Stoiximan Super League

Οι αλλαγές του Μαρτίνς και τα τελειώματα

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για το ροτέισον που έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς στο ματς με τον Αστέρα και τον τρόπο που ήρθε τελικά η νίκη για τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το πρωτάθλημα με τον αγώνα κόντρα στον Αστέρα κι έχει ενδιαφέρον να δούμε δύο σημαντικά θέματα για την ομάδα του λιμανιού.

Ας ξεκινήσουμε από την απόφαση του Πέδρο Μαρτίνς να κάνει έξι αλλαγές στο βασικό σχήμα της ομάδας του σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στην Κράσνονταρ.

Ήταν αναμενόμενο πως ο Πορτογάλος θα κάνει πολλές αλλαγές.

Οι πληροφορίες από το Ρέντη αυτό έλεγαν κι έτσι τελικά έγινε. Ο Μαρτίνς επέλεξε λοιπόν να κάνει έξι αλλαγές στην αρχική εντεκάδα. Οφείλουμε λοιπόν να πούμε ότι ορθώς μπήκε στην διαδικασία των αλλαγών.

Είχε προηγηθεί το ματς με τους Ρώσους και είναι ξεκάθαρο πως στα προκριματικά του καλοκαιριού το βάρος το σήκωσαν 14-15 παίκτες.

Ήθελε ο Μαρτίνς να φρεσκάρει την ομάδα του και γι’ αυτό τον λόγο πήρε την συγκεκριμένη απόφαση. Και μην ξεχνάμε βεβαίως ότι ακολουθεί και το ματς με την Κράσνονταρ στην Ρωσία

Η επιλογή λοιπόν του Πορτογάλου να κάνει αλλαγές στην βασική εντεκάδα ήταν σωστή και κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο προπονητής είναι αυτός που βλέπει την κατάσταση των παικτών στις προπονήσεις.

Ο Σουντανί για παράδειγμα ήταν καλός στο διάστημα που αγωνίστηκε και απείλησε την εστία του Αστέρα. Έδειξε πως είναι παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά για την ομάδα του Πειραιά.

Ο Ραντζέλοβιτς ήταν επίσης καλός έχοντας και ωραίες μεταβιβάσεις. Ο Ελ Αραμπί ευστόχησε στο πέναλτι, είχε και το δοκάρι στο δεύτερο ημίχρονο.

Παρατηρώντας κάποιος την εικόνα του παιχνιδιού θα διαπιστώσει πως ακόμα και με τις έξι αλλαγές οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να έχουν «καθαρίσει» πιο εύκολα το ματς.

Το θέμα για τους πειραιώτες στο χθεσινό ματς ήταν οι φάσεις που δεν έγιναν γκολ κι αυτό είναι ένα στοιχείο που θ’ απασχολήσει τον Μαρτίνς.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι ερυθρόλευκοι πήγαν με χαλαρότητα στην τελική προσπάθεια και αυτό δεν τους επέτρεψε να βρουν δίχτυα για δεύτερη φορά.

Γιατί η αλήθεια είναι πως σε τρεις – τέσσερις περιπτώσεις οι παίκτες του Ολυμπιακού «έκρυψαν» την μπάλα αλλά δεν είχαν τα καλά τελειώματα.

Αν για παράδειγμα ο Σουντανί είχε σκοράρει στο πρώτο μέρος στο τετ α τετ μετά την εξαιρετική πάσα του Ραντζέλοβιτς τότε πιθανότατα και ο Ολυμπιακός να έφτανε σε μια πιο εύκολη νίκη.

Ίσως οι παίκτες της ομάδας του λιμανιού να πίστεψαν ότι από την στιγμή που προηγήθηκαν νωρίς στο ματς τα πράγματα θα ήταν εύκολα αλλά δεν είναι έτσι και ο Μαρτίνς αναμένεται να επισημάνει στους παίκτες του πράγματα που δεν του άρεσαν.

*Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του την ρεβάνς με την Κράσνονταρ στην Ρωσία και πρέπει να είναι συγκεντρωμένος. Προσοχή λοιπόν στην μεθαυριανή αναμέτρηση.

*Κι όσο για την φάση στις καθυστερήσεις, το ριπλέι στην ευθεία δείχνει πως ο Μπαράλες και άλλοι δύο παίκτες του Αστέρα είναι σε θέση οφσάιντ. Μια φάση που ξέφυγε από τον δεύτερο βοηθό.

Ο ίδιος βοηθός που έκανε δύο λανθασμένες υποδείξεις οφσάιντ στο πρώτο ημίχρονο. Αν λοιπόν είχε κάνει σωστά την δουλειά του δεν θα γίνονταν καμιά κουβέντα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x