο Σίλβα, χτύπησε στον αιφνιδιασμό, και με διαγώνιο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Άρσεναλ: Oσπίνα, Γκιμπς, Μερτερσάκερ, Κονσιελνί, Μπεγιερίν, Οζίλ, Σάντι Καθόρλα (81’ Ροζίτσκι), Κοκελέν (68’ Κοκλέν), Ζιρού (60’ Γουόλκοτ), Αλέξις Σάντσεζ, Γουέλμπεκ

Στον πάγκο έμειναν οι: Σέζνι, Γκαμπριέλ, Μονρεάλ, Τσέιμπερς

Μονακό: Σούμπασιτς, Φαμπίνιο, Αμπντενούρ, Γουάλας, Έλντερσον, Τουρέ, Ντιράρ (82’ Κουρζάβα), Ζοάο Μουτίνιο, Κοντογκμπιά, Μπερμπάτοφ (75’ Φερέιρα Καράσκο), Μαρσιάλ (84’ Μπερνάρντο Σίλβα)

Στον πάγκο έμειναν οι: Στεκέλενμπουργκ, Ντιαλό, Ματέους Καρβάλιο, Τραορέ

Δείτε εδώ πως παρακολουθήσατε live την εξέλιξη του αγώνα, από το www.sport-fm.gr



Επιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x