Γ' Εθνική

«Όταν ξεκινήσαμε δεν είχαμε ούτε κάλτσες. Ο Κατσουράνης ανέλαβε εν λευκώ την οργάνωση»

Για την συνεργασία με τον Κώστα Κατσουράνη, στην προσπάθεια δημιουργίας μιας υγιούς Παναχαϊκής μίλησε στην εκπομπή «Ντεμοτεχνείο» ο Πλάτων Μαρλαφέκας τονίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ομάδα

Το όραμα μιας υγιούς ομάδας, που θα στηρίζεται κατά βάση στις ακαδημίες της και θα αποτελεί πρότυπο λειτουργίας στην Ελλάδα ανέλυσε στην εκπομπή του Ντέμη Νικολαΐδη, ο παράγοντας της Παναχαϊκής Πλάτων Μαρλαφέκας.

Ο Πατρινός επιχειρηματίας μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται με μπροστάρη τον Κώστα Κατσουράνη, ο οποίος έχει αναλάβει εν λευκώ την οργάνωση του αγωνιστικού κομματιού και τόνισε την διαφορετική νοοτροπία που αποτελεί τη βάση του εγχειρήματος.

Όσο για τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν, ο κ. Μαρλαφέκας τόνισε πως τα παλιά χρέη θα πρέπει να πληρωθούν από αυτούς που τα δημιούργησαν, αφού σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορεί να προχωρήσει το πλάνο.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Ντεμοτεχνείο» με τους Ντέμη Νικολαΐδη και Αλέξη Σπυρόπουλο:

Για τους ανθρώπους που έχουν αναλάβει το διοικητικό κομμάτι της Παναχαϊκής: «Δεν είναι θέμα ενός ανθρώπου, είναι μια συλλογική προσπάθεια 14 ανθρώπων. Υπήρχε ένα θέμα στην πόλη, με αυτή την ιστορική ομάδα. Αρχικά, ήμασταν μια παρέα 4-5 ανθρώπων, που συζητήσαμε κάποιες ιδέες. Τώρα είμαστε 14 επιχειρηματίες, οι δύο από αυτούς είναι από το εξωτερικό. Κάναμε μια διαδρομή στη Γ Εθνική και σχεδόν όλα πάνε κατ’ ευχή .

Για το όραμα που έχουν οι διοικούντες της Παναχαϊκής: «Δηλώσαμε από την πρώτη στιγμή και στους φιλάθλους και στους συμπολίτες μας πως δεν μπήκαμε στο ποδόσφαιρο για να γίνουμε παράγοντες, αλλά για να βοηθήσουμε μια ομάδα που πιστεύουμε ότι μπορεί να προχωρήσει. Βλέπουμε το ποδόσφαιρο ως μια μεγάλη βιομηχανία που δεν γνωρίζουμε στην Ελλάδα. Δώσαμε τα κλειδιά του αγωνιστικού και του οργανωτικού σκέλους στον Κώστα Κατσουράνη εν λευκώ. Είναι θέμα εμπιστοσύνης. Έχει πολλές παραπάνω γνώσεις σε αυτό το κομμάτι από όλους μας Κοινός στόχος είναι βήμα βήμα να οργανώσουμε την πιο τέλεια ακαδημία ποδόσφαιρου στην Ελλάδα. Θέλουμε να φτάσουμε στο σημείο να έρχονται οικογένειες στην Πάτρα, μόνο για να γραφτούν τα παιδιά τους σε αυτήν την ακαδημία. Ούτε πρωταθλήματα έχουμε ως πρωταρχικό στόχο, ούτε τίποτα τέτοιο. Θέλουμε να φτιάξουμε ένας υγειές περιβάλλον, όπου ο ένας θα σέβεται τον άλλο, οι παίκτες θα νιώθουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Αυτό τους δώσαμε και φέτος, παρότι ήμασταν στη Γ’ Εθνική. Η Παναχαϊκή έχει φτάσει σε στάχτες, οπότε η αναγέννησή της είναι ολική και με μικρότερα προβλήματα. Στις 5 Αυγούστου είπαμε στον Κώστα Κατσουράνη πως ξεκινάμε και την επόμενη μέρα δεν υπήρχε ούτε κάλτσα, ενώ στις 9 Σεπτεμβρίου θα άρχιζε το πρωτάθλημα. Σε μια βδομάδα η ομάδα μπόρεσε να φύγει για προετοιμασία»

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν: «Από την πρώτη στιγμή ήρθαμε σε επαφή με την κυβέρνηση και τους είπαμε το όραμά μας. Αυτό που ζητήσαμε είναι αυτό που στην καθημερινή επιχειρηματικότητα θεωρείται δίκαιο. Από τη στιγμή που μια ΑΕ μπαίνει σε διαδικασία εκκαθάρισης, δεν γίνεται τα χρέη της παλιάς ΑΕ, που έχουν δημιουργηθεί από άλλους, να την ακολουθούν. Ήταν ξεκάθαρο από τους 14 πως αν δεν αλλάξει κάτι, σχετικά με τον νόμο, θα υπάρχει πρόβλημα. Τόσο από το υπουργείο οικονομικών, όσο και από το υπουργείο αθλητισμού κατάλαβαν το δίκαιο αίτημά μας. Δεν λέμε να σβηστούν τα χρέη, αλλά να τα πληρώσουν αυτοί που ανέλαβαν τότε την ευθύνη, αυτοί που έχουν βάλει την υπογραφή τους. Αν δεν γίνεται αυτό στο επόμενη διάστημα, δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε με αυτή τη μορφή. Θα βοηθήσουμε πάντως οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια. Το κράτος θα πρέπει να αποδείξει ποιους ανθρώπους θέλει στο ποδόσφαιρο. Το όραμά που έχουμε θέσει είναι η Παναχαϊκή σε μια πενταετία να είναι το παράδειγμα τρόπου λειτουργίας για όλες τις επαρχιακές ομάδες. Από εμάς κανείς δεν θα είναι πρόεδρος. Θα βγει μπροστά ένα στέλεχος που να ξέρει από ποδόσφαιρο. Κανείς επιχειρηματίες που σέβεται αυτό που θέλει να κάνει, δεν μπορεί να έχει το χρόνο να ασχολείται τόσο πολύ. Τα έσοδα πρέπει να επενδυθούν την ομάδα. Ένας από τους στόχους είναι καινούριο γήπεδο. Σε ένα βάθος χρόνου το 50% των παικτών θα πρέπει να έχει βγει από τις ακαδημίες μας».

Για τις αντιδράσεις των παραγόντων στα ματς: «Το πρώτο πράγμα που θέλουμε να καταλάβουμε είναι πως και η ήττα είναι μέσα στο παιχνίδι. Ακόμα και ένα λάθος πρέπει να το θεωρήσουμε αρχικά ανθρώπινο λάθος. Μπορούμε να φτιάξουμε ένα ποδοσφαιρικό προϊόν που θα εκπέμπει υγεία. Να έχουμε φιλάθλους που να ξέρουν ότι η ομάδα δεν είναι βρώμικη. Να έρχεται ο κόσμος για το event και να μας θέλουν όλοι σαν αντίπαλο, να θέλουν να πηγαίνουμε στο γήπεδό τους και να βρισκόμαστε στην ίδια κατηγορία μαζί τους. Φέτος είχαμε πάνω από 2000 κόσμο στα γήπεδο, αν στα επόμενα δύο χρόνια φτάσουμε στα 5000 εισιτήρια έχει φτιάξει ένα αξιόλογο προϊόν για οποιαδήποτε λίγκα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x