Stoiximan Super League

Οι δύο όψεις του νομίσματος

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει πως η λανθασμένη απόφαση του κ. Ευαγγέλου κόστισε πολύ ακριβά στον Ολυμπιακό και οι βαθμοί δεν επιστρέφονται.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Η απόφαση του διαιτητή Άγγελου Ευαγγέλου να καταλογίσει πέναλτι στην εκτός περιοχής ανατροπή του Ινσούα αλλοίωσε το αποτέλεσμα του ντέρμπι. Ήταν ένα μεγάλο λάθος του διαιτητή που στέρησε από τον Ολυμπιακό τη νίκη αλλά και την δυνατότητα να διεκδικήσει μέχρι τέλους τις πιθανότητες του για το πρωτάθλημα.

Και δεν ήταν φυσικά η μοναδική διαιτητική απόφαση στο φετινό πρωτάθλημα που αδικεί τους ερυθρόλευκους. Τέτοιου είδους αποφάσεις όπως αυτή του Ευαγγέλου συνάντησε πολλές φορές στον δρόμο του ο Ολυμπιακός την φετινή περίοδο. Και ήταν διαιτησίες που στέρησαν σημαντικούς βαθμούς από τους πρωταθλητές Ελλάδος.

Ο Ευαγγέλου αποδέχθηκε μετά το τέλος του ματς το λάθος του, βλέποντας προφανώς και την φάση στην τηλεόραση αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι. Η λανθασμένη απόφαση του κόστισε πολύ ακριβά στον Ολυμπιακό και οι βαθμοί δεν επιστρέφονται.

Πάμε όμως να δούμε και την ευθύνη των παικτών της ομάδας του Πειραιά, σε ότι αφορά την αγωνιστική τους εικόνα απέναντι στον Παναθηναϊκό. Είχαμε επισημάνει εδώ και μέρες ότι το παιχνίδι είναι ντέρμπι και ότι οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι για να πάρουν τη νίκη. Και είναι ξεκάθαρο πως οι πειραιώτες δεν είχαν ούτε το πάθος ούτε τη δυναμική που χρειάζονται σε τέτοιου είδους παιχνίδια.

Ακόμα και όταν δόθηκε η ευκαιρία στους «ερυθρόλευκους» να καθαρίσουν το ματς, ο Τζούρτζεβιτς έκανε τις χειρότερες επιλογές. Σε τέτοιες φάσεις ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού πρέπει να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και όχι να κάνει αυτά που έκανε ο νεαρός στράικερ.

Αντίθετα οι παίκτες του Παναθηναϊκού κατάφεραν να βγάλουν πείσμα και ένταση ακόμα και όταν έμειναν με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Οικονόμου στο 61’. Οφείλει λοιπόν να αναγνωρίσει κάποιος την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν οι φιλοξενούμενοι, καθώς δεν εγκατέλειψαν το ματς ούτε όταν έμειναν με παίκτη λιγότερο. Βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να βγουν μπροστά, να κερδίσουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο για να διεκδικήσουν ένα αποτέλεσμα για το γόητρο της ομάδας τους.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η απόφαση του Ευαγγέλου αλλοίωσε το αποτέλεσμα εις βάρος του Ολυμπιακού αλλά θα πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του παιχνιδιού. Είναι οι δύο όψεις του νομίσματος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x