Γερμανία

Οι οπαδοί οδήγησαν την Bundesliga στην κατάργηση των αγώνων της Δευτέρας

Η πίεση μερίδας οπαδών οδήγησε την Bundesliga στην απόφαση να καταργήσει τους αγώνες της Δευτέρας.

Καταργούνται οι αγώνες πρωταθλήματος της Δευτέρας στη Bundesliga, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι Γερμανοί. Η κατάργηση θα ισχύσει από τη σεζόν 2020/21 και σε αυτό οδηγήθηκαν έπειτα από διαμαρτυρίες μερίδας οπαδών.

Η συγκεκριμένη αλλαγή θα πραγματοποιηθεί ότι τελειώσει το τρέχον συμβόλαιο για τις τηλεοπτικές μεταδόσεις των αγώνων της πρώτης κατηγορίας.

Για την αγωνιστική του ερχόμενου Σαββατοκύριακου είχε προγραμματιστεί μία δράση διαμαρτυρίας σε όλα τα γήπεδα, στην οποία οι φίλαθλοι είχαν προσκληθεί να μην εμψυχώσουν τις ομάδες τους κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.

Την επόμενη αγωνιστική θα παιχθεί για πρώτη φορά ένας αγώνας τη Δευτέρα για αυτή τη σεζόν ανάμεσα σε Νυρεμβέργη και Μπάγερ Λεβερκούζεν. Το 2016 οι ομάδες της Bundesliga είχαν αποφασίσει ότι πέντε παιχνίδια ανά σεζόν θα παίζονταν το βράδυ της Δευτέρας, κάτι που δημιούργησε εξαρχής αντιδράσεις.

Η συνέπεια του να μην υπάρχει παιχνίδι τις Δευτέρες, θα είναι να είναι περισσότερα τα κυριακάτικα παιχνίδια, αφού πολλές ομάδες αγωνίζονται στο Europa League τις Πέμπτες και θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον τρεις μέρες ξεκούρασης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x