Ελλάδα

Πάει σε αλλαγή Καταστατικού για να κάνει εκλογές η ΕΠΟ

Η ΕΠΟ αλλάζει το Καταστατικό της ώστε να μπορεί να κάνει εκλογές ακόμη και τον προσεχή Ιούλιο, όπως είχε εξ αρχής συμφωνηθεί με FIFA-UEFA, τις τέσσερις μεγάλες ΠΑΕ και την κυβέρνηση.

Την διεξαγωγή έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για τις 16 Ιουνίου, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Η συγκεκριμένη Γ.Σ. θα είναι καταστατική και στόχο έχει την τροποποίηση του Καταστατικού ώστε οι εκλογές της ομοσπονδίας να μπορούν να γίνουν μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2020, δηλαδή ακόμη και τον προσεχή Ιούλιο και όχι όπως προβλέπεται και συνηθίζεται, δηλαδή μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες (οι οποίοι έτσι κι αλλιώς έχουν αναβληθεί για του χρόνου).

Η διενέργεια εκλογών τον Ιούλιο, αποτελεί συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης, της ΕΠΟ, της FIFA και της UEFA, καθώς και του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, σε δύο συναντήσεις που έγιναν στη Νιόν (12 Δεκεμβρίου) και στην Αθήνα (22 Ιανουαρίου).

Συμφωνίες που είχαν ανακοινωθεί με κάθε επισημότητα και στόχο είχαν τη διενέργεια εκλογών πριν τη λήξη της διεθνούς επιτροπείας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που είναι καθορισμένη για τις 31 Ιουλίου. Τόσο οι FIFA-UEFA όσο και η ελληνική κυβέρνηση, άλλωστε, ήθελαν να γίνουν οι εκλογές υπό την εποπτεία των ξένων αξιωματούχων, πριν την αποχώρησή τους από τη χώρα μας.

Υπάρχει, ωστόσο, και η αθλητική νομοθεσία που επίσης πρέπει να αλλάξει ως προς το κομμάτι του χρόνου των εκλογών.

Μόνο που η κυβέρνηση και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με πρόσχημα την μη έγκαιρη σύνταξη του ποδοσφαιρικού μνημονίου («ολιστική μελέτη») που είχαν συμφωνήσει οι Μητσοτάκης-Τσέφεριν στη μεταξύ τους συνάντηση, έχουν αλλάξει στάση και επιθυμούν εκλογές το φθινόπωρο. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι από πουθενά δεν προκύπτει (ούτε είχε συμφωνηθεί ποτέ κάτι τέτοιο) ότι ο χρόνος των εκλογών εξαρτάται ή σχετίζεται με το πότε οι FIFA-UEFA θα έχουν έτοιμη την περίφημη «ολιστική μελέτη».

Για τους λόγους αυτούς, καθοριστική θα είναι και η στάση που θα κρατήσουν FIFA και UEFA επί του θέματος. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν, ότι η απάντησή τους πιθανόν να έρθει ακόμη και σήμερα.

Πρέπει, πάντως, να σημειωθεί, ότι με την αλλαγή του Καταστατικού που προγραμματίζει να κάνει η ΕΠΟ, θα μπορεί να κάνει εκλογές είτε τον Ιούλιο (όπως είχε συμφωνηθεί), είτε και το φθινόπωρο, όπως θέλει τώρα η κυβέρνηση, αφού σύμφωνα με πληροφορίες θα δίνεται η δυνατότητα για εκλογές σε ολόκληρο το δεύτερο εξάμηνο του 2020. Η ακριβής ημερήσια διάταξη της έκτακτης Γ.Σ. θα καθοριστεί την προσεχή Παρασκευή σε νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Για την προκήρυξη έκτακτης καταστατικής Γενικής Συνέλευσης για τις 16 Ιουνίου, από την 17μελή Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ μειοψήφησε μόνο ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού και εκ των εκπροσώπων της Super League στην ομοσπονδία, Τάκης Αγραφιώτης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x