Αγγλία

Οι «Ρομπέν των ασίστ»: αυτοί που μοιράζονται τη δόξα!

Είθισται η δόξα να πηγαίνει στους παίκτες που σκοράρουν. Το γκολ είναι ο στόχος κάθε ομάδας και πίσω από αυτό κρύβεται όλη η ψυχοσύνθεση του αθλήματος.

Ο σκόρερ είναι αυτός που χειροκροτείται, αποθεώνεται, συγχαίρεται από συμπαίκτες και προπονητές, ακούει ρυθμικά το όνομά του. Στην περίπτωση δε που η εκτελεστική του δεινότητα είναι οξυμένη, βραβεύεται, σπάει ρεκόρ και αποθεώνεται.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι ποδοσφαιριστές, που μπορεί να μη «φλερτάρουν» τόσο έντονα και τόσο συχνά με το... πλεκτό, όμως δημιουργούν τις συνθήκες για τους υπόλοιπους. Οι λεγόμενοι αφανείς ήρωες της στρογγυλής θεάς, αυτοί που «βλέπουν» γήπεδο καλύτερα από τον καθένα, διακρίνουν τις ευκαιρίες και πλάθουν τις προδιαγραφές ή αλλιώς οι ασίστμαν. Είναι οι λιγότερο εγωιστές στις 4 αγωνιστικές γραμμές, αυτοί που κοιτούν πρώτα το καλό του συνόλου, μετά τον ελεύθερο συμπαίκτη τους και τέλος την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Το σύγχρονο ποδόσφαιρο έχει να προσφέρει εξαιρετικούς «ρομπέν των ασίστ». Ποιοι είναι όμως οι πιο «γενναιόδωροι» στα 5 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, αυτή τη στιγμή;

Έξι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στη λίστα, έχοντας καταγράψει 9 ασίστ με τις ομάδες τους, τις περισσότερες δηλαδή μέχρι στιγμής την τρέχουσα σεζόν στη Γηραιά Ήπειρο.

Ο Πολ Πογκμπά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ο κορυφαίος όλων, που έχει τροφοδοτήσει τους συμπαίκτες του σε λιγότερες αναμετρήσεις, 13 τον αριθμό. Αμέσως επόμενος, με ένα παραπάνω ματς, είναι ο Νεϊμάρ της Παρί Σεν Ζερμέν, με την περίπτωσή να αποτελεί την πιο ηχηρή εξαίρεση, αφού και σκοράρει κατά ριπάς.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x