Stoiximan Super League

Ουζουνίδης: «Τη διαφορά θα την κάνει το καθαρό μυαλό»

Την άποψη ότι το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ θα παίξει ρόλο η διαχείριση στο ψυχολογικό κομμάτι, εξέφρασε ο προπονητής της ΑΕΚ, Μαρίνος Ουζουνίδης.

Το καθαρό μυαλό θα αποτελέσει το σημείο-κλειδί του προσεχούς ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στην Τούμπα, σύμφωνα με τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Ο προπονητής της Ένωσης μίλησε στη Nova για την επόμενη μέρα του αγώνα με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ, για τη δύσκολη συνέχεια των «κιτρινόμαυρων», αλλά και τις επιστροφές των Λιβάια, Λόπες και Μπακασέτα στο παιχνίδι της Κυριακής.

Αναλυτικά ο Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε για:

Την επόμενη ημέρα της ήττας στο Άμστερνταμ: «Είναι τόσο μικρό το διάστημα που δεν έχεις χρόνο να σκεφτείς αυτό που έγινε. Συγκεντρωνόμαστε στην Κυριακή. Μεγάλη εμπειρία για εμάς. Θεωρώ ακόμα και με την συμμετοχή υπάρχουν πράγματα να μάθεις, να τα κρατήσεις και να γίνεις καλύτερος στη συνέχεια. Δεν μένουμε ούτε στο καλό κομμάτι του πρώτου μέρους, ούτε στο κακό δεύτερο. Αναλύουμε τα πάντα και να γίνουμε καλύτεροι. Είναι καλή η συμμετοχή, αλλά εμείς πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί. Το κάναμε μόνο για ένα ημίχρονο. Απ’ όλα μαθαίνεις. Ήταν πρώτη φορά για εμάς. Σίγουρα μαθαίνεις από τα λάθη. Μαθαίνεις να παίζεις και πιο γρήγορα. Είναι τέτοιοι οι ρυθμοί που σε κάνουν να παίζεις πιο γρήγορα. Είναι μεγάλη εμπειρία και για εμάς και για ΠΑΟΚ. Έχουμε παίξει με μεγαθήρια. Έχεις μόνο να κερδίσεις από τέτοια παιχνίδια.

Τη δύσκολη συνέχεια: Σε ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, πόσο μάλλον όταν έχεις να αντιμετωπίσεις αντιπάλους που θα ανταγωνιστείς για την πρώτη θέση. Η διαχείριση είναι στο ψυχολογικό κομμάτι κυρίως. Κούραση θα υπάρχει για όλους και την διαφορά θα την κάνει το καθαρό μυαλό. Θα γίνουν και εδώ πολύ δύσκολα παιχνίδια.

Τις επιστροφές: «Είναι σημαντικές οι επιστροφές. Αυξάνονται οι επιλογές που θα έχει η ομάδα. Τρεις παίκτες έχουν βοηθήσει πολύ, σημαντικοί για εμάς. Σίγουρα θα θέλαμε να τους έχουμε και στην Ευρώπη. Είναι μια κατάσταση που πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Περιμένω να μας βοηθήσουν.

Τα παιχνίδια της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ με Άγιαξ και Τσέλσι αντίστοιχα: Αυτές οι ομάδες βρίσκονται στην ελίτ. Η κριτική και ο τρόπος αντιμετώπισης αυτών των παιχνιδιών να είναι με βάση την πραγματικότητα. Να είμαστε ρεαλιστές.

Το αν είναι ευχαριστημένος από την εικόνα της ΑΕΚ μέχρι τώρα: Είμαι ευχαριστημένος από την ανταπόκριση των παιδιών. Είναι παίκτες με προσωπικότητα και το αίσθημα του νικητή. Και αυτός είναι ένας λόγος που με πείραξε η Τετάρτη, η μη αντίδραση μετά το γκολ. Είναι από τα λάθη που κάναμε. Μιλάω ως προς το ψυχολογικό κομμάτι. Αν δεν είσαι καλά στο μυαλό δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις. Μένουμε στα άσχημα κομμάτια αλλά πρέπει να κρατήσουμε και το πρώτο μέρος που πήγαμε καλά. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου και στη νοοτροπία τους και θα ανταποκριθούν καλύτερα στη συνέχεια.

Το αν μπορεί να υπάρξει αιφνιδιασμός για τα πλάνα εν όψει ντέρμπι: «Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που με τον Λουτσέσκου παίζει ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού και δεν πιστεύω πως θα αλλάξει πολλά πράγματα στο τακτικό κομμάτι. Μπορεί βέβαια ανά πάσα στιγμή κάποιος παίκτης είτε δικός μας είτε του ΠΑΟΚ να κάνει την διαφορά. Υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Τα πλάνα του: «Ένας προπονητής δεν αποκαλύπτει τα πλάνα του. Ο Λιβάγια είναι σίγουρο ότι θα παίξει».

Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και την άποψη του για τον Λουτσέσκου: «Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να έρθει στην κορυφή του πρωταθλήματος. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ένα παιχνίδι ανταγωνιστικό ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει αλλάξει πολύ από πέρυσι. Είναι από τα θετικά του στοιχεία η ομοιογένεια. Βέβαια έχει πάρει κάποιους παίκτες τώρα. Η ΑΕΚ σέβεται τον αντίπαλο αλλά ξέρει ότι μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα. Όλη η δουλειά που έχει γίνει είναι γι αυτόν τον λόγο. Για να ανταπεξέλθουμε σε αυτά τα παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ είναι εντελώς διαφορετική ομάδα από τον Άγιαξ και στο πως θα τον αντιμετωπίσεις.

Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι την Κυριακή και μακάρι να γίνει ένα τέτοιο παιχνίδι. Πρέπει κάποια στιγμή να συγκεντρωθούμε στο ποδόσφαιρο και στο αγωνιστικό κομμάτι. Να δούμε ένα παιχνίδι που να ανταποκρίνεται στην ποιότητα. Ο Λουτσέσκου έχει το δικό του πιστεύω και το δικό του τρόπο σκέψης. Δεν υπάρχει λόγος να μπω να του αλλάξω τη σκέψη, εγώ δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία. Έχει κάνει καλή δουλειά στον ΠΑΟΚ αλλά δεν τον κρίνω. Άλλωστε εγώ δεν ήμουν κομμάτι της υπόθεσης πέρσι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x