Champions League

Οι Αμερικανοί που κατάπιαν χιλιόμετρα και χάλασαν εκατοντάδες ευρώ για να… φάνε πόρτα στον τελικό!

Αν νομίζεις πως έχεις ξεπεράσει τα όρια για την ομάδα σου, ίσως η απίστευτη περιπέτεια που έζησαν τρεις Αμερικανοί οπαδοί για να δουν από κοντά τον τελικό του Champions League σε κάνει να αναθεωρήσεις

Η τρέλα τους για το ποδόσφαιρο, τους οδήγησε να κάνουν ένα τεράστιο ταξίδι μόνο και μόνο για να δουν από κοντά τις ομάδες τους στον τελικό του Champions League, αλλά... η ατυχία δεν τους το επέτρεψε.

Τρεις Αμερικανοί οπαδοί -δύο της Τότεναμ και ένας της Λίβερπουλ- έκαναν τα πάντα για να βρεθούν στη Μαδρίτη, έζησαν μια τεράστια οδύσσεια και, παρότι κατάφεραν να… επιβιώσουν, δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στο γήπεδο!

Όλα ξεκίνησαν όταν έμαθαν το ζευγάρι του τελικού. Άρχισαν να ψάχνουν τις πτήσεις, επιστράτευσαν τις διασυνδέσεις τους σε αεροπορική εταιρία για να εξασφαλίσουν οικονομικά εισιτήρια τις τελευταίας στιγμής και ήλπιζαν όλα να πάνε όπως πρέπει, ώστε να φτάσουν έγκαιρα στην ισπανική πρωτεύουσα.

Και όλα αυτά, χωρίς να έχουν στα χέρια τους τα εισιτήρια του τελικού!

Όπως αποδείχτηκε, τίποτα δεν πήγε όπως τα ονειρεύονταν. Οι οικονομικές θέσεις είχαν εξαντληθεί, τα… κονέ δεν λειτούργησαν και η κακοκαιρία οδήγησε σε πληρότητα πολλών πτήσεων και… ακύρωση της δικής τους.

Ούτε αυτά τους σταμάτησαν από το να πατήσουν ισπανικό έδαφος. Ακόμα και αν χρειάστηκε να αλλάξουν δύο πτήσεις, να οδηγήσουν πολλά χιλιόμετρα και να ταξιδέψουν από Βαρκελώνη στη Μαδρίτη με τρένο.

Και όλα αυτά, χωρίς να έχουν ακόμα στα χέρια τους τα εισιτήρια του τελικού!

Ζώντας… εξ αποστάσεως την αγωνία τους, ο άνθρωπος που τους βοήθησε -όσο μπορούσε, τουλάχιστον- να ολοκληρώσουν το ταξίδι-όνειρο μέχρι το «Wanda Metropolitano» απευθύνθηκε στις δύο ομάδες, με την ελπίδα να μπορέσει να τους διευκολύνει στην ανεύρεση των εισιτηρίων που θα τους επέτρεπαν την πολυπόθητη είσοδο στο παιχνίδι.

Εξάλλου, η αναζήτηση εισιτηρίων την τελευταία στιγμή δεν ήταν αποκλειστικά δική τους υπόθεση, αφού το ίδιο επιθυμούσαν και χιλιάδες Άγγλοι οπαδοί που ταξίδεψαν χωρίς εισιτήριο στην Ισπανία.

Η απάντηση που έλαβαν, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ήταν… ευχές να απολαύσουν τις εκδηλώσεις που θα γίνουν εκτός γηπέδου και την όμορφη ατμόσφαιρα στην Μαδρίτη.

Το sport-fm.gr, που τους συνάντησε στους δρόμους της Μαδρίτης, μίλησε μαζί τους και εξασφάλισε την επιστολή, στην οποία περιγράφεται γλαφυρά η περιπέτειά που πέρασαν.

Αναλυτικά:

«Θα ήθελα να σας εξιστορήσω μια περιπέτεια μεγάλης αφοσίωσης και αγάπης των δύο ομάδων που θα αναμετρηθούν το Σαββατοκύριακο (σ.σ. το περασμένο) στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο αδερφός μου, Sohail Feroze, ο ξάδερφός μου, Kashif Asghar και ο φίλος μου, Mohsin Malik ήταν αποφασισμένοι να ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΌ. Σκεφτείτε ότι κανείς από αυτούς δεν είχε εισιτήριο για το παιχνίδι, αλλά αυτό δεν τους σταμάτησε. Στην πορεία συνάντησαν και δύο ακόμα θεότρελους που ταξίδευαν από το Λονδίνο στην Μαδρίτη.

Όπως βλέπετε, εργάζομαι στις United Airlines. Όταν έμαθαν ότι έφτασαν μέχρι τον τελικό, το τηλέφωνό μου βομβαρδίστηκε από κλήσεις για να ελέγξω την διαθεσιμότητα και να βρω εισιτήρια της τελευταίας στιγμής για να ταξιδέψουν από το Χιούστον.

Η διαθεσιμότητα δεν ήταν ευνοϊκή για να ταξιδέψουν απευθείας στην Μαδρίτη ή την Βαρκελώνη, Έτσι αποφάσισαν να ταξιδέψουν από το Νιούαρκ στην Βαρκελώνη και από εκεί να αγοράσουν εισιτήριο τρένου για να πάνε στη Μαδρίτη. Ήλπιζαν να προλάβουν διαθέσιμα εισιτήρια στην πτήση από το Χιούστον στο Νιούαρκ.

Όλα πήγαιναν καλά μέχρι εχθές το πρωί (σ.σ. Τετάρτη 29/5). Άσχημες καιρικές συνθήκες αναμένονταν στο Νιούαρκ με αποτέλεσμα να υπάρχει πληρότητα στις πτήσεις και να γίνει αδύνατο το να βρουν εισιτήριο. Τους είπα να αγοράσουν εισιτήριο, αφού φάνηκε πως δεν μπορούσα να τους βοηθήσω περισσότερο. Κατέληξαν να αγοράσουν εισιτήριο για την πτήση 6:00 στις 30/5, για να πάνε από το Χιούστον στο Νιούαρκ και από εκεί θα μπορούσαν να πάνε με ανταπόκριση στη Βαρκελώνη.

Φυσικά, η τύχη ακόμα δεν ήταν με το μέρος τους. Η πτήση τους ήταν η μοναδική που ακυρώθηκε λόγω κακοκαιρίας. Ούτε αυτό τους σταμάτησε. Έπρεπε να βρεθούν στη Μαδρίτη, έλεγαν. Έπρεπε να νιώσουν αυτό το συναίσθημα, έλεγαν. Έπρεπε να υποστηρίξουν την ομάδα τους, έλεγαν. Κάλεσαν την εξυπηρέτηση πελατών για να αλλάξουν τη διαδρομή που θα ακολουθούσαν.

Το νέο τους δρομολόγιο ήταν το εξής:

Από το Χιούστον στη Φιλαδέλφεια, αεροπορικώς
Από τη Φιλαδέλφεια μέχρι το Νιούαρκ, οδικώς
Από το Νίουαρκ στη Βαρκελώνη, αεροπορικώς
Από τη Βαρκελώνη στη Μαδρίτη, με τρένο

Πήραν αεροπλάνα, τρένα και αυτοκίνητα. Ήρθε η ώρα να σας θυμίσω πως δεν είχαν ακόμα εισιτήρια για το παιχνίδι!

Δεν γνωρίζω μπορείτε να κάνετε κάτι για αυτούς. Εισιτήρια ή μια συνάντηση με τους παίκτες, ή οτιδήποτε. Ήθελα να σας πλησιάσω γιατί, πραγματικά, το πάθος τους είναι ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ. Η αφοσίωσή τους είναι μοναδική. Η αγάπη τους για την ομάδα είναι απίστευτη. Σε κάθε περίπτωση ελπίζω να διαβάσετε και να απολαύσετε αυτή την ιστορία
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x