Αγγλία

Ο Τζίνι Βαϊνάλντουμ οφείλει τα πάντα στη... γιαγιά του!

Πολλοί λένε πως αν έχεις ανθρώπους γύρω σου να σε στηρίζουν, όσο άσχημα και αν είναι τα πράγματα θα τα καταφέρεις.

Ο Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ, είχε ακριβώς αυτό το στήριγμα για να φτάσει ως εδώ που είναι σήμερα.

Ρότερνταμ, τέλη δεκαετίας του ΄90. Είναι ένα κρύο χειμωνιάτικο πρωινό, τόσο νωρίς που οι περισσότεροι ακόμα κοιμούνται. Στην άκρη του δρόμου, ένα μικρό παιδάκι περπατάει κρατώντας την ποδοσφαιρική του στολή. Μαζί του είναι και μία ηλικιωμένη κυρία, που του κρατάει το χέρι. Είναι η γιαγιά του. Ο δρόμος μέχρι τις προπονητικές εγκαταστάσεις της Σπάρτα Ρότερνταμ είναι μακρύς, όμως μην έχοντας αμάξι και αφού τόσο νωρίς που είναι δεν υπάρχει κάποια συγκοινωνία, είναι αναγκασμένοι να περπατήσουν μέσα στο κρύο και το σκοτάδι.

Αυτή είναι μία συνηθισμένη μέρα της παιδικής ηλικίας του Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ, η γιαγιά του Φρανσίνα όμως δεν τον άφησε ποτέ του μόνο. Ούτε τότε, ούτε καν μέχρι και τώρα. Ήταν αυτή που τον μεγάλωσε όταν η μητέρα του έφυγε από το Ρότερνταμ για το Άμστερνταμ και άφησε τον μικρό Τζίνι στον άνθρωπο που μετέπειτα αποδείχτηκε ο πιο σημαντικός της ζωής του.

Δεν του εξασφάλισε μόνο μια στέγη ή τροφή αλλά του έδωσε την ευκαιρία να γίνει αυτό που είναι σήμερα. Ένας καταξιωμένος ποδοσφαιριστής. Εκείνη ήταν η αιτία που ο εγγονός της άρχισε να κλωτσάει μπάλα, αφού με αυτόν τον τρόπο ήθελε να τον κρατήσει μακριά από τις κακοτοπιές των δρόμων. Ο Βαϊνάλντουμ, μέχρι τα επτά του χρόνια δεν είχε ιδέα από ποδόσφαιρο αφού ούτε έπαιζε, ούτε παρακολουθούσε. Το όνειρό του ήταν να γίνει γυμναστής ή ακροβάτης, όμως η γιαγιά του ήταν λες και είχε δει πως το μέλλον του είναι συνυφασμένο με την στρογγυλή θεά και ανέλαβε η ίδια να τον πηγαίνει στις προπονήσεις της Σπάρτα Ρότερνταμ.

Ο Ολλανδός θυμάται << Ήμασταν φτωχοί. Δεν είχαμε αμάξι και αναγκαζόμασταν να πηγαίνουμε στις προπονήσεις με τα πόδια. Το προπονητήριο απείχε από το σπίτι μας 45 λεπτά και έπρεπε στις 7:00 το πρωί να είμαστε εκεί. Ποτέ μου δεν με άφησε να πάω μόνος μου όμως. Ακόμα, και με το κρύο, τον χειμώνα ερχόταν μαζί μου, παρά την ηλικία της >>. Οι θυσίες της Φρανσίνα όμως έπιασαν τόπο. Ο Τζίνι αφού έμεινε για αρκετά χρόνια στην Σπάρτα, πήρε πια την μεγάλη μεταγραφή για την Φέγενορντ.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x