Stoiximan Super League

«Παίκτης με τρομερά στοιχεία ο Άλτμαν - Στον Παναθηναϊκό θα το καταλάβει...»

Ο δημοσιογράφος της ισραηλινής ιστοσελίδας wallasports, Αμίτ Γκονλντστέιν, μιλάει στο sportfm.gr για τον Όμρι Άλτμαν και αναλύει το προφίλ του ποδοσφαιριστή που είναι κοντά στον Παναθηναϊκό.

Ο Όμρι Άλτμαν είναι πολύ κοντά στον Παναθηναϊκό και, εκτός απροόπτου, θα αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή του «τριφυλλιού». Ο 23χρονος Ισραηλινός μεσοεπιθετικός θα βρεθεί μέσα στο επόμενο διήμερο στην Αθήνα, προκειμένου να τελειώσει η συμφωνία και να ντυθεί στα πράσινα.

Οι πληροφορίες από τη χώρα του μιλούν για έναν εξαιρετικά ταλαντούχο ποδοσφαιριστή, ο οποίος ψάχνει να κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του, φεύγοντα από τη Χάποελ Τελ Αβίβ. Το sportfm.gr επικοινώνησε με τον ρεπόρτερ ποδοσφαίρου της ισραηλινής ιστοσελίδας Wallasports, Αμίτ Γκολντστέιν, προκειμένου ο συνάδελφος που έχει «εικόνα» από τον παίκτη, να μας εξηγήσει τα χαρακτηριστικά του και το κυριότερο να μας απαντήσει στο αν ο ποδοσφαιριστής έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί στο «τριφύλλι».

Όπως μας εξηγεί, ο Αμίτ Γκολντστέιν, ο Αλτμαν είναι ένας παίκτης με εξαιρετικά στοιχεία, αλλά θα πρέπει και ο ίδιος να καταλάβει ότι μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου. Τι λέει για τα οικονομικά δεδομένα, για το παρελθόν του ποδοσφαιριστή, την οικονομικά εύπορη οικογένειά του, αλλά και τις φιλοδοξίες του.

«Ο Παναθηναϊκός ήθελε τον παίκτη εδώ και καιρό. Τον Ιανουάριο οι δυο πλευρές είχαν φτάσει κοντά σε συμφωνία, αλλά την τελευταία στιγμή η μεταγραφή χάλασε. Τώρα, μπορούμε να πούμε ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά. Απ’ όσο ξέρω γίνονται οι τελικές διαπραγματεύσεις για να γίνει η μεταγραφή. Επίσης, ξέρω ότι ο Αλτμαν θέλει πολύ να γίνει παίκτης του Παναθηναϊκού. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία γι αυτόν να ανεβάσει το επίπεδό του», τονίζει αρχικά ο Αμίτ Γκολντστέιν.

Στη συνέχεια, ο συνάδελφος από το Ισραήλ, μας εξηγεί τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης: «Για τον Αλτμαν είχε ενδιαφερθεί και η Μακάμπι Χάιφα (σ.σ. έχουν ενδιαφερθεί, επίσης, και οι Γκρασχόπερς, Χάποελ Μπερ Σεβά και Λεγανές) , αλλά ο ποδοσφαιριστής ζήτησε μεγάλο συμβόλαιο για τα δεδομένα. Για την ακρίβεια ζήτησε ετήσιο μισθό κοντά στις 500.000, κάτι που δεν τα έδωσε. Όπως σου είπα, επίσης, ο ίδιος θέλει να πάει στον Παναθηναϊκό και το έχει μεταφέρει στη διοίκηση. Αν όλα τελειώσουν στο οικονομικό ο παίκτης θα πάει στην Ελλάδα. Μιλάμε για ένα ποσό λίγο παραπάνω από τις 100.000 δολάρια που πρέπει να πάρει η Χάποελ».

Οσο για τα καλά και κακά στοιχεία του παίκτη: «Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής από τεχνικής απόψεως. Το δυνατό του σημείο είναι η τεχνική κατάρτιση. Μπορεί να κάνει πολλά με την μπάλα. Ο Αλτμαν ήταν από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο Ισραήλ. Από τις μεγαλύτερες ελπίδες της χώρα του. Ισως να μην το είχε καταλάβει ο ίδιος. Κατά καιρούς το μυαλό του ίσως να μην ήταν αποκλειστικά στο ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός, αν τελικά γίνει η μεταγραφή, θα τον βοηθήσει πολύ σε αυτό το κομμάτι. Στο κομμάτι της πειθαρχίας. Θα τον βοηθήσει να αντιληφθεί καλύτερα τα προσόντα του και την αξία του».

Ποιος ο λόγος, όμως, που δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα να κάνει το βήμα παραπάνω; Να η απάντηση: «Κοίτα, μιλάμε για σπουδαίο παίκτη. Εξυπνο, με τρομερά στοιχεί και τεχνικά χαρακτηριστικά, ικανό να παίξει τόσο πίσω από τον επιθετικό, όσο και στα άκρα. Η καλή του θέση είναι ως ελεύθερος, πίσω από την επίθεση. Εκεί μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Νομίζω, όμως, ότι έχει αδικήσει τον εαυτό του. Είναι ένα παιδί από οικονομικά εύπορη οικογένεια και κάποιες φορές έβλεπε το ποδόσφαιρο ως χόμπι. Ισως δεν βρέθηκε κάποιος άνθρωπος να τον έχει από κοντά και να του εξηγεί τι είναι σωστό και τι όχι. Αλλά το παν είναι ο ίδιος τους ο εαυτός και η αυτογνωστία. Αυτός, νομίζω, είναι και ο λόγος που δεν έχει παίξει στη μεγάλη Εθνική. Αυτός θέλει πολύ να το καταφέρει και πιστεύει ότι θα το κάνει μέσω του Παναθηναϊκού, αν τελειώσει η μεταγραφή. Είναι στο χέρι του να τα καταφέρει, τώρα που θα πάει σε μια μεγάλη ομάδα με υψηλούς στόχους και επίπεδο. Ισως στον Παναθηναϊκό να καταλάβει τι παραπάνω μπορεί να κάνει».

Σε ερώτηση για το αν είναι ποδοσφαιριστής για το επίπεδο του Παναθηναϊκού, η απάντηση είναι ξεκάθαρη: «Αν κρίνουμε από τα καθαρά ποδοσφαιρικά στοιχεία του, μπορεί να παίξει στον Παναθηναϊκό. Το θέμα είναι να το αποδείξει. Είναι η μεγάλη του ευκαιρία να δείξει ότι αξίζει για το κάτι παραπάνω. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλο κλαμπ και θα θελήσει από τον Αλτμαν ωριμότητα και πειθαρχεία. Επιμένω και λέω ότι είναι ένας παίκτης με εξαιρετικά προσόντα, αλλά πρέπει να το βάλει και ο ίδιος στο μυαλό του ότι μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω. Όταν είχε πάει στην Αγγλία και τη Φούλαμ, στους Νέους, έκανε καλά πράγματα αλλά δεν προχώρησε. Ισως τώρα να έφτασε η ώρα για το άλμα στην καριέρα του».

Διονύσης Δεσύλλας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x