Stoiximan Super League

Ουζουνίδης: «Δικαιολογούνται τα παιδιά»

Δεν έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών του ο Μ. Ουζουνίδης. Ο τεχνικός του Πανιωνίου ωστόσο τους δικαιολόγησε αποδίδοντας στην έλλειψη εμπειρίας την απώλεια του προβαδίσματος.

Στην έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού και την απειρία απέδωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης το γεγονός πως ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να κρατήσει το 2-0 επί του Ολυμπιακού και δέχτηκε δύο γκολ.

Αναλυτικά όσα είπε:

"Σήμερα δεν κάναμε καθόλου καλό παιχνίδι σε σχέση με αυτά που έχουμε συνηθίσει να παίζουμε και νομίζω ότι οφείλεται σε δύο λόγους. Ο πρώτος είναι η πολύ καλή εμφάνιση του αντιπάλου, αλλά και η έλλειψη ρυθμού που είχαμε από την αγωνιστική απραξία επειδή δεν είχαμε παίξει ούτε ένα επίσημο ματς τον τελευταίο μήνα. Για να κερδίσεις αυτά τα παιχνίδια πρέπει να είσαι καλά αμυντικά παρόλο που βάλαμε τα δύο γκολ σε δύο φάσεις που ο Ολυμπιακός δέχεται γκολ σε τέτοιες φάσεις, όπως στα Γιάννινα.

Θέλαμε πρωτίστως να είμαστε σε καλή αμυντική λειτουργία και όταν δεν παίζεις καλή άμυνα θα τιμωρηθείς. Δεχτήκαμε δύο γκολ σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, δεν μπορούσαμε να συμπεριφερθούμε διαφορετικά και να κλείσουμε τους χώρους

Εκεί φάνηκε η απειρία, η έλλειψη μυαλού. Δεν επιτρέπεται στη φάση του 2-2 να μην κάνεις ένα φάουλ στον Τσόρι για να σταματήσεις τη φάση. Ήμασταν τυχεροί στο τέλος που δεν δεχτήκαμε και το τρίτο γκολ. Σε άλλες συνθήκες μπορεί να λέγαμε ότι το "Χ" μας ικανοποιεί. Όμως όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι και έτσι όπως πήγε το ματς, δεν μας αφήνει ευχαριστημένους. Ο Πανιώνιος έκανε ένα κακό παιχνίδι. Ο βαθμός είναι βαθμός, όλα εξαρτώνται από εμάς και ελπίζουμε να βρούμε καλύτερο ρυθμό στα επόμενα παιχνίδια για να πάρουμε αυτό που χρειαζόμαστε. Ο Ολυμπιακός είναι άξια πρωταθλητής.

Όσοι πίστευαν ότι δεν θα είχε κίνητρο σήμερα, διαψεύστηκαν. Αυτός είναι ο τρόπος που οι μεγάλες ομάδες παίζουν. Δίκαια είναι πρωταθλητής. Αυτό που μας καίει είναι να πάρουμε τους βαθμούς για να σωθούμε. Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια, έχουμε μαζέψει πολλούς βαθμούς και ακόμα δεν είμαστε σίγουροι. Όμως, δικαιολογούνται τα παιδιά να μην κάνουν μία καλή εμφάνιση. Όλη η ιστορία ήταν τα δύο γρήγορα γκολ που μπήκαν μαζί. Με τον τρόπο που έπαιζε ο Ολυμπιακός ίσως έκανε το καλύτερό του παιχνίδι.

Είχε κίνηση και κυκλοφορία της μπάλας. Έπαιξε ρόλο και η είσοδος του Τσόρι. Ο Τσόρι είναι αυτός που έδωσε ουσιαστικά το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό".

Ο Γιάννου δεν ξεκίνησε επειδή θέλατε πιο γρήγορους επιθετικούς;

"Δεν είναι ακόμα καλά. Δεν έχει κάνει δύο εβδομάδες προπόνηση. Το πρόβλημά μας ήταν στην αμυντική λειτουργία".

Ο Πανιώνιος δέχεται δύο γρήγορα γκολ επειδή πανηγυρίζει πρόωρα την παραμονή του;

"Ξέραμε με ποιον παίζαμε. Είναι και οι ικανότητες του αντιπάλου. Σήμερα ο Ολυμπιακός έπαιξε καλά σε συνδυασμό με την όχι τόσο καλή μας απόδοση. Δεν ξέρω βέβαια πόσα χρόνια έχει ο Πανιώνιος να πάρει βαθμό από τον Ολυμπιακό, αλλά πραγματικά δεν ξέρεις τι συναισθήματα έχουμε".

Πώς ένας προπονητής μπορεί να ερμηνεύσει το γκολ του Τσόρι;

"Κάνεις ένα φάουλ και σταματάς τη φάση. Δεν φτάνει μόνο η διάθεση, αλλά χρειάζεται και εξυπνάδα. Εξυπνάδα είναι να μην σου φεύγει στην αντεπίθεση ο Ολυμπιακός και να μην κάνεις ένα φάουλ. Παίζει ρόλο και η ικανότητα του ποδοσφαιριστή. Σας είπα ότι γενικά δεν ήμασταν καλοί. Είχαμε και λίγη τύχη στο τέλος".

Η όποια κουβέντα με τον Πανιώνιο για την ανανέωση της συνεργασίας θα γίνει σύντομα;

"Μόλις σωθούμε και μαθηματικά. Ας κρατάμε μία επιφύλαξη. Δεν αλλάζει βέβαια κάτι στην εκτίμηση που έχει η διοίκηση σε εμένα ή και εγώ στη διοίκηση".

Αμυντικά τι ήταν αυτό που ζητήσαμε από τους παίκτες σας και δεν το έκαναν;

"Δεν κλείσαμε καλά τον άξονα. Οι ακραίοι του Ολυμπιακού έμπαιναν μέσα, στο δεύτερο μέρος λίγο το βελτιώσαμε. Νομίζω εκεί κρίθηκε το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έκανε υπεραριθμίες με τον Φουστέρ στον άξονα και εκεί ήταν το πρόβλημα για εμάς".

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x