Κύπελλο Ελλάδας

«Παίζετε» ο Κιοτζένης; Γκολ η ΑΕΚ!

Δυο αντιπάλους -την Κέρκυρα και τον διαιτητή- καθάρισε η ΑΕΚ! Η «Ένωση» απάντησε με ένα γκολ παραπάνω στα 3 (!) πέναλτι που δεν της δόθηκαν και ξεκίνησε την υπεράσπιση του τίτλου ως Κυπελλούχου (4-0).

Με τον καλύτερο τρόπο -έστω κι αν χρειάστηκε να αντιμετωπίσει δώδεκα και όχι έντεκα αντιπάλους- μπήκε στο Κύπελλο η ΑΕΚ.

Παρόλο που ο διαιτητής Κιοτζένης της αρνήθηκε τρία (!) πέναλτι, η «Ένωση» πέτυχε ένα γκολ παραπάνω και έφτασε σε ευρεία νίκη επί της Κέρκυρας (4-0).

Ραγδαία βελτιωμένη στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Μοράις ξεμπούκωσε και πέρα από το ιδανικό ξεκίνημα στη διοργάνωση, πήρε ψυχολογία και για το ερχόμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα.

Ένα όμορφο σουτ του Γκάλο (7’), το πρώτο γκολ του Χριστοδουλόπουλου (78’), η αποκατάσταση των σχέσεων του Πέκχαρτ με τα δίχτυα (80’) κι ένα αυτογκόλ του Ντιόγκο (89’) υπέγραψαν την επικράτηση των «κιτρινόμαυρων».

Πώς έπαιξε

Με πολλές αλλαγές, αλλά χωρίς εκπλήξεις (βάσει των όσων δοκιμάζονταν στις προπονήσεις) ήταν η ενδεκάδα που επέλεξε ο Ζοσέ Μοράις. Ο Πορτογάλος έδωσε ευκαιρία στους Μπάρκα-Ντίας, επανέφερε τους Σιμόες-Χριστοδουλόπουλο και ξεκίνησε τον Πέκχαρτ ως προωθημένο λίγο πιο μπροστά από τον Αραβίδη. Έτσι, το ιδιότυπο 4-4-1-1 της ΑΕΚ διαμορφώθηκε ως εξής:

inner

Το ματς

Πιο ορεξάτη (και αποτελεσματική) από τα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά εξίσου προβληματική στους τομείς που χρειάζεται βελτίωση μπήκε στο ματς η ΑΕΚ. Πριν καν προλάβει να αγχωθεί, η «Ένωση» βρήκε το γρήγορο γκολ που τόσο χρειαζόταν. Αντί όμως το όμορφο σουτ του Γκάλο να τους δώσει έναυσμα να παίξουν καλύτερο ποδόσφαιρο, οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν να χαλαρώνουν. Να διακόπτουν τη σχετικά καλή κυκλοφορία της μπάλας. Και να μην παράγουν άλλες ευκαιρίες πέρα από μια που σπατάλησε (όπως πάντα σχεδόν) ο Πέκχαρτ.

Βέβαια, έστω κι έτσι, η ΑΕΚ θα μπορούσε να έχει καθαρίσει από νωρίς. Αν η κεφαλιά του Λαμπρόπουλου από εκτέλεση φάουλ του Πλατέλλα δεν σταματούσε στο δοκάρι ή αν ο διαιτητής έδινε πέναλτι (όπως έπρεπε) σε ανατροπή του αμυντικού της «Ένωσης» στη συνέχεια της φάσης από τον Γεωργίου. Ωστόσο τίποτα από τα δυο δεν συνέβη. Αντίθετα η Κέρκυρα ήταν που απείλησε, με σουτ του Γεωργίου που έβγαλε ο Μπάρκας. Και κάπως έτσι, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Μοράις να παραπονιέται στους παίκτες για την καθίζηση και την εξέδρα να αποδοκιμάζει για το θέαμα που (ούτε σήμερα) έβλεπε από την ομάδα του.

inner

Υπήρχε όμως κάποιος που έκανε ό,τι μπορούσε για να… αποδοκιμαστεί περισσότερο στο ΟΑΚΑ: Ο διαιτητής Κιοτζένης. Γιατί αν στην αλάνα ίσχυε παλιά το «στα τρία κόρνερ, πέναλτι», για τον ίδιο ίσχυε σήμερα το «στα τρία πέναλτι… τίποτα»! Μετά λοιπόν τη φάση του πρώτου μέρους με τον Λαμπρόπουλο, ο ρέφερι έκλεισε τα μάτια σε νέα ανατροπή του αμυντικού της ΑΕΚ (αυτή τη φορά από τον Νίκιτς). Αρνήθηκε ξανά να πάει στη βούλα όταν ο Μοϊσέ χρησιμοποίησε το χέρι για να ρίξει τον Πέκχαρτ. Και για να… δέσει το γλυκό, δεν απέβαλε ενδιάμεσα και τον Ανδρεόπουλο, με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Γιόχανσον.

inner

Η είσοδος ωστόσο του Σουηδού -μαζί με αυτή του Μάνταλου- είχε ανανεώσει την ΑΕΚ. Και τη βοήθησε να καθαρίσει ακόμα και με κόντρα τη διαιτησία. Αρκούσε λοιπόν ο Χριστοδουλόπουλος να εξαργυρώσει άψογη σέντρα του Γκάλο με το πρώτο του επίσημο γκολ στο 78’, για να ηρεμήσει η ομάδα του Μοράις. Και αφού ο Πέκχαρτ… εξομάλυνε τις διαταραγμένες σχέσεις του με τα δίχτυα (αξιοποιώντας άψογη ενέργεια του Μάνταλου), ο Ντιόγκο έβαλε -με στραβοκλωτσιά σε σέντρα του Αραβίδη- το κερασάκι στην τούρτα της άνετης νίκης της «Ένωσης».

inner

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το control room του sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Ζοζέ Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίας, Σιμόες (55’ Γιόχανσον), Γαλανόπουλος, Πλατέλλας (55’ Μάνταλος), Χριστοδουλόπουλος (86’ Ζόριτς), Αραβίδης, Πέκχαρτ

Στον πάγκο έμειναν οι: Βούρας, Μανωλάς, Τσέλιος, Τζανετόπουλος

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Αραμπατζής, Ματιέ, Μοϊσέ, Γρομίτσαρης, Ντιόγκο, Ανδρεόπουλος, Ναζίμ (46’ Νίκιτς), Γεωργίου, Ντουαλά (67’ Σπίνουλας), Αρναρέλλης, Παμλίδης (70’ Γεωργακόπουλος)

Στον πάγκο έμειναν οι: Κουτζαβασίλης, Ιωάννου, Τρεπεκλής, Γκερέκος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κιοτζένης (Ξάνθης)
ΒΟΗΘΟΙ: Αναστόπουλος (Αρκαδίας), Φωτόπουλος (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Γκολ και φάσεις



Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x