Stoiximan Super League

Ουζουνίδης: «Δεν λέει κάτι η εμφάνιση με Αστέρα. Χρειάζεται διάρκεια»

Μαρίνος Ουζουνίδης για όλους και για όλα. Δείτε τι είπε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού για τις αποχωρήσεις του «πολύ δύσκολου» Γενάρη, για Εμποκού και Μολίνς, αλλά και για τη βελτίωση της ομάδας.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στην κάμερα της NOVA:

-Για την καλύτερη εμφάνιση επί των ημερών του απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και αν αυτή πλησίασε τα «θέλω» του: «Ναι, έτσι είναι. Είχαμε μία συνέχεια από το παιχνίδι στα Γιάννενα και κάναμε ένα πολύ καλό ματς με τον Αστέρα. Αλλά αυτό δεν λέει κάτι.

Αυτό που έχει σημασία για μένα είναι να έχουμε συνέχεια, να σταθεροποιήσουμε την απόδοσή μας σε υψηλά επίπεδα και να μπορούμε σιγά σιγά να προσθέτουμε κάποια πράγματα
».

-Εάν συμφωνεί ότι οι επιστροφές που έγιναν στην ομάδα αλλάζουν τον Παναθηναϊκό: «Ήταν ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν στο ρόστερ αλλά δεν τους είχαμε. Το έχω πει πολλές φορές, θα το πω μία ακόμα τελευταία: ο Γενάρης ήταν πολύ δύσκολος μήνας για μας.

Είχαμε πολλές απουσίες, ήμασταν σε μία φάση που το μυαλό περισσότερο ήταν στις αποδεσμεύσεις, γιατί έπρεπε σιγά-σιγά να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.

Ε, τώρα με τις επιστροφή αυτών των παιδιών και με την επαναφορά κάποιων άλλων και με τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, νομίζω ότι θα έρθουμε κοντά σε αυτά που θέλουμε να βλέπουμε από την ομάδα
».

-Για το γεγονός ότι πιστεύει στον Εμποκού περισσότερο από τον προκάτοχό του, ο οποίος τον έφερε στην ομάδα: «Δεν νομίζω ότι δικαιώνει εμένα, ούτε επειδή ήταν επιλογή του προηγούμενου προπονητή σημαίνει ότι εγώ την απορρίπτω.

Οι αποδεσμεύσεις που έγιναν προχώρησαν επειδή θεωρήσαμε ότι υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές σε συγκεκριμένες θέσεις που δεν ήταν απαραίτητοι.

Κάποιοι άλλοι επειδή δεν έδειξαν τη διάθεση να βοηθήσουν την ομάδα, δεν αμφισβήτησε κανένας ότι είναι καλοί παίκτες, αλλά αυτό για εμένα δεν μου λέει κάτι.

Αυτό που έχει σημασία είναι όσοι θα είναι εδώ να προσπαθούν να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Για τον εαυτό τους και για αυτούς που τους φέρανε αλλά και για τους συμπαίκτες τους. Για αυτό είπα ότι δώσαμε μεγάλο βάρος σε αυτό το κομμάτι.

Από εκεί και πέρα ο Πολ (σ.σ. Εμποκού) είναι ένας καλός παίκτης, ένας παίκτης που μπορεί να δώσει αρκετά πράγματα στην ομάδα, όμως και αυτός είναι ένας παίκτης του συνόλου
».

-Για το αν μπορεί ο Εμποκού να φτάσει τα στάνταρ απόδοσης που είχε στη Σταντάρ Λιέγης και αν θα μείνει: «Θα το δούμε. Αυτή τη στιγμή είναι καλά, παίζει καλά, από εκεί και πέρα όμως δεν πρέπει να επικεντρωνόμαστε και όποιος παίζει καλά να αρχίζουμε να μιλάμε συνέχεια γι’ αυτόν.

Σημασία, σας είπα, έχει η διάρκεια κι όχι να παίξει κάποιος ένα ή δύο καλά παιχνίδια. Οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε μεγάλες ομάδες αυτό που πρέπει να τους διακρίνει είναι η διάρκεια υψηλής απόδοσης. Οχι το να κάνω 1-2 καλά παιχνίδια και μετά να κάνω 2-3 μέτρια. Αυτό κάνει τη διαφορά του παίκτη σε ομάδες σαν τον Παναθηναϊκό
».

-Για το αν παίζει ρόλο η βελτίωση της φυσικής κατάστασης στην τωρινή εικόνα της ομάδας, αλλά και η καλύτερη κατανόηση των νέων τους ρόλων: «Και εγώ μαθαίνω τους παίκτες και αυτοί μαθαίνουν εμένα. Σίγουρα και από τα μηχανήματα που έχουμε βλέπουμε ότι βελτιωνόμαστε στη φυσική κατάσταση, αλλά ακόμα και το τρέξιμο είναι αποτέλεσμα της ψυχολογίας, μερικές φορές. Αυτοπεποίθησης.

Οταν παίζεις καλά έχεις μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, βλέπουν ο ένας τον άλλον ότι μπορούν να δώσουν κάτι παραπάνω και αυτό βοηθάει στη γενικότερη εικόνα της ομάδας
».

-Ποια είναι η αρχική εικόνα για τον Μολίνς τις πρώτες του ώρες στην ομάδα: «Δεν είναι τόσο πίσω από φυσική κατάσταση, όμως εμείς πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Ξέρετε πολύ καλά ότι οι παίκτες που προέρχονται από αποχή πολλές φορές βιάζεσαι να τους βάλεις και μπορεί να πάθουν κάποιο τραυματισμό. Αρα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε αυτό το κομμάτι.

Θα τον βάλουμε όταν κρίνουμε ότι δεν θα υπάρχει κίνδυνος ή ότι μπορεί να μας βοηθήσει. Το καλό είναι ότι δεν είναι τόσο πίσω…
».

-Για το ματς με τον Παναιτωλικό: «Όπως πάντα ένα δύσκολο κομμάτι παιχνιδιού, γιατί είναι μία ομάδα που λογικά θα μας περιμένει πίσω, έχει γρήγορους ακραίους, θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τους χώρους που θα αφήσουμε, είναι ένα παιχνίδι που θέλει προσοχή.

Αυτό όμως που λέω πάντα είναι ότι σημασία έχει το πως θα εμφανιστούμε εμείς στο γήπεδο. Εάν θα βγάλουμε ενέργεια, εάν θα βγάλουμε διάθεση, εάν θα βγάλουμε θέληση, νομίζω ότι θα πάνε καλά τα πράγματα για εμάς
».

-Για το «στοίχημα» της επιστροφής του κόσμου στο γήπεδο: «Κοιτάξτε, τα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην ομάδα είναι γνωστά. Από εκεί και πέρα στον κόσμο ζητάμε πολλές φορές να δείξει υπομονή και να είναι κοντά στην ομάδα. Αυτό θα το κρίνει αυτός.

Το να ζητάμε εμείς συνέχεια να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο δεν έχει νομίζω καμία σημασία εάν δεν θέλει να το κάνει αυτός. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να παίξουμε καλά.

Σίγουρα εάν θα παίξουμε καλά θα αλλάξει και η δική του ψυχολογία θα πιστέψει περισσότερο στην ομάδα και θα έρθει στο γήπεδο. Αρα εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε στον αγωνιστικό χώρο»
.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x