Champions League

Ο Σιμεόνε δεν αποθέωσε τυχαία τον Βαλβέρδε

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε ετοιμάζεται να οδηγήσει την Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά του Champions League και δεν χωρά αμφιβολία πως η ομάδα του είναι το μεγάλο φαβορί.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Λίγες μέρες πριν το ματς της Ατλέτικο Μαδρίτης με την Μπαρτσελόνα, ο προπονητής των ροχιμπλάνκος, Ντιέγκο Σιμεόνε είχε αναφερθεί στον Ερνέστο Βαλβέρδε και την δουλειά που κάνει ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού.

Ο Αργεντίνος μάλιστα είχε μιλήσει με τα πλέον κολακευτικά λόγια για τον προπονητή της Μπάρτσα και την δουλειά που κάνει στην ομάδα της Βαρκελώνης.

Είχε μάλιστα επισημάνει ότι δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται να κοουτσάρεις τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου. Και ο Ερνέστο Βαλβέρδε έδειξε στο χθεσινό παιχνίδι της Μπάρτσα με την Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ ότι εξελίσσεται και αυτός χρονιά με την χρονιά.

Οι «μπλαουγκράνα» ήταν το μεγάλο φαβορί απέναντι στην Μάντσεστερ αλλά έδειξαν μεγάλη προσοχή στο παιχνίδι τους, δείχνοντας πόσο σέβονται το όνομα του αντιπάλου τους. Είναι επίσης προφανές ότι ο Βαλβέρδε είχε στο μυαλό του το περσινό κάζο της ομάδας του απέναντι στην Ρόμα.

Και αυτό οδήγησε τον προπονητή των Καταλανών να δείξει πολύ μεγάλη προσοχή στο ματς. Δεν είναι μάλιστα τυχαίο ότι η Μπαρτσελόνα έδειξε πως μπορεί να παίξει και καλή άμυνα.

Είχε ένα καλό πλάνο σε ότι αφορά την αμυντική της λειτουργία, καθώς ο Βαλβέρδε περίμενε ότι η Γιουνάιτεντ θα προσπαθούσε να πετύχει γκολ στο γήπεδο της. Βέβαια θα πρέπει εδώ να σταθεί κάποιος και στο γρήγορο γκολ που πέτυχαν οι Καταλανοί και το οποίο βοήθησε την Μπάρτσα να οδηγήσει το ματς εκεί που ήθελε ο Βαλβέρδε.

Είναι σίγουρο πως ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού θ’ αντιμετωπίσει με την ίδια σοβαρότητα και την ρεβάνς με τους Άγγλους γνωρίζοντας πως αυτό που πέτυχε η Γιουνάιτεντ στο Παρίσι κόντρα στην Παρί δεν είναι… απίθανο να ξανασυμβεί.

Ο Βαλβέρδε ετοιμάζεται να οδηγήσει την ομάδα του στα ημιτελικά και δεν χωρά αμφιβολία πως η Μπαρτσελόνα είναι το μεγάλο φαβορί απέναντι στους Άγγλους. Το «εισιτήριο» πάντως για την τετράδα δεν έχει τσεκαριστεί κι αυτό το γνωρίζει ο τεχνικός της ισπανικής ομάδας.

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού ζει το όνειρο με την Μπαρτσελόνα και αποδεικνύει πως ακόμα και όταν είσαι προπονητής των μπλαουγκράνα, υπάρχουν πράγματα που πρέπει να μάθεις για να κάνεις το επόμενο βήμα.

Δεν τα είπε λοιπόν τυχαία ο Σιμεόνε…

*Έχει ενδιαφέρον να σταθεί κάποιος στο γκολ που πέτυχε η Τότεναμ απέναντι στην Σίτι. Βλέποντας την φάση μπορεί να δει ότι η Σίτι δέχθηκε γκολ ενώ στην περιοχή της βρίσκονταν δέκα παίκτες της ομάδας του Γκουαρντιόλα. Σχεδόν όλη η εντεκάδα. Κι όμως έγινε το 1-0.

*Ο τρόπος που σπριντάρει ο Ρονάλντο στην φάση του γκολ της Γιουβέντους αλλά και στο 94' που τον σταμάτησαν με φάουλ τα λέει όλα. Και είχε πάθει θλάση πριν από δύο εβδομάδες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x