Stoiximan Super League

Όταν υπάρχει συγκέντρωση ο Ολυμπιακός κυριαρχεί

Δεν χωρά αμφιβολία πως από πλευράς Ολυμπιακού υπήρξαν πρόσωπα που δεν περίμενε κάποιος ότι θα είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Τα ντέρμπι βγάζουν πολλές φορές ιστορίες και πρωταγωνιστές που δεν τους περιμένεις. Και δεν χωρά αμφιβολία πως από πλευράς Ολυμπιακού υπήρξαν πρόσωπα που δεν περίμενε κάποιος ότι θα είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό. Μιλάμε για παράδειγμα για τον Ανδρέα Μπουχαλάκη που έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Μιλάμε για τους δύο στόπερ του Ολυμπιακού που ήταν σχεδόν αλάνθαστοι στο ματς. Μιλάμε και για τον Γκερέρο αν θέλετε.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Όλοι τους είχαν σημαντική συνεισφορά στη νίκη που πήραν οι ερυθρόλευκοι, σ’ ένα παιχνίδι βέβαια που δεν ολοκληρώθηκε λόγω των σοβαρών επεισοδίων από οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Σταθήκαμε λοιπόν στην απόδοση κάποιων παικτών που έχουν «ακούσει» και σκληρή κριτική στην διάρκεια της χρονιάς και αυτό γιατί πολύ απλά η απόδοσή τους σε κάποια ματς δεν ήταν η αναμενόμενη. Για να μην το κουράζουμε, υπάρχει ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει την εμφάνιση των παικτών που προαναφέραμε κι αυτό δεν είναι άλλο από τη συγκέντρωση. Όταν ένας παίκτης είναι συγκεντρωμένος σ’ ένα ματς και ειδικά ντέρμπι τότε έχει κάνει το μεγάλο βήμα για να βοηθήσει την ομάδα του κι αυτό ακριβώς έκαναν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί του Ολυμπιακού, ο αμυντικός του μέσος και ο σέντερ φορ. Μεριά και Σισέ ήταν σχεδόν αλάνθαστοι στο παιχνίδι. Με καλές τοποθετήσεις, καίριες επεμβάσεις και το κυριότερο χωρίς να πάρουν αχρείαστα ρίσκο στις μεταβιβάσεις τους.

Μεγάλη εμφάνιση και από τον Μπουχαλάκη κι εδώ θα πρέπει να πούμε ότι είναι κρίμα ν’ αδικεί τον εαυτό του ο νεαρός μέσος του Ολυμπιακού. Γιατί όταν είναι προσεκτικός και συγκεντρωμένος στο παιχνίδι, μπορεί να βοηθήσει και ανασταλτικά αλλά και δημιουργικά. Ο Μπουχαλάκης ο οποίος ξεκίνησε καλά τη σεζόν και είχε βοηθήσει τον Ολυμπιακό στα προκριματικά του καλοκαιριού, πετυχαίνοντας μάλιστα και γκολ στο εντός έδρας 3-1 με την Μπέρνλι. Στη συνέχεια όμως έχασε την θέση του κι αυτό φάνηκε να τον επηρεάζει. Να όμως που ο Μαρτίνς του έδωσε ξανά την ευκαιρία και μάλιστα σε δύσκολο παιχνίδι.

Το ίδιο ισχύει και για τον Γκερέρο ο οποίος είχε δύο – τρεις καλές φάσεις στο ματς και κατάφερε στην μια από αυτές να πετύχει γκολ. Αυτό θέλει μια ομάδα από τον σέντερ φορ της ειδικά στα μεγάλα παιχνίδια. Ο Γκερέρο έκανε λοιπόν αυτό ακριβώς που έπρεπε να κάνει ένα φορ περιοχής, κινήθηκε στον σωστό χρόνο και σκόραρε με την ωραία κεφαλιά. Είχε δηλαδή την σωστή συγκέντρωση στην φάση για να αντιληφθεί την κίνηση του συμπαίκτη του και τις λάθος θέσεις των στόπερ του Παναθηναϊκού. Το συμπέρασμα λοιπόν είναι πως όταν οι ερυθρόλευκοι είναι συγκεντρωμένοι ο Ολυμπιακός κυριαρχεί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x