Stoiximan Super League

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να επιστρέψουν στη... γη

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει πως το ματς με την Μπαρτσελόνα ανήκει στο παρελθόν για τους Πειραιώτες, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να αφοσιωθούν στις υποχρεώσεις τους στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Η εντυπωσιακή εμφάνιση του Ολυμπιακού απέναντι στην Μπαρτσελόνα και η ισοπαλία που πήραν οι “ερυθρόλευκοι” παραμένει στον “αφρό” της επικαιρότητας των πρωταθλητών Ελλάδος. Και είναι λογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς μιλάμε για πολύ μεγάλο επίτευγμα, κόντρα σε μια...διαστημική ομάδα.

Το ματς όμως με τους “μπλαουγκράνα” ανήκει στο παρελθόν και οι παίκτες του Ολυμπιακού καλούνται να επιστρέψουν στη...γη. Έζησαν σε παραμυθένιες διαστάσεις το τελευταίο διήμερο με τα όσα κατάφεραν να πετύχουν, αλλά τώρα είναι υποχρεωμένοι ν' αφοσιωθούν στις υποχρεώσεις τους στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι Πειραιώτες θα φιλοξενήσουν την Κυριακή το μεσημέρι τον Πλατανιά και ο Λεμονής έχει μπροστά του μια δύσκολη αποστολή. Να προετοιμάσει ψυχολογικά την ομάδα του για τον αγώνα τς σούπερ λίγκα. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι ήδη απ' τη χθεσινή προπόνηση μιλά στους παίκτες του για την κυριακάτικη αναμέτρηση, γνωρίζοντας τις “παγίδες” που υπάρχουν.

Είναι δεδομένο πως ο προπονητής των “ερυθρόλευκων” δε θέλει ούτε να σκέφτεται το ενδεχόμενο απώλειας βαθμών και γι αυτό το λόγο ζήτησε α'π' τους παίκτες του να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι.

Μπορεί κάποιοι να στέκονται στο ότι ο Πλατανιάς δεν είναι φέτος η ομάδα των προηγούμενων χρόνων αλλά ένα είναι το σίγουρο. Η ομάδα της Κρήτης δεν έχει τίποτε να χάσει στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό κι αυτό την καθιστά πιο επικίνδυνη.

Οι “ερυθρόλευκοι” μπορεί να έκαναν το μεγάλο κόλπο απέναντι στην Μπαρτσελόνα, ωστόσο θα πρέπει να καταλάβουν πως αν δεν αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα το ματς με τον Πλατανιά, τότε θα βρεθούν προ εκπλήξεων. Αρκεί να θυμηθούν τι έγινε στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στο “Καραϊσκάκη”, που οι Πειραιώτες έσωσαν τελικά την ισοπαλία στις καθυστερήσεις.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό σκέλος, ο Τάκης Λεμονής αναμένεται να πραγματοποιήσει αλλαγές σε σύγκριση με την εντεκάδα που ξεκίνησε τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα.

Μία εξ αυτών είναι η παρουσία του Ανσαριφάρντ στην κορυφή της επίθεσης. Ο Ιρανός που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο ματς με την Μπαρτσελόνα θα είναι ο σέντερ φορ των πρωταθλητών ενώ είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να ξεκουράσει ο Λεμονής τον Κούτρη.

Σε ότι αφορά τον Εμενίκε, ο Νιγηριανός δεν είναι 100% έτοιμος, αλλά ακόμα και να ήταν ο Λεμονής πάλι τον Ανσαριφάρντ θα προτιμούσε, καθώς δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένος απ' την εικόνα του Εμενίκε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Υποψηφιότητα για το αρχικό σχήμα έχουν θέσει κι άλλοι παίκτες και θα φανεί στην προπόνηση της Παρασκευής , πόσες αλλαγές σχεδιάζει ο Λεμονής για τον αγώνα με τον Πλατανιά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x