Ισπανία

Όταν ο Μέσι μεταμόρφωσε το ποδόσφαιρο

Ο Aργεντινός σουπερ σταρ, Λιονέλ Μέσι, πριν 18 χρόνια φόρεσε για πρώτη φόρα τα χρώματα των «μπαλουγκράνα», αλλάζοντας μια για πάντα τον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Σαν σήμερα πριν 18 χρόνια, ο 13χρονος τότε, μύθος του ποδοσφαίρου, Λιονέλ Μέσι μετακόμισε στην Ισπανία και συγκεκριμένα στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα.

Ένας πραγματικά ποδοσφαιρικός θρύλος που με την εμφάνιση του άλλαξε την ιστορία του ποδοσφαίρου και το επίπεδο της Μπαρτσελόνα. Δημιούργησε ρεκόρ, κατέκτησε τίτλους και καθιέρωσε τον εαυτό του ως έναν από τους κορυφαίους παίκτες της εποχής του.

Το θέαμα που προσφέρει ο αρτίστας αριστεροπόδαρος είναι πλούσιο και οι «μπλαουγκράνα» τον τίμησαν με ένα βίντεο αφιέρωμα στις καλύτερες στιγμές της καριέρας του Αργεντινού σούπερ σταρ.

Όπως μαρτυρούν τα γεγονότα και οι αριθμοί ο Μέσι έχει ξεπεράσει τον εαυτό του… μετράει 642 εμφανίσεις με τα χρώματα της Μπάρτσα σε όλες τις διοργανώσεις, σκοράροντας 556 γκολ. Ο μάγος της στρογγυλής θεάς έχει στην συλλογή του 33 τρόπαια και 5 χρυσές μπάλες, οι οποίες υποδηλώνουν την κλάση του.

Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τα χρώματα της Μπαρτσελόνα πραγματοποίησε στις 16 Οκτωβρίου 2004, ο απέναντι στην Εσπανιόλ για τη La Liga στο Καμπ Νου, μπαίνοντας ως αλλαγή.







Επιμέλεια: Ελένη Μαστραντώνη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x