Γενικά

Ο Σικ λύτρωσε την Τσεχία!

Ο Πάτρικ Σικ μπήκε στο παιχνίδι στο 73’ και στο 76’ σκόραρε, δίνοντας στην Τσεχία τη νίκη με 2-1 επί της Σλοβακίας.

Σε ένα παιχνίδι που ήταν «τελικός», η Τσεχία επικράτησε με 2-1 της Σλοβακίας εκτός έδρας και έμεινε στο κυνήγι της Ουκρανίας που είναι στην 1η θέση του Α' στο δεύτερο γκρουπ της δυναμικότητας.

Το γκολ του Πάτρικ Σικ στο 76’ ήταν αυτό που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Γιάροσλαβ Σίλχαβι, αναπτερώνοντας τις ελπίδες για την πρώτη θέση, καθώς ακολουθεί το παιχνίδι με την πρωτοπόρο Ουκρανία. Με αυτή τη νίκη οι Τσέχοι άνοιξαν «λογαριασμό» στον όμιλο και την Τρίτη (16/10), ταξιδεύουν στο Κίεβο, κυνηγώντας τη νίκη για να πιάσουν τους Ουκρανούς στην πρώτη θέση του ομίλου.

Οι Τσέχοι μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση, δημιουργώντας ευκαιρίες με κύριο εκφραστή τους τον Βίντρα. Παρ’ όλα αυτά, δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Ντουμπράβκα, με το 0-0 να είναι το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, το παιχνίδι πήρε... άγριο ρυθμό, καθώς και οι δυο ομάδες ήθελαν τη νίκη, καθώς ενδεχόμενη ισοπαλία έδινε από τώρα την πρώτη θέση στους Ουκρανούς.

Το «ροντέο» έβγαλε νικητές τους Τσέχους, που χάρη στα γκολ των Κρμέντσικ (52’) και Σικ (76’) πήραν τη σπουδαία νίκη. Οι Σλοβάκοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά στο 62’ με τον Χάμσικ, έχοντας αρκετές ευκαιρίες να πάρουν το προβάδισμα, όμως δεν ήταν αποτελεσματικοί.

Με αυτή τη νίκη, η Τσεχία έφτασε τους 3 βαθμούς στον 1ο όμιλο του League B του Nations League, με τους Σλοβάκους να μένουν στον πάτο της βαθμολογίας, χάνοντας ουσιαστικά κάθε ελπίδα για την πρώτη θέση.



Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

Σλοβακία-Τσεχία 1-2
(62’ Χάμσικ - 52’ Κρμέντσικ, 76’ Σικ)

League B (1ος όμιλος)
1. Ουκρανία 6 (3-1)
2. Τσεχία 3 (3-3)
3. Σλοβακία 0 (1-3)

Το πρόγραμμα της επόμενης (4ης) αγωνιστικής
16/10 Ουκρανία-Τσεχία (21:45)

Επιμέλεια: Σταύρος Παπανάγνου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x