Stoiximan Super League

Οι ακραίοι μπακ του Ολυμπιακού και το παράδειγμα του Ταχτσίδη

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για τα στοιχεία στο παιχνίδι του Ολυμπιακού που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και το… μήνυμα που στέλνει ο Παναγιώτης Ταχτσίδης.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το πολύ σημαντικό εκτός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ και ο τεχνικός των πρωταθλητών, Όσκαρ Γκαρθία έχει στην διάθεση του όλους τους παίκτες. Ο Ισπανός κόουτς έχει δώσει τις οδηγίες στους παίκτες του, έχει αναλύσει τον τρόπο παιχνιδιού του δικέφαλου και πλέον είναι στο χέρι των παικτών της πειραϊκής ομάδας να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Οι ερυθρόλευκοι είναι υποχρεωμένοι να δώσουν το 100% στο συγκεκριμένο παιχνίδι και το μοναδικό ζητούμενο για την ομάδα του λιμανιού είναι η νίκη. Αυτό το ξέρουν καλά όλοι στο Ρέντη, καθώς η συνεχής παρουσία των Βρέντζου, Κοβάσεβιτς και Καρεμπέ στο προπονητικό κέντρο των πειραιωτών, έχει στείλει το μήνυμα για τον πολύ δύσκολο αγώνα.

Ένα στοιχείο που αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης, είναι η αγωνιστική εικόνα των ακραίων μπακ του Ολυμπιακού. Κι αυτό αφορά όχι μόνο τα ανασταλτικά καθήκοντα αλλά και την επιθετική δραστηριότητα που θα αναπτύξουν ο Ελαμπντελαουί (από τα δεξιά) και ο Χατζισαφί ή ο Κούτρης από τα αριστερά. Είναι ξεκάθαρο πως ο αντίπαλος του Ολυμπιακού ποντάρει πολλά στους δύο ακραίους του μπακ (Μάτος και Βιεϊρίνια) στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Θα πρέπει όμως να σημειωθεί ότι και οι ακραίοι αμυντικοί της ομάδας του Πειραιά, έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό την επιθετική ανάπτυξη της ομάδας τους. Θα είναι μεγάλη υπόθεση για την ομάδα του Πειραιά να κάνει ένα καλό ματς ο Ελαμπντελαουί, καθώς ο Νορβηγός μπορεί να κάνει την διαφορά για την ομάδα του Πειραιά. Βέβαια θα πρέπει εδώ να σταθεί κάποιος και στην καλή συνεργασία που θα πρέπει να έχουν οι μπακ του Ολυμπιακού με τους ακραίους επιθετικούς κι αυτό είναι στοιχείο στο οποίο έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση ο προπονητής των ερυθρόλευκων.

Ο Γκαρθία θέλει να δει αλληλοκαλύψεις, θέλει να δει βοήθειες από τους εξτρέμ στους αμυντικούς και επιθετικά στηρίγματα από τα μπακ στους ακραίους επιθετικούς. Ο Ολυμπιακός μπορεί να «πληγώσει» τον δικέφαλο του Βορρά από τα άκρα και αυτό ακριβώς θέλει να πετύχει ο Γκαρθία.

Βέβαια πέρα από τις τακτικές, τα πλάνα και τις οδηγίες του προπονητή του Ολυμπιακού, υπάρχει κι ένα στοιχείο που είναι απαραίτητο για κάθε ομάδα στα ντέρμπι. Αυτό έχει να κάνει με το πάθος, το πείσμα, τον δυναμισμό και την ένταση που θα βγάλει ο κάθε παίκτης στις προσωπικές μονομαχίες. Κι εδώ καλούνται να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό οι παίκτες του Ολυμπιακού, στον τρόπο δηλαδή με τον οποίο θα προσεγγίσουν το παιχνίδι. Το καλύτερο παράδειγμα είναι ο Παναγιώτης Ταχτσίδης και ο τρόπος με τον οποίο έχει παίξει ο Έλληνας μέσος στα τελευταία ματς των πειραιωτών. Καλό θα είναι όλοι οι ερυθρόλευκοι να έχουν στο μυαλό τους την εικόνα που έχει βγάλει ο Ταχτσίδης στα τελευταία ματς της ομάδας του λιμανιού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x