Stoiximan Super League

Ο Ταχτσίδης και η «κάψα» που πρέπει να έχει ο παίκτης του Ολυμπιακού

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει πως ο Παναγιώτης Ταχτσίδης έδειξε με την συμπεριφορά του, πως ήθελε να παίξει στον αγώνα. Και το έδειξε με την προσπάθεια που έκανε όλη την εβδομάδα στο Ρέντη.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο, σε παιχνίδι που σίγουρα οι ερυθρόλευκοι είχαν τις ευκαιρίες για να πετύχουν περισσότερα γκολ. Το σημαντικό για τους πειραιώτες είναι πως επέστρεψαν σε επιτυχημένα αποτελέσματα χάρη στο γκολ που σημείωσε ο Οτζίτζα στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Ανεξάρτητα από το αν ο Ολυμπιακός έχει χάσει έδαφος στην διεκδίκηση του τίτλου, είναι υποχρεωμένος να παλέψει σε όλα τα ματς.

Η ψυχολογία μιας ομάδας φτιάχνει μόνο μέσα από τα αποτελέσματα και ήταν σημαντικό για τους πρωταθλητές, ότι κατάφεραν να επιστρέψουν στις νίκες, μια εβδομάδα πριν από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Την είχε ανάγκη αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός και κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι οι πειραιώτες έπαιξαν στο άδειο Καραϊσκάκη. Ήταν κι αυτό ένα μειονέκτημα για την ομάδα του λιμανιού όπως ήταν εμπόδιο για τον Ολυμπιακό και η απόφαση του Νεοφυτιάδη στο έκτο λεπτό, να μην δώσει πέναλτι στην ανατροπή του Ανσαριφάρντ από τον Κότνικ.

Ένα στοιχείο στο οποίο οφείλει να σταθεί κάποιος σε ότι έχει να κάνει με την αγωνιστική εικόνα των ερυθρόλευκων, έχει να κάνει με την προσπάθεια του Ταχτσίδη. Όχι μόνο στο ματς που σίγουρα ήταν ο κορυφαίος παίκτης των πειραιωτών αλλά γενικότερα τις μέρες που προηγήθηκαν.

Ο Ταχτσίδης έδειξε με την συμπεριφορά του, πως ήθελε να παίξει στον αγώνα. Και το έδειξε με την προσπάθεια που έκανε όλη την εβδομάδα στο Ρέντη. Το πάλεψε, δεν το άφησε. Κι αυτή την κάψα πρέπει να έχουν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Ειδικά σε μια δύσκολη περίοδο. Ο διεθνής μεσοαμυντικός βοήθησε πάρα πολύ τους ερυθρόλευκους κάνοντας την διαφορά στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Ο έμπειρος μέσος έκανε πολλές δουλειές για τους πρωταθλητές, τόσο σε ότι αφορά το ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού όσο και δημιουργικά. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως από δικές του καλές τελικές πάσες, βγήκαν αρκετές ευκαιρίες των πειραιωτών ενώ ο Ταχτσίδης κάνει την εξαιρετική ασίστ στον Οτζίτζα στη φάση του γκολ που πέτυχε ο Βέλγος.

Ο Ολυμπιακός έχει αυτή τη στιγμή ανάγκη από παίκτες που θα δώσουν το 100% σε κάθε παιχνίδι. Και ο Ταχτσίδης έδειξε στα τελευταία παιχνίδια ότι έκανε πάντα αυτό που μπορούσε. Βλέποντας λοιπόν κάποιος την προσπάθεια που έκανε ο διεθνής μέσος τις προηγούμενες μέρες, δεν μπορεί να μη σταθεί στην προσπάθεια του.

Το θετικό για τους πρωταθλητές είναι ότι πήραν μια νίκη που θα βελτιώσει την ψυχολογία της ομάδας του λιμανιού, μια εβδομάδα πριν από το σημαντικό ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x