Champions League

Όλα τα βλέμματα στο Ρεάλ Μαδρίτης-Παρί Σεν Ζερμέν (και κλεφτές ματιές στο Πόρτο-Λίβερπουλ)

Το ματς της Μαδρίτης είναι «όλα τα λεφτά» (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Όμως έχετε το νου σας και στην άλλη αναμέτρηση για την φάση των «16» του Champions League.

Η Ρεάλ Μαδρίτης του Ζινεντίν Ζιντάν βρίσκεται σε μία από τις πιο κρίσιμες φάσεις της πρόσφατης ιστορίας της, με το μέλλον του Γάλλο προπονητή να είναι ιδιαίτερα αμφίβολο. Ο ίδιος ωστόσο υποστηρίζει πως δεν τον αφορά: «Πάντα υπάρχει πίεση εδώ, είναι κάτι συνηθισμένο. Εγώ θα συνεχίζω να το διασκεδάζω» δήλωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν για τους 16 του Champions League.

Η Παρί Σεν Ζερμέν με τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη του ποδοσφαίρου, τον Νεϊμάρ, θεωρεί πως είναι η πιο κατάλληλη ευκαιρία να χτυπήσει την κάτοχο του τροπαίου και να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» που θα της κάνει πιο εύκολη την υπόθεση-πρόκριση στη ρεβάνς.

Στις μεταξύ τους προηγούμενες αναμετρήσεις επικρατεί η απόλυτη ισορροπία: δύο νίκες η κάθε ομάδα και δύο ισοπαλίες. Με τον Ζιντάν προπονητή, οι Μαδριλένοι έχουν κερδίσει τα 10 από τα 14 παιχνίδια σε φάση νοκ άουτ στο Champions League, ενώ μετράει 6 στα 6 στα εντός έδρας.

Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν έχει φτάσει παραπέρα από τους «8» της διοργάνωσης στις τελευταίες 5 σεζόν, αλλά στην φετινή σεζόν είναι η ομάδα με τα περισσότερα γκολ στη φάση των ομίλων (σύνολο 25).

Υπάρχει και το Πόρτο-Λίβερπουλ

Η πορεία της Λίβερπουλ στο Champions League δείχνει απείρως πιο σταθερή από εκείνη στο αγγλικό πρωτάθλημα και ο Γιούργκεν Κλοπ φαίνεται αποφασισμένος να το εκμεταλλευτεί αυτό: «Πρέπει να αποδείξουμε πως δεν είμαστε απλώς μέρος της διοργάνωσης, είμαστε αρκετά φιλόδοξοι. Έτσι είναι τα πράγματα και πρέπει να το πάρουμε στα σοβαρά», δήλωσε ο Γερμανός τεχνικός.

Η Λίβερπουλ είναι αήττητη στα ματς απέναντι στην Πόρτο, μετρώντας 2 νίκες και δύο ισοπαλίες σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Οι –δις κάτοχοι του τροπαίου- Πορτογάλοι δεν τα έχουν πάει και πολύ καλά τα τελευταία χρόνια, μιας και έχουν αποκλειστεί τις τρεις τελευταίες χρονιές που έχουν συμμετάσχει στη νοκ άουτ φάση .

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x