Euro 2024

«Όλα τα λεφτά ο Πιάνιτς»

Ένα από τα πιο κρίσιμα ματς της Εθνικής ομάδας στα προκριματικά του Euro 2020 είναι το αποψινό με τη Βοσνία. Ποια είναι τα δυνατά σημεία του αντιπάλου και που μπορεί να... χτυπήσει η «γαλανόλευκη».

Το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής συγκέντρωσε όλες τις πληροφορίες για τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του Ρόμπερτ Προσινέτσκι, ενώ μέχρι και ο Στέλιος Γιαννακόπουλος βρέθηκε το περασμένο Σάββατο στη Ζένιτσα για να τσεκάρει τους Βόσνιους στη νίκη με 2-1 επί της Αρμενίας.

Αποστολή στη Ζένιτσα: Σωτήρης Ταμπάκος

Δεν είναι δα και κανένα μυστικό πως ο Έντιν Τζέκο και ο Μίραλεμ Πιάνιτς είναι οι δύο σταρ της ομάδας. Ο μέσος της Γιουβέντους προτιμά να γυρίζει πίσω και να υποδέχεται την μπάλα από τους δύο στόπερ. Παίρνει συνεχώς πρωτοβουλίες και επί της ουσίας το χτίσιμο της επίθεσης ξεκινά από τον ίδιο.

Σε αυτό το σημείο, οι διεθνείς είναι απαραίτητο να κλείνουν πάνω στον Πιάνιτς, για να μην του επιτρέπουν να φτιάχνει το παιχνίδι της Βοσνίας. Ο Άγγελος Αναστασιάδης έχει ζητήσει από τους παίκτες του να μπλοκάρουν τον άσο της Γιουβέντους. «Όλα τα λεφτά για τη Βοσνία είναι ο Πιάνιτς. Εάν καταφέρουμε να τον περιορίσουμε, θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα», είναι η αναφορά που γίνεται στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Άρα λοιπόν, είναι πιθανό ο Κάρλος Ζέκα να κινείται κοντά στον Βόσνιο χαφ.

Από εκεί και πέρα, ο Έντιν Τζέκο γίνεται πολύ επικίνδυνος όταν βρεθεί μέσα στη μεγάλη περιοχή είτε με την μπάλα κάτω είτε στα γεμίσματα. Οι δύο στόπερ της Εθνικής ομάδας θα πρέπει να είναι αρκετά πιεστικοί και να μην του αφήνουν χώρο να κινηθεί εντός και εκτός περιοχής.

Βεβαίως και στα δύο άκρα της επίθεσης, με τον Έντιν Βίστσα (δεξιά) και πιθανότατα τον Χάρις Ντούλιεβιτς (αριστερά) μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι με τις πλαγιοκοπήσεις. Συνεπώς, ο Μιχάλης Μπακάκης και ο Λεονάρντο Κούτρης θα πρέπει να είναι προσηλωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα.

Η αλήθεια είναι ότι οι Βόσνιοι παρουσιάζονται ευάλωτοι στην ανασταλτική λειτουργία τους και κυρίως στο κέντρο της άμυνας έχουν κάποιες αδυναμίες. Σε αυτό το σημείο μπορεί η «γαλανόλευκη» να γίνει απειλητική με τους γρήγορους επιθετικούς και την ικανότητα που έχουν να βγουν στους ανοικτούς χώρους προς την αντίπαλη εστία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x