Γενικά

Οι περίεργες ψήφοι για τον κορυφαίοι της FIFA: Ο Ράμος ψήφισε Σαλάχ

Για άλλη μια χρονιά δεν έλειψαν τα περίεργα στην ψηφοφορία για τον κορυφαίο παίκτη της χρονιάς.

Μπορεί αυτή τη φορά τα… απίθανα ονόματα, στα οποία μας είχαν συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια παίκτες από μη προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες, να έλειπαν από την ψηφοφορία της FIFA για τον κορυφαίο παίκτη της χρονιάς, αλλά δεν έλειψαν και πάλι οι εκπλήξεις.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν ψήφισε ούτε τον Λιονέλ Μέσι, αλλά ούτε και τον Βέρτζιλ Φαν Ντάικ στις τρεις επιλογές του ως αρχηγός της εθνικής Πορτογαλίας. Ο άσος της Γιουβέντους επέλεξε κατά σειρά τον συμπαίκτη του στη Γιουβέντους Ντε Λιχτ, τον Μανέ της Λίβερπουλ και τον Ντε Γιονγκ (πλέον της Μπαρτσελόνα).

Αντίθετα, πιο… large αποδείχτηκε ο Μέσι, που ψήφισε τον Ρονάλντο ως δεύτερη επιλογή, με τον Μανέ της Λίβερπουλ πρώτο και το νέο του συμπαίκτη Ντε Γιονγκ τρίτο. Πάντως ο Αργεντινός σταρ δεν είχε στις προτιμήσεις του τον Φαν Ντάικ.

Υπήρχαν όμως και άλλα αξιοπερίεργα στις ψήφους. Ο Σέρχιο Ράμος επέλεξε ως τρίτη του επιλογή τον Μοχάμεντ Σαλάχ της Λίβερπουλ, τον οποίο ο ίδιος είχε τραυματίσει στον τελικό του Champions League το 2018. Ρονάλντο και Φαν Ντάικ ήταν οι άλλες δύο του επιλογές, ενώ δεν προτίμησε τον Μέσι.

Ο Γκάρι Μεδέλ, που ήρθε στα χέρια με τον Μέσι στο Κόπα Αμέρικα με αποτέλεσμα να αποβληθούν αμφότεροι, φαίνεται πως δεν κρατά κακία στον Αργεντινό σταρ, καθώς τον επέλεξε πρώτο, με τον Ρονάλντο δεύτερο και τον Φαν Ντάικ τρίτο.

Μάλλον δεν προκαλεί εντύπωση πως οι προπονητές Αργεντινής και Πορτογαλίας επέλεξαν τα… δικά τους παιδιά και «έθαψαν» τον ανταγωνισμό. Ο μεν Λιονέλ Σκαλόνι επέλεξε πρώτο τον Μέσι, μπροστά από Εμπαπέ και Μανέ, ο δε Φερνάντο Σάντος προτίμησε τον Ρονάλντο και μετά τους Ντε Γιονγκ και Ντε Λιχτ.

Πάντως εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Τάτα Μαρτίνο, ο Αργεντινός προπονητής που είχε περάσει από την Μπαρτσελόνα και τώρα δουλεύει στο Μεξικό, «σνόμπαρε» τον Μέσι και προτίμησε να δώσει τις ψήφους του σε Φαν Ντάικ, Ντε Γιονγκ και Αζάρ.

Πιο «δίκαιος» ήταν ο Ρομπέρτο Μορένο, υπηρεσιακός προπονητής της Ισπανίας, ο οποίος δεν έδωσε καμία ψήφο του σε συμπατριώτες του προτιμώντας κατά σειρά τους Μέσι, Αζάρ και Ντε Γιονγκ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x