Γενικά

Οι Βραζιλιάνοι διαιτητές δείχνουν κίτρινη στους πανηγυρισμούς!

Έβαλες γκολ και πανηγύρισες; Κίτρινη κάρτα για να μην το ξανακάνεις! Στην Βραζιλία είναι πολύ κοντά στο να τερματίσουν την γραφικότητα…

Ακούγεται κάπως οξύμωρο, αλλά στη χώρα όπου το ποδόσφαιρο είναι πάνω απ’ όλα χαρά, απαγορεύουν τον πανηγυρισμό των γκολ.

Όχι δεν καταλάβατε λάθος, οι Βραζιλιάνοι διαιτητές σε μία προσπάθειά τους να περιορίσουν την ένταση της πιο ευτυχισμένης στιγμής ενός ποδοσφαιριστή μέσα στο γήπεδο, αποφάσισαν να δείχνουν κίτρινη κάρτα σε όποιον κατά τη γνώμη τους, το παρακάνει. Αυτό συνέβη τις τελευταίες ημέρες σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις.

«Δεν θέλουμε να ενθαρρύνουμε παρατεταμένους-χορογραφημένους πανηγυρισμούς καθώς συμβάλλουν στην καθυστέρηση του αγώνα», εξήγησε ο Μάρκος Μουρίνο, πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών της Βραζιλίας και συνέχισε:«Αν ο διαιτητής πιστεύει πως ο πανηγυρισμός μπορεί να επηρεάσει τον έλεγχο του ίδιου στο παιχνίδι, τότε στηρίζουμε την ποινή».

Το πρώτο «θύμα» αυτής της οδηγίας υπήρξε ο Λούκας Λίμα στο ματς Παλμέιρας-Σάντος (1-1): «Αυτό είναι καταπίεση. Το γκολ είναι μια μοναδική στιγμή και τώρα δεν μπορούμε ούτε να το χαρούμε; Είναι ντροπή!» δήλωσε ο συμπαίκτης του στην Παλμέιρας, Μόισες ενώ ο αντίπαλός του Λουάν, ο οποίος επίσης τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα για τον ίδιο λόγο, διαμαρτυρήθηκε: «Σκοτώνουν τη χαρά!».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x