Κύπελλο Ελλάδας

Παντελίδης: «Μακάρι να μην γινόταν καθόλου ο τελικός»

Στα σοβαρά επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν πριν το χθεσινό τελικό μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, αναφέρθηκε ο Σάββας Παντελίδης, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Στο γεγονός πως τα επεισόδια που ξέσπασαν στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού Σταδίου πριν την έναρξη του χθεσινού (06/05) τελικού επεσκίασαν το αγωνιστικό κομμάτι, στάθηκε ο Σάββας Παντελίδης, μιλώντας στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94,6.

Εκτός αυτού, ο πρώην προπονητής του Ηρακλή, πρόσθεσε πως η νίκη του ΠΑΟΚ οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι απομονώθηκαν οι Πέτρος Μάνταλος και Σέρχιο Αραούχο, ενώ σχολίασε και τα προβλήματα που αντιμετώπισε τη φετινή χρονιά η ομάδα του «Γηραιού».

Αναλυτικά, όσα είπε στην εκπομπή «Τα πάντα όλα» με τους Μάκη Διόγο και Γιάννη Κυφωνίδη:
Για το ποια πρέπει να είναι η αντίδραση σε τέτοια φαινόμενα βίας:
«Ό,τι και να πεις είναι λίγο. Δεν έπρεπε να γίνει το παιχνίδι. Αυτοί που τσακώθηκαν ταξίδεψαν μόνο για αυτό το λόγο. Και εμείς είμαστε υπεύθυνοι. Δεν δίνουμε στο προϊόν τη λάμψη που πρέπει και το θαμπώνουμε. Μακάρι να μην γινόταν καθόλου το παιχνίδι».

Για το πως είναι η ψυχολογία των παικτών μετά τα επεισόδια:
«Μέχρι να αρχίσει το παιχνίδι υπάρχουν σκέψεις για το τι μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια του ματς. Άλλους τους επηρεάζει λιγότερο και άλλους περισσότερο. Από την ώρα που θα αρχίσει το παιχνίδι, οι όποιες σκέψεις κάνουν στην άκρη».

Για το που κρίθηκε ο χθεσινός τελικός:
«Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο δεν έθελξε και κρίθηκε από λάθη. Πρωταρχικός στόχος των δύο ομάδων ήταν να μην χάσουν. Μεγάλη σημασία έχει πως και οι δύο ομάδες δεν είχαν θάρρος. Σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν είδαμε παίκτες από τις γραμμές τις άμυνες και του κέντρου να προωθούνται στην επίθεση. Ο τρόπος που έπαιξε ο ΠΑΟΚ με τον Μπίσεσβαρ να συγκλίνει δημιούργησε προβλήματα στην ΑΕΚ με τον Γκάλο να μην είναι συνηθισμένος να αμύνεται έτσι. Ο αμυντικός της ΑΕΚ δε βοήθησε επίσης στο επιθετικό κομμάτι και ήταν διστακτικός».

Για την απονεύρωση των Μάνταλο και Αραούχο:
«Με την στρατηγική υποχώρηση του ΠΑΟΚ, απονευρώθηκαν ο Μάνταλος με τον Αραούχο. Ο ΠΑΟΚ είχε κοντά τις γραμμές του και δεν άφησε το Μάνταλο και τον Αραούχο να φανούν. Μια λύση θα ήταν να πάει στην άκρη ο Μάνταλος, ώστε να δημιουργήσει υπεραριθμία. Όσο περνούσε η ώρα και ο Μάνταλος με τον Αραούχο δεν ακουμπούσαν την μπάλα, έχαναν το ρυθμό τους. Ο Χριστοδουλόπουλος συνέκλινε αρκετές φορές και άμυνα του ΠΑΟΚ δυσκολευόταν να τον ακολουθήσει».

Για το αν θα επηρεάσει τα play off ο τελικός:
«Δεν έχει σχέση το αποτέλεσμα με όσα θα γίνουν στα play off. Δεν είναι ένα παιχνίδι εκεί. Χθες στο 1-1 ο προπονητής της ΑΕΚ, επιλέγει το Γαλανόπουλο και κοιτά να διαφυλάξει το αποτέλεσμα αποσκοπώντας στην παράταση. Κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος. Και οι δύο ομάδες έκαναν πάσες με ασφάλεια, όπου αν χανόταν η κατοχή να υπήρχαν παίκτες που θα μπορούσαν να διορθώσουν το λάθος. Δεν γίνονταν καθόλου παράλληλες ή πίσω πάσες. Και οι δύο ομάδες έχουν ποιότητα και όποιος ρίσκαρε πιο γρήγορα θα κέρδιζε».

Για τον Ηρακλή:
«Ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα αυτοί που πίστευαν στην παραμονή. Εγώ κατά ένα περίεργο λόγο ήλπιζα ότι θα τα καταφέρουμε. Για μένα το σημαντικό είναι η προπόνηση. Αν τα δίνεις όλα εκεί θα παρουσιάσεις κάτι καλό. Εμείς δίναμε ακόμα περισσότερα. Πολλές φορές σταματούσα την προπόνηση γιατί τα παιδιά έπαιζαν πολύ δυνατά και φοβόμουν μην χτυπήσουν. Αφού ήμασταν ανταγωνιστικοί κόντρα στις μεγάλες ομάδες, δεν ήταν δυνατό να μην πάρουμε αυτό που μας αξίζει. Η παραμονή μας ισοδυναμεί με την κατάκτηση τίτλου. Θα το θυμούνται όλοι στα επόμενα χρόνια. Θα είναι ένα παράδειγμα για το μέλλον. Εγώ προσωπικά έγινα πολύ σοφότερος και καλύτερος φέτος. Κατάλαβα πως μέσα από τη σκληρή δουλειά, μόνο κερδισμένος μπορείς να βγεις».

Για την οικονομική κατάσταση των παικτών:
«Ήταν πολύ καλή παρέα η ομάδα φέτος. Ακόμα και όταν έγινε το γεγονός αυτό το Πάσχα, όπου σε κάθε παίκτη δόθηκαν 100 ευρώ, τα παιδιά μοίρασαν μεταξύ τους το συνολικό ποσό σε αυτούς που το είχαν περισσότερο ανάγκη. Το κανόνισαν μεταξύ τους και αυτό δείχνει πολλά πράγματα».

Για το αν θα έμενε στον Ηρακλή:
«Όλοι στην αρχή νόμιζαν ότι είμαι εντολοδόχος της διοίκησης. Υπήρχε μια αμφισβήτηση, σε σημείο που να κερδίζουμε και κάποιοι με να με βρίζουν. Αυτό στην πορεία άλλαξε και δέθηκα με την ομάδα. Με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν μπορείς να δουλέψεις. Μόνο αν αλλάξει το διοικητικό καθεστώς θα μπορούσα να παραμείνω».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x