Ιταλία

Οι αντι-Ιγκουαΐν που εξετάζει η Νάπολι

Μετά την κάλυψη του ποσού της ρήτρας του Γκονζάλο Ιγκουαΐν από την Γιουβέντους, η Νάπολι αναζητά τον αντικαταστάτη του Αργεντινού επιθετικού.

Ο πρόεδρος των «παρτενοπέι» Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, διαθέτει πλέον ένα μεγάλο ποσό για αγορές, με το μεγαλύτερο μέρος να πηγαίνει για τον παίκτη που θα «γεμίσει» τα παπούτσια του Ιγκουαΐν.

Εκατό και πλέον εκατομμύρια ευρώ είναι το κέρδος των «ατζούρι» από την αγορά του Ιγκουαΐν από τη «Μεγάλη Κυρία» (90 εκατ. η ρήτρα και 11 εκατ. που θα εισέπραττε ο Αργεντινός τα επόμενα δύο χρόνια βάση συμβολαίου) και ήδη έχει ξεκινήσει η «παρέλαση» των ονομάτων για τον «διάδοχο».

Μπάκα ή... Κάλινιτς

Όσο δύσκολο και αν είναι να βρεις στην αγορά έναν επιθετικό ανάλογης αξίας, ο διευθυντής της Νάπολι Κριστιάνο Τζουντόλι, δεν έχασε χρόνο, καταθέτοντας αμέσως πρόταση στην Μίλαν για τον Κολομβιανό επιθετικό Κάρλος Μπάκα. Η πρώτη προσέγγιση έγινε, με τους «ατζούρι» να προσφέρουν 20 εκατ. και ένα εκ των Βαλντιφιόρι, Ελ Καντούρι και τους «ροσονερι» να την απορρίπτουν, αξιώνοντας 30 εκατομμύρια που θα καταβληθούν σε τρεις δόσεις.

Ο Μπάκα έχει ένα συμβόλαιο χαμηλότερο από αυτό που είχε ο Ιγκουαΐν (3,5 και θέλει 4,5), επιθυμεί να πάει σε μία ομάδα επιπέδου Champions League και εγγυάται ένα αρκετά καλό αριθμό τερμάτων (σημείωσε 18 την περασμένη σεζόν σε μία «προβληματική» Μίλαν). Μία ακόμα «σκέψη» είναι ο Κροάτης Κάλινιτς της Φιορεντίνα για τον οποίο θα χρειαστούν επίσης 25-30 εκατ.

Ο Ικάρντι που «ψάχνεται», αλλά... είναι ακριβός

Ο Ντε Λαουρέντις βρίσκεται επίσης σε ανοιχτή επικοινωνία με την Γουάντα Νάρα, σύζυγο και μάντζερ του επιθετικού της Ίντερ Μάουρο Ικάρντι. Οι «νερατζούρι» το συζητάνε από 50 εκατ. και πάνω, με τον παίκτη να δηλώνει ανοιχτά την δυσαρέσκειά του επιδιώκοντας την πώλησή του, αφού τα 4 εκατ. που λαμβάνει τον χρόνο (συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων της εικόνας του), δεν τον ικανοποιούν.

Το... όνειρο και οι λύσεις εκτός Ιταλίας

Όνειρο του προέδρου των «παρτενοπέι» είναι ο Αλβάρο Μοράτα της Ρεάλ Μαδρίτης. Εδώ τα πράγματα είναι πραγματικά δύσκολα, με το ποσό που θα χρειαστεί να ξεπερνά τα 70 εκατομμύρια και το συμβόλαιο του Ισπανού να είναι της τάξης των 7,5 εκατ. ετησίως. Βασικότερο όλων όμως είναι η αλλαγή στην στάση του προπονητή των «μερένχες» Ζινεντίν Ζιντάν, που δείχνει να επιθυμεί την παραμονή του παίκτη στη Μαδρίτη υπολογίζοντάς τον στα πλάνα του.

Στο «στόχαστρο» βρίσκεται και ο 25χρονος Γάλλος επιθετικός της Λιόν Λακαζέτ, η διαπραγμάτευση όμως προβλέπεται πολύ «σκληρή». Η Νάπολι είναι διατεθειμένη να προσφέρει 60 εκατ. συν τον μέσο Τολίσο ελπίζοντας να ακούσει το «oui».

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στη «έκπληξη» που ακούει στο όνομα Ντιέγκο Κόστα. Τον παίκτη θέλει πρώτα να αξιολογήσει ο Αντόνιο Κόντε, οι προτάσεις όμως υπάρχουν, ο χρόνος τρέχει και η πώλησή του φαντάζει το πιθανοτερο σενάριο. Μεγαλύτερο «εμπόδιο» στην περίπτωση αυτή, το πολύ υψηλό συμβόλαιο του επιθετικού των «μπλε» που φτάνει τα 10 εκατ. το χρόνο.

Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x