Stoiximan Super League

Ο «Τόρο» έκανε εμφάνιση 25άρη

Ο διεθνής αμυντικός έδειξε πως είχε ενέργεια, έδειξε ότι είχε πολλές δυνάμεις κι αυτό είναι φυσικά αποτέλεσμα της δουλειάς που κάνει στον Ολυμπιακό.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο Κώστας Φορτούνης έκανε ένα σπουδαίο ματς στο Ταλίν, οδηγώντας την Εθνική μας ομάδα σε μια σημαντική νίκη επί των Εσθονών, στην πρεμιέρα μας στη νεοσύστατη διοργάνωση του Nations League.

Έχει όμως ενδιαφέρον να σταθούμε στην εμφάνιση που έκανε στο συγκεκριμένο παιχνίδι κι ένας άλλος παίκτης του Ολυμπιακού, ο Βασίλης Τοροσίδης.

Και πρέπει να σταθούμε στην εικόνα που «έβγαλε» ο πολύπειρος αμυντικός των πειραιωτών γιατί πολύ απλά ο «Τόρο» έκανε εμφάνιση 25άρη στο παιχνίδι με τους Εσθονούς.

Ήταν μια «γεμάτη» εμφάνιση από τον διεθνή αμυντικό των ερυθρόλευκων, μια εμφάνιση που αποδεικνύει για ποιους λόγους ο Τοροσίδης είναι υπερπολύτιμος για την Εθνική μας αλλά παράλληλα φανερώνει και πόσο μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό σε μια δύσκολη και απαιτητική χρονιά.

Ο Τοροσίδης έκανε πολλά ανεβάσματα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο προκαλώντας πολλά «ρήγματα» στην άμυνα των Εσθονών από την πλευρά του. Θυμίζουμε πως από δική του πάσα στον Μήτρογλου ξεκινά το γκολ της Εθνικής μας ομάδας. Δεν ήταν όμως μόνο η συγκεκριμένη φάση.

Ο διεθνής αμυντικός έδειξε πως είχε ενέργεια, έδειξε ότι είχε πολλές δυνάμεις κι αυτό είναι φυσικά αποτέλεσμα της δουλειάς που κάνει στον Ολυμπιακό. Δείτε για παράδειγμα την κούρσα που έκανε ο Τοροσίδης στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Μια κούρσα ενενήντα μέτρων από το ένα τέρμα στο άλλο, όταν έκανε την κεφαλιά λίγο άουτ, απειλώντας την εστία των Εσθονών.

Μόνο ο Τοροσίδης ακολούθησε τον Πέλκα στην κόντρα επίθεση κι αυτό δεν ήταν εύκολο. Να βγει δηλαδή το δεξί μπακ με τέτοιο σπριντ από τον άξονα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Οφείλει λοιπόν να σταθεί κάποιος και στην πολύ καλή απόδοση που είχε ο Τοροσίδης στο ματς της Εθνικής μας ομάδας, γιατί πολύ απλά ο Έλληνας αμυντικός είχε μεγάλη συμμετοχή και στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Ο «Τόρο» παραμένει υπερπολύτιμος για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κι αυτό το αναγνωρίζουν πρώτοι απ’ όλους οι συμπαίκτες του στην Εθνική ομάδα.

Όσο για το επόμενο ματς της Εθνικής μας ομάδας, αυτό απέναντι στην Ουγγαρία, καλό θα είναι να μην ξανακάνει ο Μίκαελ Σκίμπε «δύσκολη την ζωή» της ομάδας.

Γιατί αυτό ακριβώς έκανε με τις επιλογές του στο παιχνίδι με την Εσθονία ο Γερμανός τεχνικός. Καλό λοιπόν θα είναι ν' αναθεωρήσει κάποια πράγματα ο Σκίμπε για να κάνουμε πιο εύκολα τα πράγματα.

Γιατί η αλήθεια είναι πως στην Εσθονία θα μπορούσαμε να κερδίσουμε πιο εύκολα και να μην φοβόμαστε στο φινάλε το ενδεχόμενο της ισοφάρισης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x