Stoiximan Super League

Ο Σουντανί μπορεί να είναι και πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα

Ο Ολυμπιακός θα εντάξει στο δυναμικό του ένα εξτρέμ που έχει πολύ καλή σχέση με τα δίχτυα και αυτό είναι κάτι που το ήθελε πολύ ο Μαρτίνς. Γράφει ο Χριστόφος Ευαγγελάτος.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός «πατάει το γκάζι» στις μεταγραφές φέρνοντας στην Ελλάδα δύο παίκτες με διαφορά λίγων ωρών. Πρώτα τον Μπρούνο κι εν συνεχεία τον Σουντανί.

Ας σταθούμε αυτή την φορά στον Αλγερινό καθώς για τον Μπρούνο ο κόσμος έχει εικόνα για αυτά που μπορεί να προσφέρει λόγω της θητείας του στο ελληνικό πρωτάθλημα με τον Ατρόμητο.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν θα εντάξει στο δυναμικό του ένα εξτρέμ που έχει πολύ καλή σχέση με τα δίχτυα και αυτό είναι κάτι που το ήθελε πολύ ο Μαρτίνς.

Κανείς δεν μπορεί βέβαια να προβλέψει τι μέλλει γενέσθαι αλλά κρίνοντας από τις επιδόσεις του Αλγερινού στο σκοράρισμα τα προηγούμενα χρόνια, ίσως να έχουμε μπροστά μας και έναν επίδοξο πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος.

Κι ας μιλάμε για παίκτη που η θέση του είναι στα άκρα της επίθεσης. Δεν είναι μάλιστα τυχαίο πως ο 31χρονος άσος έχει καταφέρει να κατακτήσει τον συγκεκριμένο προσωπικό τίτλο στην καριέρα του και θα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό αν τα καταφέρει ξανά.

Μπορεί λοιπόν να γίνει Γκαλέτι ο Σουντανί για την ομάδα του Πειραιά; Κι όταν λέμε να γίνει Γκαλέτι αναφερόμαστε στο επίτευγμα του Αργεντινού την σεζόν 2008-2009 όταν είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος (μαζί με τον Μπλάνκο) πετυχαίνοντας 14 γκολ.

Το σίγουρο είναι πως η φιλοσοφία του Μαρτίνς και ο τρόπος που παίζει ο Ολυμπιακός βολεύει τον διεθνή Αλγερινό άσο. Μην ξεχνάμε ότι οι ερυθρόλευκοι είχαν πάνω από είκοσι τελικές προσπάθειες στα περισσότερα παιχνίδια τους την περσινή σεζόν κι αυτό λέει πολλά.

Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που ψάχνει το παιχνίδι από τα άκρα (με την συμμετοχή και των ακραίων μπακ) και αυτό ταιριάζει στο στυλ που έχει ο Σουντανί. Οφείλει επίσης να σταθεί κάποιος στην δυνατότητα που έχει ο Αφρικανός άσος να δημιουργήσει και να τελειώσει ο ίδιος την φάση, στο ένας μ’ έναν.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ήθελε έναν εξτρέμ με τα χαρακτηριστικά του 31χρονου Αλγερινού άσου κι εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε πως ο Αφρικανός μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος και στην κορυφή της επίθεσης των πειραιωτών. Είτε σαν μοναδικός προωθημένος στο 4-2-3-1 είτε σαν δεύτερος φορ σε διάταξη 4-4-2.

Τα γκολ που έχει πετύχει ο Σουντανί στην καριέρα του είναι πολλά και φανερώνουν την ποιότητα που έχει ο παίκτης. Σίγουρα μπορεί να κάνει την διαφορά στην ομάδα του λιμανιού γιατί έχει και εμπειρίες από Τσάμπιονς Λιγκ κι αυτό είναι κάτι που δεν περνάει απαρατήρητο.

Ο Ολυμπιακός αναμένεται να κάνει άμεσα κι άλλες κινήσεις εστιάζοντας σε σέντερ φορ και στόπερ. Φορτσάρουν στο λιμάνι σε όλα τα μέτωπα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x