Αγγλία

Όταν ο Λάμπαρντ… άνοιγε λογαριασμό στην Τσέλσι

Πριν 17 χρόνια ο Φρανκ Λάμπαρντ, σκόραρε το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Τσέλσι.

Σαν σήμερα το 2001 ο Φρανκ Λάμπαρντ, σκόραρε το πρώτο από τα 211 γκολ της καριέρας του με την φανέλα της Τσέλσι, σε αγώνα κόντρα στην Λέφσκι Σόφιας.

Αγωνίστηκε με τους «μπλε» από την σεζόν 2001-02 μέχρι την σεζόν 2013-14 και κατέκτησε 3 Πρωταθλήματα Αγγλίας, 4 Κύπελλα Αγγλίας, 2 Σουπερ Καπ Αγγλίας, 2 Λίγκ Καπ Αγγλίας και 1 Champions League και 1 Europa League.

Ο Άγγλος μέσος μέτρησε 648 συμμέτοχες με την Τσέλσι σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ το 2008 πέτυχε το 100ό γκολ του με τον σύλλογο και γίνεται ο όγδοος παίκτης στην ιστορία της ομάδας που το καταφέρνει.

Θυμίζουμε ότι ο 40χρονος διεθνής έχει στην συλλογή του 2 βραβεία καλύτερου παίκτη της χρονιάς της Πρέμιερ Λιγκ, 3 βραβεία ως ο καλύτερος παίκτης της Τσέλσι, ενώ το 2005 κέρδισε το δεύτερο βραβείο για τον παίκτη της χρονιάς από τη FIFA.

Την χρονιά 2012-13 έγινε ο πρώτος σκόρερ της Τσέλσι και συγκατοικεί στην κορυφή μαζί με τον παλιό θρύλο της ομάδας τον Μπόμπι Τάμπλινγκ, βοηθώντας την Τσέλσι στο έπακρο για να βγει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν.





Επιμέλεια: Ελένη Μαστραντώνη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x