Euro 2016

Επιστροφή Σβαϊνστάιγκερ στην εθνική Γερμανίας

Κανονικά θα βρίσκεται στην προεπιλογή του Γιοακίμ Λεβ ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, καθώς το ιατρικό τιμ έδωσε το πολυπόθητο «OK» για να επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων της εθνικής Γερμανίας.

Μπορεί να είχε μια εφιαλτική σεζόν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως ο Μπάστιαν Σβαϊνστάγκερ κλήθηκε κανονικά στην προεπιλογή της εθνικής Γερμανίας από τον Γιοακίμ Λεβ. Ο έμπειρος μέσος άφησε πίσω του την Μπάγερν Μονάχου για να δοκιμάσει την πρόκληση των «Κόκκινων Διαβόλων», αλλά οι τραυματισμοί δεν τον άφηναν σε ησυχία. Μάλιστα, κόντεψε να τεθεί εκτός Euro.

Τελικά, όμως, το ιατρικό τιμ της «Νάσιοναλ Μανσάαφ» έδωσε το πολυπόθητο «ΟΚ» για επιστροφή στις προπονήσεις σύμφωνα με την «Bild». Έτσι, ο 31χρονος άσος θα φορέσει κανονικά το γερμανικό περιβραχιόνιο στη Γαλλία. Ακόμα κι αν δεν είναι στις βασικές επιλογές του Λεβ, η παρουσία του κρίνεται απαραίτητη για την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια.

Χαρακτηριστικό της δύσκολης σεζόν που είχε, είναι το γεγονός ότι στο «κοντέρ» του έγραψε μόλις 31 συμμετοχές. Πιο αναλυτικά, αγωνίστηκε 18 φορές (13 ως βασικός) στην Πρέμιερ Λιγκ, οκτώ στο Τσάμπιονς Λιγκ μαζί με τα προκριματικά, δύο στο Γιουρόπα Λιγκ και τρεις στα αγγλικά Κύπελλα. Από τον Απρίλιο, όμως, έχει τεθεί νοκ-άουτ λόγω μερικής ρήξης του έσω πλαγίου συνδέσμου στο δεξί γόνατο και έκανε αγώνα δρόμου για να προλάβει το καλοκαιρινό ευρωπαϊκό ραντεβού.

Επιμέλεια: Γιώργος Γραμματικός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x