Stoiximan Super League

Ο σίγουρος Μανόλο και οι σκέψεις για την ΑΕΚ της νέας σεζόν

Έχει ήδη αρχίσει να σχεδιάζεται η… επόμενη ΑΕΚ.

Το διάστημα της διακοπής δίνει τη δυνατότητα στις ομάδες να ασχοληθούν επισταμένως και με ζητήματα σχεδιασμού για τη νέα περίοδο. Στην ΑΕΚ υπάρχουν αρκετά ανοιχτά ζητήματα, αλλά και κάποια πολύ ξεκάθαρα. Όπως το ότι εφόσον επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά και η «Ένωση» κατακτήσει τον τίτλο, πόσω μάλλον αν φτάσει στο νταμπλ, ο Μανόλο Χιμένεθ θα παραμείνει στον πάγκο της, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Live Sport. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης τον εκτιμά πολύ για την προσωπικότητα και το έργο του, ο Ισπανός προπονητής έχει δεθεί με την ομάδα και εκτιμάται πως ένα σύντομο ραντεβού θα είναι αρκετό για να δώσουν τα χέρια.

Από εκεί και πέρα, σε ζητήματα ρόστερ, υπάρχουν επίσης οι σίγουροι και τα ερωτηματικά. Η πιο ξεκάθαρη θέση είναι αυτή του γκολκίπερ, όπου με Μπάρκα και Τσιντώτα η «Ένωση» είναι υπερκαλυμμένη, ακόμη και μετά την επικείμενη αποχώρηση του Ανέστη που ούτως ή άλλως είναι εδώ και μήνες ανενεργός και μένει ελεύθερος. Το ίδιο ισχύει και στα άκρα της άμυνας, όπου Μπακάκης-Γκάλο στα δεξιά και οι Λόπες-Χουλτ στα αριστερά καλύπτουν τις ανάγκες της ομάδα και με το παραπάνω. Στα στόπερ υπάρχουν κάποια ζητήματα, αφού ο Τσιγκρίνσκι έχει οψιόν αλλά θα γίνει προσπάθεια να υπογράψει διετές, ο Τσόσιτς έχει βγάλει αρκετά προβλήματα τραυματισμών, ενώ ο Βράνιες έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο και είτε θα πρέπει να επεκτείνει με γενναία αύξηση αποδοχών είτε να πωληθεί. Όσο για τον Λαμπρόπουλο, έχει συμβόλαιο ως το 2020 και φυσικά υπολογίζεται κανονικά.

Για τη μεσαία γραμμή, έχει γίνει ήδη συζήτηση επέκτασης με τον Σιμόες, που δεσμεύεται ως το 2019, για τον Κονέ θα εξαρτηθούν όλα κατ’ αρχάς από τις συζητήσεις με την Ουντινέζε, ενώ Γαλανόπουλος και Μοράν έχουν συμβόλαιο σε ισχύ. Πάντως θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα αναζητηθεί ένας ακόμη αμυντικός χαφ. Ο Μάνταλος που σύντομα θα είναι πανέτοιμος να επιστρέψει στα γήπεδα (ίσως προλάβει και κάποια από τα τελευταία ματς της φετινής σεζόν) και ο Μπακασέτας είναι σίγουροι, ενώ ανοιχτό είναι το θέμα του Μασούντ για τον οποίο υπάρχει οψιόν ανανέωσης. Οψιόν έχει και ο Χριστοδουλόπουλος, με τον οποίο θα γίνουν συζητήσεις για να υπογράψει για δύο ή τρία χρόνια, ενώ είναι βέβαιο πως ο Χιμένεθ θα ζητήσει όχι έναν αλλά ίσως και δύο εξτρέμ. Όσον αφορά στην επίθεση, η αγορά του Λιβάγια είναι δεδομένη από τη Λας Πάλμας (στα 1,8 εκατ. ευρώ η οψιόν) και ο Κροάτης έχει ήδη συμφωνήσει για άλλα τρία χρόνια, ο Γιακουμάκης είναι επίσης «δεμένος», ενώ για τον Αραούχο η Λας Πάλμας έχει τον πρώτο λόγο. Η ΑΕΚ δεν διατηρεί οψιόν αγοράς του και οι Ισπανοί εφόσον παραμείνουν στη La Liga θα επιδιώξουν να τον επαναφέρουν στις τάξεις τους ή θα ζητήσουν ένα ποσό της τάξης 4+ εκατ. ευρώ για να δώσουν τα δικαιώματά τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x