Champions League

Όταβιο Μπιάντσι: «Το να συγκρίνεις Μέσι και Μαραντόνα, είναι σαν να συγκρίνεις Μότσαρτ και Πικάσο»

Την άποψη ότι είναι αδύνατο κάποιος να αποφανθεί για το ποιος είναι καλύτερος μεταξύ των Λιονέλ Μέσι και Ντιέγκο Μαραντόνα εξέφρασε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Νάπολι Οτάβιο Μπιάντσι.

Η Μπαρτσελόνα συγκρούεται στο Σάο Πάολο με τη Νάπολι απόψε στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και η έλευση του Λιονέλ Μέσι στα χώματα που λατρεύτηκε σα θεός ο Ντιέγκο Μαραντόνα, αναπόδραστα μονοπωλεί το ενδιαφέρον.

Ερωτηθείς για τη σύγκριση που αρέσκεται να κάνει ο κόσμος μεταξύ Ντιέγκο και «Μεσσία» ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των «παρτενοπέι», Όταβιο Μπιάντσι, υποστήριξε ότι δεν μπορεί κάνεις να αποφανθεί για το ποιος είναι καλύτερος.

Μάλιστα, για να στηρίξει τον παραπάνω συλλογισμό παραλλήλισε τους δύο Αργεντινούς ποδοσφαιριστές με τον Μότσαρτ και τον Πικάσο.

«Ήμουν συμπαίκτης με τον Όμαρ Σιβόρι που είχε ένα… θανατηφόρο αριστερό πόδι, έχω προπονήσει τον Ντιέγκο Μαραντόνα και θα ήθελα πάρα πολύ να μου είχε δοθεί η ευκαιρία να δουλέψω δίπλα στο Μέσι. Όποτε έχω χρόνο προσπαθώ να τον παρακολουθώ, επειδή είμαι πραγματικά ερωτευμένος με τέτοιου είδους παίκτες όπως ο Λιονέλ- παίκτες που ρέει στο αίμα τους το ποδόσφαιρο.
Ωστόσο, οι δύο τους έπαιξαν σε διαφορετικές εποχές. Είναι σαν να συγκρίνεις τον Μαραντόνα, τον και τον Μέσι. Αυτό που θέλω να υπογραμμίσω είναι ότι είμαστε ευλογημένοι που είδαμε τον καθένα από αυτούς στο χορτάρι. Είμαστε τυχεροί που σε κάθε εποχή είχαμε παίκτες τέτοιου βεληνεκούς
», ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια χρησιμοποίησε ένα παράδειγμα από τις τέχνες για να γίνει πιο κατανοητός:

«Το ίδιο πράγμα συμβαίνει με τους καλλιτέχνες. Είχαμε πολλούς τον Ανρί Ματίς, τον Πάμπλο Πικάσο, τον Μπετόβεν, τον Μότσαρτ και τόσους άλλους. Όλοι τους υπερέβαιναν σε τόσο μεγάλο βαθμό τα ειωθότα και την πεπατημένη που το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε την επόμενη ιδιοφυΐα που θα εμφανιστεί.

Ο Μέσι και ο Μαραντόνα είναι τόσο καλοί που να προσπαθούν να τους συγκρίνουν και να μετρούν τις διακρίσεις τους δεν μου αρέσει. Δεν γίνεται να βάλεις τους καλύτερους καλλιτέχνες, μουσικούς ή ποδοσφαιριστές εν προκειμένω στη ζυγαριά , διότι ο καθένας έζησε σε μια διαφορετική εποχή
», επεσήμανε σε συνέντευξή του στη βρετανική ιστοσελίδα «Goal».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Ιωάννου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x