Αγγλία

Οι μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία της Premier League

Με αφορμή την επιβλητική νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Τσέλσι με 6-0 την περασμένη Κυριακή, σας παρουσιάζουμε τις μεγαλύτερες σε έκταση νίκες στα 27 χρόνια ιστορίας της Premier League.

Η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη στην ιστορία της Premier League ανήκει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που είχε διασύρει με 9-0 την Ίπσουιτς τη σεζόν 1994-95. Δείτε παρακάτω τις πιο ευρείες νίκες στην ιστορία της Premier League:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Ίπσουιτς 9-0 (94/95)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρισκόταν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και στο κατόπι της πρωτοπόρου Μπλάκμπερν, όταν στις 4 Μαρτίου του 1995 φιλοξένησε την Ίπσουιτς στο «Όλντ Τράφορντ» στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής. Οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν απλά καταιγιστικοί και με τον Άντι Κόουλ να πετυχαίνει πέντε τέρματα εκείνο το βράδυ, «σκόρπισε» την Ίπσουιτς με 9-0! Μάλιστα, αυτή είναι και η πιο μεγάλη σε έκταση νίκη μέχρι και σήμερα στην ιστορία της Premier League, αλλά και η δεύτερη μεγαλύτερη στην ιστορία της Γιουνάιτεντ στην πρώτη κατηγορία έπειτα από εκείνο το 10-1 επί της Γουλβς το μακρινό 1892!



Τότεναμ-Γουίγκαν 9-1 (09/10)

Η Τότεναμ υποδέχθηκε στις 22 Νοεμβρίου του 2009 τη Γουίγκαν για τη 13η στροφή του πρωταθλήματος, με το πέρας του πρώτου ημιχρόνου να μην προμηνύει σε τίποτα αυτό που θα επακολουθούσε. Το πρώτο 45λεπτο βρήκε τα «σπιρούνια» να προηγούνται 1-0 χάρη στο γκολ του Πίτερ Κράουτς. Ωστόσο, η συνέχεια ήταν τελείως διαφορετική, με το σύνολο του Χάρι Ρέντναπ να κάνει «όργια» απέναντι στην άμυνα των φιλοξενούμενων, με τον Ζερμέιν Ντεφόε να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα πέντε φορές (!) και από μία οι Άαρον Λένον, Ντέιβιντ Μπέντλεϊ και Νίκο Κράνιτσαρ για το εμφατικό 9-1!



Τσέλσι- Γουίγκαν 8-0 (09/10)

Στις 9 Μαΐου του 2010 το «Στάμφορντ Μπριζ» είχε... φορέσει τα γιορτινά του υποδεχόμενο τη Γουίγκαν για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι «μπλε» βρισκόντουσαν μια ανάσα μακριά από τον τίτλο έπειτα από τέσσερα χρόνια, καθώς είχαν έναν βαθμό διαφορά από τη δεύτερη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Κάρλο Αντσελότι στη πρώτη του χρονιά στον πάγκο των Λονδρέζων παρουσίασε ένα ελκυστικό και άκρως επιθετικό ποδόσφαιρο, με το επιστέγασμα αυτού να είναι το εντυπωσιακό 8-0 κόντρα στους «latics», με μεγάλο πρωταγωνιστή εκείνης της βραδιάς τον Νιντιέ Ντρογκμπά που πέτυχε χατ-τρικ (πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 29 τέρματα). Άξιοι συμπαραστάτες του Ιβοριανού επιθετικού, ο συμπατριώτης του, Σαλομόν Καλού, αλλά και οι Φρανκ Λάμπαρντ, Άσλεϊ Κόουλ, Νικολά Ανελκά (δύο γκολ) που χάρισαν στη Τσέλσι μια επιβλητική νίκη, με τον εμβληματικό αρχηγό Τζον Τέρι στο τέλος της ημέρας να σηκώνει το τέταρτο πρωτάθλημα της ιστορίας της.



Νιούκαστλ-Σέφιλντ Γουένσντεϊ 8-0 (99/00)

Ίσως η πιο παράξενη νίκη αυτής εδώ της λίστας, ήταν εκείνη της Νιούκαστλ με αντίπαλο την Σέφιλντ Γουένσντεϊ στις 19 Σεπτεμβρίου του 1999. Βρισκόμαστε στην όγδοη αγωνιστική της Premier League, με τις «καρακάξες» να ισοβαθμούν με τη Σέφιλντ στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με μόλις έναν βαθμό. Ο αείμνηστος Σερ Μπόμπι Ρόμπσον δύο εβδομάδες νωρίτερα είχε αναλάβει τις τύχες του συλλόγου έπειτα από τα συνεχή αρνητικά αποτελέσματα που οδήγησαν στην απομάκρυνση του Ρουντ Γκούλιτ. Ο... αέρας ανανέωσης που έφερε μαζί του ο Άγγλος τεχνικός λειτούργησε καταλυτικά για τη Νιούκαστλ, η οποία «ξέσπασε» πάνω στη Σέφιλντ (η οποία αργότερα υποβιβάστηκε) φιλοδωρώντας την με 8-0! Ο Άλαν Σίρερ με πέντε γκολ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, με τους Άαρον Χιουζ, Γκάρι Σπιντ και Κίρον Ντάιερ να συνθέτουν το παζλ.



Τσέλσι-Άστον Βίλα 8-0 (12/13)

Δικαίως καταλαμβάνει μια ακόμα θέση στη συγκεκριμένη λίστα η Τσέλσι, καθώς στις 23 Δεκεμβρίου του 2012 πέτυχε μια εντυπωσιακή εντός έδρας νίκη απέναντι στην Άστον Βίλα με 8-0 στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής. Οι «μπλε» εκείνη την περίοδο προέρχονταν από ένα κακό αγωνιστικό διάστημα, καθώς μετρούσαν μόλις μία νίκη στα οκτώ τελευταία παιχνίδια τους και έψαχναν αντίδραση. Δυστυχώς για τους «χωριάτες», η ομάδα του Ραφαέλ Μπενίτεθ ξέσπασε πάνω τους και μάλιστα με τον πιο εμφατικό τρόπο! Οι Φερνάντο Τόρες, Νταβίντ Λουίζ και Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς έδειξαν τις ορέξεις τους από νωρίς στο πρώτο ημίχρονο, για να έρθουν στην επανάληψη δύο άλλοι δύο Βραζιλιάνοι, Όσκαρ και Ραμίρες (δύο γκολ) αλλά και οι Φρανκ Λάμπαρντ, Εντέν Αζάρ να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας τους.



Σαουθάμπτον-Σάντερλαντ 8-0 (14/15)

Η σεζόν 2014/15 ήταν μία από τις καλύτερες στην ιστορία της Σαουθάμπτον, καθώς έπαιξε όμορφο και επιθετικό ποδόσφαιρο και τελικώς κατέλαβε την έβδομη θέση του πρωταθλήματος που την οδήγησε στα προκριματικά του Europa League. Εντούτοις, οι φίλοι των «Αγίων» έχουν να θυμούνται από εκείνη τη χρονιά και την μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της επί της Σάντερλαντ με 8-0 στο «Σεντ Μέρι» για την όγδοη αγωνιστική της Premier League. Το εξαιρετικό της ξεκίνημα νωρίτερα στη σεζόν είχε προκαλέσει μεγάλο ενθουσιασμό στις τάξεις της ομάδας, με τις «μαυρόγατες» να το καταλαβαίνουν αυτό από... πρώτο χέρι. Το σύνολο του Ρόναλτ Κούμαν ήταν άκρως αποτελεσματικό, με τους Γκρατσιάνο Πελέ (σκόραρε δις) και Τάντιτς να βρίσκονται σε εξαιρετική ημέρα. Οι Βανιγιάμα, Μανέ και Κορκ έβαλαν και αυτή το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ, με τους φιλοξενούμενους να βάζουν δύο αστεία αυτογκόλ, δείγμα της κάκιστης ψυχολογίας τους.

Μίντλεσμπρο-Μάντσεστερ Σίτι 8-1 (07/08)

Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι τα τελευταία χρόνια να έχει κάνει τεράστια άλματα προόδου και να λογίζεται ως μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, όμως έχει ζήσει αρκετά σκαμπανεβάσματα μέχρι να πέσουν τα... πετροδόλαρα στο τραπέζι. Στις 11 Μαΐου του 2008, στην τελευταία αγωνιστική για το κλείσιμο της αυλαίας της Premier League, οι «πολίτες» γνώρισαν μία από τις πλέον ταπεινωτικές ήττες της ιστορίας τους. Το απίστευτο 8-1 υπέρ της Μίντλεσμπρο στο «Ρίβερσαϊντ Στέιντιουμ» ήταν ο μεγαλύτερος διασυρμός της Σίτι τα τελευταία εκατό χρόνια! Η Μπόρο δεν έδειξε κανένα οίκτο στην ομάδα του Σβεν Γκόραν Έρικσον, που έπαιζε με δέκα παίκτες από το πρώτο ημίχρονο, και χάρη στα τέρματα των Άλβες (χατ-τρικ), Ντάουνινγκ (δύο γκολ), Τζόνσον, Αλιαντέρ και Ρόσενμπακ έφτασε σε αυτή την τεράστια επιτυχία.



Νότιγχαμ Φόρεστ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-8 (98/99)

Το μοναδικό μεγάλο διπλό της λίστας είναι αυτό στον αγώνα της Νότιγχαμ Φόρεστ με την Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ τη σεζόν 1998/99. Μάλιστα αυτή είναι και η πιο ευρεία νίκη φιλοξενούμενου στην ιστορία της Premier League. Το ημερολόγιο έδειχνε 6 Φεβρουαρίου 1999, με την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να τίθεται αντιμέτωπη με την ουραγό Νότιγχαμ στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής, έχοντας πάρει ήδη κεφάλι στην κούρσα του τίτλου απέναντι σε Άρσεναλ και Τσέλσι. Οι «κόκκινοι διάβολοι» πέρασαν με εκκωφαντικό τρόπο από το «Σίτι Γκράουντ» διαλύοντας τους γηπεδούχους με 8-1! Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους μετέπειτα πρωταθλητές Αγγλίας, ο νυν τεχνικός της Γιουνάιτεντ, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ με καρέ τερμάτων (όλα από το 80' και μετά!), ενώ από δύο έκαστος είχαν οι Άντι Κόουλ και Ντουάιτ Γιορκ, ολοκληρώνοντας έτσι ένα μαγικό βράδυ για τη Μάντσεστερ.



Επιμέλεια: Λουκάς Χατζής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x