Ισπανία

Όταν ο υπηρεσιακός τεχνικός της Ρεάλ αποθέωνε τον Λίονελ Μέσι και τον έβαζε πάνω από τον Κριστιάνο

Την ξεκάθαρή προτίμηση του στον Λίονελ Μέσι είχε δείξει πριν από μερικά χρόνια, ο νέος, υπηρεσιακός προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Σαντιάγο Σολάρι.

Χρέη υπηρεσιακού προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης έχει αναλάβει από χθες ο Σαντιάγκο Σολάρι, που μέχρι πρότινος καθόταν στον πάγκο της Καστίγια.

Ο 42χρονος Αργεντινός πέρασε πέντε χρόνια ως παίκτης της «Βασίλισσας», ενώ φόρεσε και 11 φορές της φανέλα της εθνικής Αργεντινής πριν ανακοινώσει την αποχώρησή του από την ενεργό δράση το 2011. Μετά από αυτό έγινε τακτικός αρθρογράφος για την «El Pais» και το Δεκέμβρη του 2012, άγγιξε το θέμα του Λίονελ Μέσι.

Το κομμάτι που έγραψε είχε τον τίτλο «Ο Φαλκάο είναι 9αρι,ο Μέσι είναι ο Μέσι» και συνέκρινε τους δύο παίκτες. Τότε έγραφε για τον αστέρα της Μπαρτσελόνα πως: «Το σκοράρισμα είναι για τον Μέσι ότι είναι οι καταιγίδες, οι αστραπές και οι τυφώνες για τα ατμοσφαιρικά φαινομενα».

Για να συνεχίσει λέγοντας πως «Κάθε φορά που ο Μέσι παίρνει την μπάλα η γη σείεται, όλοι μένουν σιωπηλοί και οι αντίπαλοι προπονητές βυθίζουν τα κεφάλια τους ανάμεσα στους ώμους τους και βάζουν τα χέρια στις τσέπες, όπως κάποιος που έχει δει την αστραπή και δεν έχει άλλη επιλογή από το να περιμένει τον κεραυνό. Ο αέρας τρέμει για μερικά δευτερόλεπτα. Μετά ακούγεται το γκολ».

Μέσι και Σολάρι δεν πρόλαβαν ποτέ να παίξουν μαζί σε διεθνές επίπεδο. Λίγο αφότου ο «Λίο» κέρδισε την τέταρτη «Χρυσή Μπάλα», ο Σολάρι είχε απαντήσει στο δίλημμα «Κριστιάνο ή Μέσι».

«Ο Κριστιάνο είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου επειδή ο Μέσι παίζει άλλο άθλημα», είχε πει ο Αργεντινός τεχνικός, εκφράζοντας την προτίμησή του στον συμπατριώτη του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x