Champions League

«Πάγωσε» τη Λίβερπουλ η Νάπολι, υπερηχητική η Σάλτσμπουργκ!

Νάπολι – Λίβερπουλ 2-0 και Σάλτσμπουργκ – Γκενκ 6-2, στην πρεμιέρα του 5ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να περάσει από την έδρα της Νάπολι. Οι «παρτενοπέι» επικράτησαν 1-0 των «κόκκινων», παρά το γεγονός ότι οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν την υπεροχή και τις ευκαιρίες στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Το πρώτο γκολ σημείωσε ο Μέρτενς με πέναλτι στο 82’, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γιορέντε με κοντινό πλασέ έκανε το 2-0 και χάρισε το «τρίποντο» στην ομάδα του.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Σάλτσμπουργκ, στο πρώτο της παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ με την τωρινή ονομασία, ήταν εντυπωσιακή απέναντι στην Γκενγκ και με πέντε γκολ στο πρώτο ημίχρονο (!), μπήκε με το δεξί στη διοργάνωση, επικρατώντας 6-2.

Ο 19χρονος επιθετικός των γηπεδούχων, Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, ο οποίος κάνει χατ-τρικ στο ντεμπούτο του στην διοργάνωση.

Ο γιος του παλιού παίκτη της Μάντσεστερ Σίτι σκόραρε τρεις φορές (2’, 36’, 45) και έγινε, επίσης, ο νεότερος παίκτης που κάνει χατ-τρικ στην διοργάνωση πίσω από τον Ραούλ και τον Ρούνεϊ.

Τα άλλα γκολ της Σάλτσμπουργκ σημείωσαν οι Χουάνγκ (36’), Σομποζλάι (45’+2’) και Ούλμπερ (62’). Για τη Γκενγκ σκόραρε ο Λουκούμι (40’) και ο Σαματά (52’).





Τα αποτελέσματα του 5ου ομίλου

Νάπολι – Λίβερπουλ 2-0
Σάλτσμπουργκ – Γκενκ 6-2

Η βαθμολογία

1.Σάλτσμπουργκ 3
2.Νάπολι 3
3.Λίβερπουλ 0
4.Γκενκ 0

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x