Stoiximan Super League

Οι αμυντικοί «τράβηξαν» την ομάδα στα δύσκολα

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν μπορεί να έχει παράπονο από την συνεισφορά των αμυντικών του στο επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού, ειδικά στα τελευταία παιχνίδια των ερυθρόλευκων. Γράφει ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει μια πολύ μεγάλη νίκη στο Περιστέρι χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Βούκοβιτς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και οι ερυθρόλευκοι συνεχίζουν στο κυνήγι του ΠΑΟΚ, περιμένοντας το στραβοπάτημα του δικέφαλου του Βορρά.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Οι πειραιώτες πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση στο γήπεδο του Ατρόμητου. Κυριάρχησαν σε κάθε εκατοστό του αγωνιστικού χώρου και έδειξαν από το πρώτο λεπτό ότι ήταν αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για να πετύχουν τον στόχο τους.

Ο Ολυμπιακός έκανε πολλές φάσεις στην εστία του Μέγιερι και θα μπορούσε φυσικά να έχει πετύχει περισσότερα γκολ. Θα μπορούσαν οι ερυθρόλευκοι να είχαν σκοράρει στα πρώτα κιόλας λεπτά του ματς καθώς κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλο τους.

Τελικά την λύση έδωσε ένας κεντρικός αμυντικός κι αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να κάνει με τις βοήθειες που έχουν δώσει στα τελευταία ματς στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού, οι αμυντικοί των ερυθρόλευκων. Κι αυτό αφορά όλες τις διοργανώσεις.

Πάμε λοιπόν να δούμε τι έχουν προσφέρει στο επιθετικό σκέλος οι αμυντικοί της ομάδας του Πειραιά, για να γίνει αντιληπτό ότι έχουν σηκώσει μεγάλο βάρος της προσπάθειας που κάνει ο Ολυμπιακός.

Αναφερθήκαμε στα τελευταία παιχνίδια, ας ξεκινήσουμε λοιπόν από το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Ντουντελάνζ για το Γιουρόπα Λιγκ. Ο Βασίλης Τοροσίδης ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης στο Λουξεμβούργο. Ο «Τόρο» είχε σκοράρει με κεφαλιά σ’ ένα παιχνίδι που οι ερυθρόλευκοι είχαν χάσει ένα «τσουβάλι» ευκαιρίες.

Ο Τοροσίδης ήταν ξανά ο παίκτης που άνοιξε το σκορ στο εντός έδρας παιχνίδι με την ομάδα από το Λουξεμβούργο, κάνοντας πολύ απλά τα πράγματα, καθώς ο Ολυμπιακός πήρε μια άνετη νίκη με 5-1. Και ο διεθνής αμυντικός της ομάδας του Πειραιά είχε επίσης σκοράρει (με δυνατή κεφαλιά) και στο εκτός έδρας παιχνίδι Κυπέλλου με την Παναχαϊκή.

Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν σπουδαία νίκη στο Κλεάνθης Βικελίδης απέναντι στον Άρη, με τον Χασάν να σκοράρει, αλλά θα πρέπει να σταθεί κάποιος στην πάσα του Λεονάρντο Κούτρη, καθώς ο αριστερός μπακ των πειραιωτών έδωσε έτοιμο γκολ στον συμπαίκτη του. Η σέντρα του Κούτρη ήταν ακριβείας και ο Χασάν έκανε το πλασέ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε τον Παναθηναϊκό στις καθυστερήσεις του ντέρμπι στο Φάληρο και το γκολ της ομάδας του Πειραιά προήλθε από συνεργασία δύο αμυντικών. Ο Ελαμπντελαουί ήταν αυτός που έκανε την ασίστ και ο Σισέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Και φτάνουμε στο ματς στο Περιστέρι, με τον Γιάγκος Βούκοβιτς να λυτρώνει τους ερυθρόλευκους στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ένα γκολ που έχει πολύ μεγάλη σημασία για την ομάδα του λιμανιού καθώς κρατάει τον Ολυμπιακό στο κόλπο για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Αν μη τι άλλο ο Πέδρο Μαρτίνς δεν μπορεί να έχει παράπονο από την συνεισφορά των αμυντικών του στο επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού, ειδικά στα τελευταία παιχνίδια των ερυθρόλευκων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x