Stoiximan Super League

Ουζουνίδης: «Γελοίο να παίρνονται τόσο εύκολα τέτοιες αποφάσεις - Κάποιες ομάδες ευνοούνται»

Την άποψή του για την αφαίρεση βαθμών που επιβλήθηκε στην ΑΕΚ για τα επεισόδια του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό κατέθεσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Γελοίο χαρακτήρισε το γεγονός της τιμωρίας της ΑΕΚ για τέτοιας έκτασης επεισόδια, όπως αυτά που συνέβησαν στην ανάπαυλα της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό ο Μαρίνος Ουζουνίδης στην καθιερωμένη συνέντευξή του στην κάμερα της Nova πριν από τα ματς του πρωταθλήματος.

Εν όψει του αγώνα κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, ο Έλληνας τεχνικός κατέθεσε τη δική του άποψη για τα επεισόδια που συνέβησαν και αναφέρθηκε στα χειρότερα που μπορεί να έρθουν.

Αναλυτικά:

Σίγουρα ήταν κάτι που δεν το δεχτήκαμε με τον καλύτερο τρόπο. Έγινε ένα καλό ντέρμπι, που ξεκίνησε και τελείωσε ομαλά. Δεν κατάλαβα τίποτα απ’ όλα αυτά που μάθαμε μετά. Το θεωρώ γελοίο να παίρνονται τέτοιες αποφάσεις τόσο εύκολα. Καλό είναι να τιμωρούν αυτούς που δημιουργούν τα προβλήματα. Από μια επιπολαιότητα κάποιου γιατί να τιμωρούνται ομάδες και υγιείς φίλαθλοι; Η ομάδα προσπαθεί με την έφεση να αλλάξει την ποινή. Δεν γνωρίζω περισσότερα δεν είμαι νομικός.

Το μόνο που θέλω να πω είναι πως αν υπάρχουν τέτοιες τιμωρίες με βαθμούς και αποκλεισμού έδρας για μας που τελειώνουν χωρίς προβλήματα τα χειρότερα έρχονται. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι που δεν εφαρμόζονται οι νόμοι. Όταν πραγματικά φταίει κάποιος να τιμωρηθεί. Πρωταθλήματα με μείον βαθμούς δεν αρέσουν σε κανέναν. Ποιοι τιμωρούνται στην ουσία; Να τιμωρηθεί αυτός που κάνει κάτι παράνομο. Απλά μπαίνουμε στη διαδικασία να τιμωρούμε την ομάδα και έτσι αλλάζει το πρωτάθλημα.

Κάποιες ομάδες ευνοούνται, άλλες όχι. Και δεν αναφέρομαι στη δική μας περίπτωση, αλλά για όλες τις ομάδες. Να τιμωρούνται όταν υπάρχει πραγματικό πρόβλημα και όχι να βρίσκουμε την εύκολη λύση και να τιμωρούμε μια ομάδα. Όμως αυτό δεν εξαρτάται από κανένα προπονητή και κανένα παίκτη. Εμείς αυτό που θέλουμε και προσπαθούμε είναι να αρχίζουν και να τελειώνουν καλά τα παιχνίδια. Αυτό έγινε και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και η συμπεριφορά όλων ήταν η καλύτερη δυνατή για ένα ντέρμπι. Ας προβληματιστούν όσοι είναι υπεύθυνοι για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος».

Για τη διακοπή του πρωταθλήματος: «Έχουμε ακόμα 1-2 περιπτώσεις παιδιών που έχουν προβλήματα, γενικά μας βοήθησε αυτή η διακοπή, έχουν επανέλθει τα περισσότερα παιδιά, θέλουμε να τους δίνουμε ρυθμό για να έρθουν κοντά μας».

Για τον Απόλλωνα και την εικόνα του στο ματς με τον ΠΑΟΚ: «Είναι εντελώς διαφορετική ομάδα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια καλά οργανωμένη αμυντικά. Η ποιότητα του ΠΑΟΚ όμως έκανε τη διαφορά, θα είναι δύσκολο παιχνίδι, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας. Θα μας δημιουργήσει προβλήματα στο επιθετικό μας κομμάτι. Θα πρέπει να είμαστε δημιουργικοί, να έχουμε καλή κίνηση κυρίως χωρίς την μπάλα».

Για τη δουλειά που έγινε στη διακοπή του πρωταθλήματος: «Μας έλειπαν παίκτες στο Κύπελλο, κοιτάξαμε να έρθουν σε καλή φυσική κατάσταση οι τραυματίες. Με ενδιέφερε να επανέλθουν στην ομάδα κι άλλοι παίκτες, ώστε να υπάρχουν περισσότερες λύσεις. Επηρεάζουν όλα, ο ρυθμός, επειδή είναι η Εθνική και οι προπονήσεις δεν μπορεί να είναι οι ίδιες. Η ψυχολογία των παικτών δεν είναι τόσο καλή, λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων. Όμως η συνοχή μιας ομάδας είναι τελείως διαφορετική από αυτή των Εθνικών. Κάποια παιδιά που αγωνίστηκαν με τις Εθνικές, ίσως πρέπει να ξεκουραστούν, γιατί υπάρχει και το παιχνίδι της Τρίτης με την Μπάγερν».

Για το γεγονός ότι ο Απόλλων χρειάζεται βαθμούς: «Είναι διαφορετικό πράγμα να έχεις ένα δείγμα 4-5 αγωνιστικών, με το να έχεις δείγμα μιας αγωνιστικής. Τον ξέρω καλά τον Μαντζουράκη, ξέρω ότι θα δουλέψει καλά το ανασταλτικό κομμάτι της ομάδας, δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι. Για μια ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Πρέπει να τα αντιμετωπίζεις με σεβασμό τον αντίπαλο. Εμένα με ενδιαφέρει να παίξουμε το παιχνίδι μας και από εκεί και πέρα μπορεί να είμαστε άτυχοι ή τυχεροί».

Για το ματς με τον Απόλλωνα σε συνδυασμό με την αναμέτρηση: «Για να φτάσει μια ομάδα στο επίπεδο να παίζει με τέτοιες ομάδες, πρέπει πρώτα να πάρει το πρωτάθλημα. Οπότε αυτή τη στιγμή προηγείται το ματς με τον Απόλλωνα. Παίζουμε με μια από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Σίγουρα ο κόσμος το περιμένει πολύ αυτό το ματς, όμως εμείς κοιτάμε να νικήσουμε το παιχνίδι του Σαββάτου».

Για τα συμβόλαια που λήγουν: «Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα θα προσπαθήσει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να κρατήσει τους παίκτες της. Εξαρτάται από τη διάθεση που θα δείξουν οι ποδοσφαιριστές. Είμαι ευχαριστημένος από αυτά τα παιδιά, το ίδιο και η διοίκηση. Γι’ αυτό και γίνονται οι συζητήσεις τόσο νωρίς. Πιστεύω ότι θα γίνει το καλύτερο δυνατό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x