Ισπανία

Παίρνει στόπερ με τις... ευχές του Αμπιντάλ η Μπαρτσελόνα

Τον αντικαταστάτη του Μαρκ Μπάρτρα βρήκε στο πρόσωπο του Σάμιουελ Ουμτιτί η Μπαρτσελόνα, η οποία θα δώσει 20 εκατ. στην Λιόν για να τον αποκτήσει. Παρακολουθούν και τον Λέμος οι Καταλανοί.

Γρήγορες και αποφασιστικές κινήσεις έκανε η Μπαρτσελόνα, προκειμένου να καλύψει το κενό που άφησε στο κέντρο της άμυνας η παραχώρηση του Μαρκ Μπάρτρα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Όπως αναφέρει η «Mundo Deportivo», ο Καταλανικός σύλλογος επέσπευσε τις διαδικασίες και «έκλεισε» τον Γάλλο μπακ της Λιόν , ο οποίος θα υπογράψει συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας και θα κοστίσει περί τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Γεννημένος στο Καμερούν αλλά διεθνής με τις μικρές εθνικές των «τρικολόρ», ο 22χρονος στόπερ (αγωνίζεται και σαν αριστερό μπακ) έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στη νίκη 3-1 επί της Λιόν Ντουσέρ στις 8 Ιανουαρίου του 2012.

Δυνατός στο ψηλό παιχνίδι, ευέλικτος και ικανός με την μπάλα στα πόδια, ο Ουμτιτί συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που έχει θέσει ο Λουίς Ενρίκε. Οι «μπλαουγκράνα» τον έχουν παρακολουθήσει μάλιστα και από κοντά (μια φορά ο αθλητικός διευθυντής Ρόμπερτ Φερνάντεθ και μια φορά ο εκ των βοηθών του, Ουρμπάνο), ενώ προ εβδομάδων, ο Ερίκ Αμπιντάλ τον είχε χαρακτηρίσει παίκτη παγκόσμιας κλάσης, υπογραμμίζοντας πως «μπορεί να παίξει σε οποιονδήποτε σύλλογο».

Η Μπαρτσελόνα είχε θέσει άλλες προτεραιότητες για την ενίσχυση της άμυνας, όμως οι ομάδες των παικτών για τους οποίους ενδιαφέρθηκε ζητούσαν... τον ουρανό με τ' άστρα. Για παράδειγμα η Έβερτον αξίωσε 60 εκατ. για την πώληση του Τζον Στόουνς, η Παρί Σεν Ζερμέν ήθελε πάνω από 50 εκατ. για τον Μαρκίνιος, ενώ η Αθλέτικ Μπιλμπάο δεν έπεφτε ούτε σεντ κάτω από τα 50 εκατ. της ρήτρας για τον Εμερίκ Λαπόρτ, την οποία θα ενεργοποιήσει η Μάντσεστερ Σίτι.

Πλην του Ουμτιτί, ο οποίος σημειωτέων κλήθηκε στην αποστολή της Γαλλίας για το Euro στη θέση του τραυματία -και πιθανότατα σύντομα συμπαίκτη του- Ζερεμί Ματιέ, η Μπαρτσελόνα ενδιαφέρεται έντονα και για τον Μαουρίσιο Λέμος. Πριν από περίπου μισό μήνα κατέθεσε μάλιστα πρόταση 4 συν 8 εκατ. ως μπόνους στην Λας Πάλμας για τον 20χρονο Ουρουγουανό στόπερ και αν επιτευχθεί συμφωνία θα την ενεργοποιήσει σε ενδεχόμενη αποχώρηση του Τόμας Βερμάλεν.

Η «Mundo Deportivo» αποκάλυψε μάλιστα και τον λόγο που η Μπαρτσελόνα κινήθηκε για την περίπτωση Ουμτιτί και δεν ενεργοποίησε παραδείγματος χάριν την ρήτρα του Εμερίκ Λαπόρτ, που ήταν ο διακαής πόθος του Λουίς Ενρίκε.

Ποιος είναι αυτός; Η νταμπλούχος Ισπανίας θέλει να εξοικονομήσει χρήματα για την απόκτηση ενός μπακ μετά την αποχώρηση του Ντάνι Άλβες, ενώ επιθυμεί να εντάξει στο ρόστερ της ακόμα έναν χαφ και έναν επιθετικό, την ώρα που το μπάτζετ της ανέρχεται σε 60 εκατ. συν τα όποια έσοδα από πωλήσεις.

Να σημειωθεί πάντως, πως όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, τόσο ο αδερφός και εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή, Γιανίκ Ουμτιτί όσο και ο πρόεδρος της Λιόν, Ζαν-Μισέλ Ολάς, διέψευσαν τη φημολογούμενη συμφωνία για την πώληση του Ουμτιτί. «Μιλήσαμε πριν από δέκα ημέρες, όμως τώρα δεν υπάρχουν εν εξελίξεις διαπραγματεύσεις», τόνισε ο Ολάς.

Ο Ουμτιτί εν δράσει



Επιμέλεια: Μάρκος Κατριτζιδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x