Champions League

Όταν η ΑΕΚ έγραφε ιστορία κόντρα στη μεγάλη Ίντερ (video)

Σαν σήμερα πριν 45 χρόνια η ΑΕΚ έγραφε μια ακόμη χρυσή σελίδα στην ευρωπαϊκή της ιστορία επικρατώντας με 3-2 της μεγάλης Ίντερ.

Ήταν ακριβώς 45 χρόνια πριν, όταν η ΑΕΚ νικούσε με 3-2 την Ίντερ που αποτελούσε μια εκ των κορυφαίων ομάδων της εποχής.

Μια νίκη που προκάλεσε μεγάλη αίσθηση αφού ήρθε κόντρα σε έναν αντίπαλο που κατάφερε να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών εκείνης της χρονιάς, δείγμα της ποιότητας που διέθετε.

Το 3-2 της «Ένωσης» διαμορφώθηκε με τα γκολ των Παναγιώτη Βεντούρη, Μίμη Παπαϊωάννου και Κώστα Νικολαΐδη. Η πρόκριση δεν ήρθε, βέβαια, λόγω της ήττας με 4-1 στο Μιλάνο, ωστόσο η ΑΕΚ κατέφερε να κάνει την φίλαθλη Ευρώπη να ασχοληθεί μαζί της.

Ήταν σαν σήμερα, λοιπόν, το 1971στη «Ν. Φιλαδέλφεια» όταν οι «κιτρινόμαυροι» με τον Μπράνκο Στάνκοβιτς στο «τιμόνι» τους, έγραφαν μια σελίδα στην ιστορία τους με τα πιο χρυσά γράμματα.

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν κόντρα στην Ίντερ: Κωνσταντινίδης, Κεφαλίδης, Θεοδωρίδης, Τριανταφύλλου (26' Νικολαΐδης), Καραφέσκος (56' Νικολάου), Λαβαρίδης, Βεντούρης, Ψυμόγιαννος, Παπαεμμανουήλ, Παπαϊωάννου, Πομώνης.

Τη σημερινή ημέρα θυμήθηκε η ΠΑΕ ΑΕΚ, κάνοντας μάλιστα μια σχετική ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της ομάδας στο Facebook:



Δείτε το βίντεο από εκείνη την αναμέτρηση

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x