Ισπανία

Οριστική διακοπή στον αγώνα Ράγιο-Αλμπαθέτε λόγω υβριστικής επίθεσης στον ακροδεξιό Ζοζούλια

Η παρουσία του Ρόμαν Ζοζούλια έβαλε μπουρλότο στην αναμέτρηση της Segunda Division που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Σάλος στην Ισπανία, καθώς διακόπηκε οριστικά η αναμέτρηση της Ράγιο Βαγεκάνο με την Αλμπαθέτε λόγω των συνεχών υβριστικών συνθημάτων των οπαδών των γηπεδούχων προς τον Ρόμαν Ζοζούλια. Ο Ουκρανός φορ των φιλοξενούμενων είναι γνωστός για τις ακροδεξιές του πεποιθήσεις και το κοινό τον υποδέχτηκε με πανό, αποδοκιμασίες και συνθήματα που τον αποκαλούσαν «γαμ@@ο ναζί».

Η Αλμπαθέτε λέγεται πως αρνείτο να επιστρέψει στο γήπεδο για το δεύτερο ημίχρονο λόγω της συμπεριφοράς προς τον ποδοσφαιριστή της και τελικά ο διαιτητής, Χοσέ Λουίς Λόπεθ Τόκα, βλέποντας πως τα πνεύματα δεν κατευνάζονταν πήρε την ιστορική απόφαση να διακόψει οριστικά το ματς, με την τύχη του αγώνα να καθορίζεται πλέον από τα αρμόδια όργανα.

Πίσω από την κόντρα με τον Ζοζούλια υπάρχει ιστορία… Το 2017 η Ράγιο Βαγεκάνο είχε αποκτήσει τον Ουκρανό φορ από την Μπέτις, ωστόσο όταν το κοινό της ομάδας ενημερώθηκε για τις ακροδεξιές ή νεοναζιστικές του πεποιθήσεις απαίτησε και τελικά κατάφερε να ακυρώσει την μεταγραφή. Ο Ζοζούλια τότε είχε απευθυνθεί με επιστολή στους φίλους της Ράγιο λέγοντας πως δεν είναι ναζιστής, αλλά απλώς υποστηρίζει την στρατιωτική δράση της Ουκρανίας, δίχως όμως να… πείσει.



Στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου απέναντι στην Ράγιο χθες βράδυ, ο Ζοζούλια άκουσε τα εξ αμάξης και αποχωρώντας προς τα αποδυτήρια έβαλε το χέρι του στο αυτί του προκαλώντας το κοινό ακόμη περισσότερο. Πάντως, σύμφωνα με τους ανθρώπους της Αλμπαθέτε, στην ανάπαυλα «έσπασε» και έβαλε τα κλάματα μπροστά στους συμπαίκτες του, κάτι που ίσως έπαιξε το ρόλο του στην άρνηση των φιλοξενούμενων να συνεχίσουν το παιχνίδι.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x