Stoiximan Super League

Παντελίδης στον ΣΠΟΡ FM: «Δεν πρέπει να χάσουμε το δρόμο μας, καμία σχέση με πέρυσι ο Ολυμπιακός»

Για την επόμενη μέρα του Αστέρα μετά τις τρεις ήττες μίλησε ο Σάββας Παντελίδης, που αναφέρθηκε και στην εικόνα των τριών διεκδικητών του φετινού τίτλου, αλλά και στον Παναθηναϊκό του Γιώργου Δώνη.

Την ανάγκη να μην χάσει ο Αστέρας Τρίπολης το δρόμο του μετά τις τρεις ήττες από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό υπερθεμάτισε ο προπονητής των Αρκάδων, Σάββας Παντελίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τους Σωτήρη Κωσταβάρα και Σωτήρη Ταμπάκο.

Ο Έλληνας προπονητής τόνισε ότι είναι ο πρώτος που πρέπει να δώσει τον σωστό τόνο στα αποδυτήρια της ομάδας του εν όψει της δύσκολης συνέχειας, ενώ ερωτηθείς για την εικόνα που του άφησαν οι τρεις διεκδικητές του πρωταθλήματος ανέφερε ότι δεν αποτελούν κριτήριο τα ματς με τον Αστέρα, αφού πέτυχε την κάθε ομάδα σε διαφορετική αγωνιστική φάση.

Τέλος, εξέφρασε τη σιγουριά που είχε για την πορεία του Παναθηναϊκού και για τη δουλειά του Γιώργου Δώνη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Σάββας Παντελίδης:

Για το πώς αισθάνεται ένας προπονητής στο ελληνικό πρωτάθλημα που έχει μηδέν στη βαθμολογία, αλλά έχει αδικηθεί και δεν έχει μαζί του την τύχη:


«Είναι το λεπτό σημείο που έχει να διαχειριστεί ένας προπονητής. Τώρα δεν πρέπει να χάσουμε το δρόμο μας. Πρέπει να κρατήσουμε τα θετικά από όσα κάναμε και να κοιτάξουμε τα επόμενα 12. Πρέπει να προσέξουμε την ψυχολογία μας και ο προπονητής είναι ο πρώτος που πρέπει να δώσει τον σωστό τόνο. Παρά την πίκρα, πρέπει να δείξω το δρόμο».

Για την ομάδα του μετά τα αρνητικά αποτελέσματα: «Δείξαμε αντίδραση, χάνοντας ένα παιχνίδι στο τελευταίο λεπτό. Οφείλεται σε εμάς, σε κάτι που κάναμε εμάς. Δεν οφείλεται δηλαδή για κάπου η διαιτησία και δεν θέλω να μιλήσω για διαιτησία γιατί κατηγορούμαι ότι για άλλους λέω και για άλλους όχι. Δεν υπάρχει πικρία, γιατί είδα τρομερή προσπάθεια και δείχνουμε ότι είμαστε πολύ κοντά σε αυτό που θέλουμε. Είναι ακόμα 2-3 λεπτά. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ δεν ήμασταν καλοί μέχρι να δεχθούμε το γκολ. Θα μπορούσαμε να μπούμε πιο δυναμικά στα ματς, αλλά δείχνουμε μια πολύ καλή αντίδραση. Σε τέτοια παιχνίδια, είναι πολύ σημαντικό οι παίκτες να μείνουν συγκεντρωμένοι στο πλάνο».

Για τον Τόνσο: «Σε έναν μήνα θα είναι 100% έτοιμος. Είναι ήδη 15 μέρες που είναι μαζί μας. Είναι σημείο αναφοράς όταν παίζει. Είναι διαφορετικό στυλ και πολύ καλή επαφή με το αντίπαλο τέρμα».

Για το αν είναι τελικός με τον Απόλλωνα: «Δεν είναι τελικός με τον Απόλλωνα. Πέρυσι είχαμε δύο βαθμούς και έχοντας πολύ πιο εύκολο πρόγραμμα. Δεν είναι ένας τελικός. Και να χάσουμε βαθμούς, αν και πιστεύω θα το πάρουμε αυτό το παιχνίδι, θα τους πάρουμε αλλού. Η ομάδα μου δείχνει χαρακτήρα και θα είναι καλύτερη με τον Απόλλωνα».

Για το τι περιμένει στο μέλλον από την ομάδα του: «Δεν περιμένω τίποτα περισσότερο από το ματς του Σαββάτου. Προετοιμάζω την ομάδα μου βάσει του επόμενου παιχνιδιού».

Για την εικόνα των τριών διεκδικητών του τίτλου: «Είναι διαφορετικό σημείο που παίξαμε με τους τρεις. Η ΑΕΚ ήταν πολύ καλύτερη στα τριάντα πρώτα λεπτά, αλλά ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός έχουν παίξει πολύ καλύτερα ματς σε σχέση κόντρα σε μας. Η ΑΕΚ ήταν σε καλύτερη κατάσταση και μας αιφνιδίασε. Βέβαια, μας έβαλε γκολ χωρίς ευκαιρία. Θα έλεγα ότι μας έπιασε στον ύπνο. Δεν θεωρώ ότι είναι κριτήριο τα ματς με εμάς».

Για τον περσινό και φετινό Ολυμπιακό: «Ο φετινός Ολυμπιακός δεν έχει καμία σχέση με πέρυσι. Είναι πολύ καλύτερος. Εγώ κρίνω με το αν μπορώ να αναλύσω την αντίπαλη ομάδα. Αν μπορώ να τη διαβάσω, τότε καταλαβαίνω ότι αυτή η ομάδα είναι δουλεμένη. Η ΑΕΚ με Χιμένεθ πήγαινε παιχνίδι με παιχνίδι και εκμεταλλεύτηκε την πολύ κατάσταση των παικτών της. Τώρα δουλεύει πράγματα τα οποία τα βλέπουμε κάθε εβδομάδα»

Για τον Παναθηναϊκού: «Για τον Παναθηναϊκό ήμουν σίγουρος, γιατί ξέρω το πλάνο του Γιώργου (σ.σ. Δώνη). Δεν φοβάται να παίξει ποδόσφαιρο, να αλλάξει πάσες και να πιέσει ψηλά. Η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο».

Για τον Άρη: «Θεωρώ ότι ο Άρης θα είναι η έκπληξη, αν και μιλάμε για μια ομάδα με τρομερούς παίκτες, με πολύ μεγάλη ποιότητα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x