Champions League

Όλος ο κόσμος συζητάει για τον Ολυμπιακό!

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για το κατόρθωμα του Ολυμπιακού να κοιτάξει στα μάτια την Μπαρτσελόνα και τον θόρυβο που αυτό προκάλεσε στην ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός πέτυχε χθες βράδυ στο “Καραϊσκάκη” αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο πριν από την έναρξη του ματς απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Οι “ερυθρόλευκοι” κοίταξαν στα “μάτια” τη μεγάλη τους αντίπαλο και πήραν ένα αποτέλεσμα (0-0) που τους δίνει τον πρώτο βαθμό στον όμιλο αλλά και τη δυνατότητα να ελπίζουν σε πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ.

Αυτό όμως που έχει ξεχωριστή σημασία κι αναδεικνύει ακόμα περισσότερο την τεράστια επιτυχία του Ολυμπιακού, είναι ότι όλος ο κόσμος συζητούσε χθες βράδυ τους πρωταθλητές Ελλάδος κι αυτό δεν είναι υπερβολή. Είναι η πραγματικότητα και συνιστά μεγάλη τιμή για τους Πειραιώτες και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μια και μόνο ματιά σε ιστοσελίδες του εξωτερικού μετά το τέλος του αγώνα, είναι αρκετή για να διαπιστώσει κάποιος τον θόρυβο που που προκάλεσαν οι πρωταθλητές Ελλάδος με την εμφάνιση και το αποτέλεσμα που πήραν κόντρα στην “παρέα” του Μέσι και του Σουάρες.

Τα σχόλια των φιλάθλων από κάθε γωνιά του κόσμου για το πως δεν κατάφερε η Μπαρτσελόνα να κερδίσει στην Αθήνα είναι η καλύτερη διαφήμιση για την ομάδα του Ολυμπιακού.

Πόσες ομάδες έχουν πετύχει αυτό που κατάφερε χθες βράδυ η ομάδα του Πειραιά; Σίγουρα όχι πολλές και ο Ολυμπιακός μπορεί να υπερηφανεύεται για μια επιτυχία που θα μείνει στην ιστορία των “ερυθρόλευκων” και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τα πρόσωπα και η δικαίωση



Όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν υπέρβαση για να πετύχει η ομάδα του Πειραιά το μεγάλο “θαύμα”. Ωστόσο θα πρέπει να σταθεί κάποιο σε ορισμένα πρόσωπα που πραγματοποίησαν το παιχνίδι της ζωής τους.

ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΜΠΟΤΙΑ
Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός ήταν εξαιρετικός σ' όλο το ματς. Πολύ καλός ήταν και ο Ένγκελς αλλά ο Μποτία έκανε τη διαφορά. Ηταν μια αρχηγική εμφάνιση από τον έμπειρο κεντρικό αμυντικό, ο οποίος είχε έγκαιρες επεμβάσεις, σωστές τοποθετήσεις και σωτήρια τάκλιν. Ήταν το τέλειο ματς από τον Μποτία.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ
Ο Λεμονής πήρε την απόφαση να χρησιμοποιήσει τον διεθνή μέσο και ο Ταχτσίδης τον δικαίωσε. Ήταν ο παίκτης που στήριξε τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού έχοντας τεράστια συμβολή στην ανασταλτική λειτουργία των πρωταθλητών Ελλάδος. Κέρδισε πολλές “μονομαχίες” κι έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει τους “ερυθρόλευκους”.

Η επιλογή Λεμονή



Πάμε όμως να δούμε και την επιλογή του Λεμονή ν' αλλάξει τη διάταξη της ομάδας του, αποφασίζοντας να παίξει με 4-3-3. Ο προπονητής των “ερυθρόλευκων” θέλησε να “θωρακίσει” τη μεσαία γραμμή της ομάδας του, θεωρώντας πως έτσι θα μπορούσε να βοηθήσει και το κέντρο άμυνας των Πειραιωτών. Το πλάνο απέδωσε κυρίως λόγω της πολύ καλής παρουσίας των Ταχτσίδη – Ρομαό.

Θα πρέπει επίσης να σταθεί κάποιος και στην απόφαση χρησιμοποίησης του Φιγκέιρας σε ρόλο δεξιού εξτρέμ, με στόχο να βοηθήσει τον Ομάρ στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού. Και ήταν επίσης μια επιλογή που βγήκε στον προπονητή των πρωταθλητών Ελλάδος.

Τέλος ο Λεμονής πήρε το ρίσκο να βάλει τον Φορτούνη σε ρόλο σέντερ φορ (σαν “ψευτοεννιάρι”) και ο Έλληνας άσος τα πήγε εξαιρετικά. Ο Φορτούνης έκανε πολλές δουλειές και κράτησε μπάλες για να βοηθήσει την ομάδα του να “παγώσε锨 το ρυθμό.

Η ουσία για τον Ολυμπιακό είναι ότι μέσα απ' το παιχνίδι κόντρα στην Μπάρτσα, μπορεί να βρει περίσσια αυτοπεποίθηση σαν ομάδα και για τη συνέχεια των υποχρεώσεων του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι “ερυθρόλευκοι” πήραν τα πάνω τους και ψυχολογικά καθώς τέτοια αποτελέσματα κάνουν τη διαφορά. Πως το είπε ο Φορτούνης στη συνέντευξη Τύπου πριν από το ματς; “Ίσως να είναι η ευκαιρία για τη αντεπίθεση”.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x